Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... συνεντευξιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ να μας πει ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης ότι θα θέσει - μετεκλογικά - υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνον εάν κερδίσει τις εκλογές. Προφανώς, εάν τις χάσει, όχι υποψηφιότητα ...ούτε απέξω από τη Χαριλάου Τρικούπη δε θα μπορεί να περάσει.

Βεβαίως, μπορεί να μην έχουμε ...ιστορική εμπειρία για το τι συμβαίνει σ' έναν πρόεδρο και πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ (που δεν είναι ιδρυτής του) όταν χάσει τις εκλογές. Εχουμε όμως ...μεγάλη φαντασία.

Κι ακόμα μεγαλύτερη από εμάς έχουν οι - πάμπολλοι πια - δελφίνοι του κυβερνώντος κόμματος και παραμερισμένοι κομματάρχες κάθε επιπέδου, που με κάθε ευκαιρία στα πηγαδάκια καταριούνται το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου και τους λεγόμενους «εκσυγχρονιστές».

Πάντως, διάφοροι «έγκριτοι» και «προβεβλημένοι» δημοσιογράφοι στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου πρέπει να ένιωσαν άβολα όταν ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης παραδέχτηκε ότι κάνει «μονόλογο», αξιοποιώντας ερωτήσεις - «πάσες»...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η προσπάθεια της κυβέρνησης - όπως υποστήριξε χτες ο Γιώργος Δρυς για το δασικό νομοσχέδιο - να ορίσει το «τι είναι δάσος» με βάση τις συνταγματικές επιταγές. Μόνο, που για να ορίσεις κάτι, πρέπει να ...υπάρχει αυτό το «κάτι».

Κι όπως το πάνε οι κυβερνώντες, παραχωρώντας από εδώ κι από εκεί κάθε δυνατότητα εκμετάλλευσης δασικών περιοχών, σε λίγο δε θα υφίσταται δάσος σε αυτή τη χώρα ώστε να μπορούμε να το ορίσουμε.

Οσο για τον κόσμο που ακούει όλη τη σχετική συζήτηση, καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τι είναι δάσος και μπορεί να το αναγνωρίσει. Και ξέρει ότι καίγονται, καταστρέφονται συστηματικά και καταπατούνται, ιδίως στις περιοχές που «φυτρώνουν» μετά ξενοδοχειακές μονάδες και κάθε είδους «τουριστικές» επιχειρήσεις.

ΩΣΤΕ ΓΙΑ «Καλά Χριστούγεννα» επισκέφθηκε χτες ο Τόμας Μίλερ τον Σωκράτη Κοσμίδη (δεξί χέρι του Σημίτη). Ισως στις ΗΠΑ να το συνηθίζουν να ...εύχονται από τόσο νωρίς, δε νομίζουμε όμως ότι το περιβάλλον Σημίτη έχει τις ίδιες συνήθειες. Οπότε ...για κάτι άλλο πρόκειται. Και πολύ θα θέλαμε να το ξέραμε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ