ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητικό κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού

Επιχείρησαν να κατεβάσουν την ταμπέλα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, προφασιζόμενοι έναν «Ολυμπιακό νόμο». Οι οικοδόμοι υπερασπίστηκαν δυναμικά το συνδικάτο και υπενθύμισαν πως, αν κάποιος είναι «χρυσός χορηγός» της Ολυμπιάδας, αυτός είναι οι οικοδόμοι με τους 14 νεκρούς στα Ολυμπιακά έργα

Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει πως αυτά τα έργα είναι ποτισμένα με αίμα εργατών. Τουλάχιστον γι' αυτό πρέπει να μαζέψει κάτι «καλόπαιδα» του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, που χτες προκλητικότατα απαντούσαν στους συνδικαλιστές του Συνδικάτου «θα μας κάνετε τα τρία δύο». Η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα απέναντι στη φασιστοειδή πρόκληση έχει όριο...
Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει πως αυτά τα έργα είναι ποτισμένα με αίμα εργατών. Τουλάχιστον γι' αυτό πρέπει να μαζέψει κάτι «καλόπαιδα» του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, που χτες προκλητικότατα απαντούσαν στους συνδικαλιστές του Συνδικάτου «θα μας κάνετε τα τρία δύο». Η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα απέναντι στη φασιστοειδή πρόκληση έχει όριο...
Την πινακίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας επιχείρησαν χτες να κατεβάσουν, τρεις φορές, τα όργανα της κυβέρνησης της ΝΔ. Μια προκλητικότατη ενέργεια κατά ενός από τα μαζικότερα και πιο αγωνιστικά Συνδικάτα της χώρας, η οποία έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν από τη σημερινή έναρξη εφαρμογής των μέτρων γενικής αστυνόμευσης της Αθήνας. Βέβαια, η επιχείρηση απέτυχε μπροστά στις άμεσες αγωνιστικές αντιδράσεις των μελών του Συνδικάτου, που έστειλαν σαφές μήνυμα ότι ο αγώνας θα ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού και της επίθεσης κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, με το πρόσχημα της αποκαθήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων για τον «καλλωπισμό της Αθήνας, ενόψει της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων», συνεργεία της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΕΑΧΑ) ΑΕ επιχείρησαν να ξηλώσουν την πινακίδα του Συνδικάτου, που βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος. Ασφαλώς, η ταμπέλα του Συνδικάτου μόνο διαφημιστική πινακίδα δεν είναι, γεγονός που οδήγησε σύσσωμο το ΔΣ του Συνδικάτου να χαρακτηρίσει το ζήτημα ως «καθαρά πολιτικό».

Η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ είχε αποστείλει απόφασή της (με αριθμό πρωτοκόλλου 49608 και ημερομηνία 3/12/2003) προς το Συνδικάτο Οικοδόμων, που χαρακτηρίζει «αυθαίρετη υπαίθρια διαφήμιση» την ταμπέλα του Συνδικάτου!!! Απόφαση, η οποία στηρίζεται στο νόμο 2833/2000 με τίτλο «Θέματα προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και άλλες διατάξεις». Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται επίσης ότι «οι διαφημιστικές πινακίδες αφαιρούνται χωρίς άλλη διατύπωση από την ΕΕΑΧΑ ΑΕ, που ενεργεί με τη συμμετοχή της οικείας αστυνομικής αρχής».

Αυτό που κυρίως ενοχλεί είναι η ίδια η δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων, πάντα στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων σε όλα τα μέτωπα της αντιπαράθεσης
Αυτό που κυρίως ενοχλεί είναι η ίδια η δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων, πάντα στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων σε όλα τα μέτωπα της αντιπαράθεσης
Το πρώτο συνεργείο κατέφθασε στις 9 χθες το πρωί. Εφυγε όμως άπραγο, εξαιτίας της δυναμικής αντίδρασης του Συνδικάτου. Τρεις ώρες αργότερα, ήρθε δεύτερο συνεργείο, που επίσης ανεπιτυχώς επιχείρησε να κατεβάσει την πινακίδα. Τέλος, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, ήρθε το τελευταίο, για χτες τουλάχιστον, συνεργείο ενισχυμένο από δύο αστυνομικούς του Τμήματος Εξαρχείων. Στο μεταξύ, οι οικοδόμοι, που είχαν ενημερωθεί και είχαν φτάσει από πολλά παραρτήματα της Αθήνας στο Συνδικάτο, προασπίστηκαν τα σύμβολά τους και απέτρεψαν για μια ακόμα φορά την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας του Συνδικάτου Γ. Θεοδώρου προέβη σε τηλεφωνικό διάβημα προς τον αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως οι οικοδόμοι θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Ο αστυνομικός απάντησε με υβριστικό τρόπο. Στάση ενδεικτική της λογικής που έχουν εμφυσήσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις στην Αστυνομία, βάζοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν αυτά οι διαφημιστικές ταμπέλες των «χρυσών χορηγών της Ολυμπιάδας» παραμένουν άθικτες. Οπως, όμως, οι ίδιοι οι οικοδόμοι σημειώνουν, «αν κάποιος είναι χρυσός χορηγός, τότε αυτοί είμαστε εμείς, που πληρώσαμε με τουλάχιστον 14 νεκρούς συναδέλφους τα Ολυμπιακά έργα, που έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Σε επαγρύπνηση

Ενοχλεί το σύνθημα «Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η νίκη, ασπίδα η αλληλεγγύη» και προσπάθησαν να το κατεβάσουν. Η πρώτη απόπειρα απέτυχε...
Ενοχλεί το σύνθημα «Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η νίκη, ασπίδα η αλληλεγγύη» και προσπάθησαν να το κατεβάσουν. Η πρώτη απόπειρα απέτυχε...
Ο Γ. Θεοδώρου, μιλώντας στους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Συνδικάτου, σημείωσε πως η χτεσινή κινητοποίησή τους ήταν η πρώτη απάντηση. Παράλληλα, ζήτησε την επαγρύπνησή τους, αφού οι δυνάμεις της αντίδρασης θα επιχειρήσουν ξανά να προχωρήσουν σε κάποια αντίστοιχη ενέργεια. Και συνέχισε: «Το ζήτημα, συνάδελφοι, δεν αφορά μόνο την ταμπέλα. Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό θέμα». Ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ε. Βακάλης τόνισε πως πρόκειται για ένα έμβλημα και όχι για κράχτη προσέλκυσης πελατείας. Να σημειωθεί, τέλος, ότι αυτό το χρόνο κλείνουν 20 χρόνια από την ίδρυση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και οι οικοδόμοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και το αποδεικνύουν καθημερινά. Θα το αποδείξουν και σήμερα, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην αστυνομοκρατία.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποφασιστικά υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποφασιστικά και μαχητικά, μαζί με όλη την εργατική τάξη και με όλες τις μορφές, θα συγκρουστεί και θα υπερασπιστεί την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το χθεσινό νέο κρούσμα αυταρχισμού της κυβέρνησης ενάντια στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το χθεσινό κρούσμα, τονίζει το ΠΑΜΕ, «δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, να τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Οι μηχανισμοί επιβολής αυτής της πολιτικής υλοποιούν νόμους και "ευρωτρομονόμους", που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Με οργή καταγγέλλει: «Τόλμησαν να προκαλέσουν το μεγαλύτερο ταξικό συνδικάτο της Αθήνας», για να προσθέσει πιο κάτω ότι το ΠΑΜΕ «δε θα επιτρέψει αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

«Η πολιτική που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΝΔ, επισημαίνει, είναι βρώμικη και δεν καλλωπίζεται. Η εργατική τάξη θρήνησε πολλούς νεκρούς και σακατεμένους στο όνομα της Ολυμπιάδας. Θα ισχυροποιήσει το μέτωπο για την υπεράσπιση και προστασία των συμφερόντων της. Οι οικοδόμοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχουν την εμπειρία και τη δύναμη να συγκρουστούν με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική».

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις σημερινές κινητοποιήσεις: Στην ημερίδα, στην αίθουσα Λογιστών στις 7 το απόγευμα, με θέμα «Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τρομονόμος» και στις εννέα προγραμματισμένες συγκεντρώσεις ενάντια στις κάμερες παρακολούθησης, όπως έχουν καθοριστεί από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. «Η επαγρύπνηση, καταλήγει, η μόνιμη αγωνιστική ετοιμότητα, είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο μας, ενάντια στην προσπάθεια αφαίρεσης των δικαιωμάτων μας. Τώρα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ».

«Κάτι πολύ στραβό συμβαίνει... »

Τοποθετήσεις ανθρώπων της Νομικής Επιστήμης και του Τύπου, με αφορμή τη χτεσινή απόπειρα να φιμωθούν οι οικοδόμοι

Ο Δημήτρης Καλτσώνης, δρ. Νομικής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», δηλώνει στο «Ρ» για το ζήτημα: «Η επιχείρηση αποκαθήλωσης της πινακίδας του Συνδικάτου Οικοδόμων δείχνει τη βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία και πρακτική που προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και σε εφαρμογή του αντιδημοκρατικού νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ομως, η κυβέρνηση αυταπατάται αν νομίζει ότι θα τα καταφέρει. Κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι τα σύμβολα του Συνδικάτου Οικοδόμων είναι ποτισμένα με αγώνες και αίμα. Δεν είναι διαφημιστική πινακίδα στις οποίες αναφέρεται ο νόμος».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, αναλύοντας κι αυτό ακόμα το γράμμα του νόμου, βάσει του οποίου επιχειρήθηκε χτες η αποκαθήλωση, επισημαίνει ότι το κράτος έρχεται εδώ σκοπίμως να ελέγξει την εφαρμογή διατάξεων, τις οποίες το ίδιο δεν εφαρμόζει. Διευκρινίζει ότι ενώ το θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει τη διαφήμιση και την αφίσα (είτε πολιτική, είτε εμπορική είναι) σε χώρους μη εγκεκριμένους από τους δήμους, ενώ οι ίδιοι οι δήμοι δεν έχουν οριοθετήσει τους χώρους όπου να μπορούν να αναρτώνται αφίσες και ταμπέλες, έρχεται και εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι στους πολίτες.

Βέβαια, θεωρεί πολύ σοβαρότερο ζήτημα αυτό που επιχειρήθηκε με τα σύμβολα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι θίγεται, τουλάχιστον, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Οτι με πρόσχημα του Ολυμπιακούς Αγώνες θα δημιουργηθούν πολύ άσχημες καταστάσεις, ειδικά με τα συστήματα παρακολούθησης και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες που εγκαθίστανται εδώ και ουδείς γνωρίζει πότε και αν φύγουν. «Ξεκινάμε από τα απειροελάχιστα και σταδιακά βιώνουμε ένα θλιβερό πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων μας», δηλώνει χαρακτηριστικά. Εκφράζει δε την ανησυχία του γιατί μεγάλα τμήματα του λαού αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά ζητήματα με απάθεια. «Είναι πραγματικά λυπηρό. Ομως αν δε μιλήσουμε, αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα, σύντομα θα είναι αργά», προειδοποιεί.

Για το ίδιο ζήτημα μας μίλησε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ε. Διακογιάννης: «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα αντιδημοκρατικά μέτρα παίρνονται και στη χώρα μας, πλήττοντας την ελεύθερη έκφραση του πολίτη, του κάθε εργαζόμενου. Γίναμε θεατές δύο "τρομονόμων" και τώρα γινόμαστε θύματα μιας πολιτικής που "βλέπει" με κάμερες ακόμα και την ιδιωτική μας ζωή. Με πρόσχημα την προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων συντελούνται και άλλα πολλά. Ακόμα και μια αφίσα ή και μια ταμπέλα γίνεται στόχος. Στην ουσία στόχος είναι η δημοκρατία, η ελευθεροτυπία και η ελεύθερη έκφραση. Κάτι πολύ στραβό συμβαίνει. Χρειάζεται εγρήγορση και αντίσταση».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δε θα σκοτώσουν τις ιδέες και τους αγώνες μας

Οι οικοδόμοι καλούνται σε συναγερμό...

Σε συναγερμό καλεί, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας όλους τους οικοδόμους, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, για να μην περάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, που εντάσσονται στη γενικότερη εντεινόμενη επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η χθεσινή ενέργεια, καταγγέλλει στην ανακοίνωση, «καθώς και η προκλητική και υβριστική συμπεριφορά του αξιωματικού υπηρεσίας, με τον οποίο τηλεφωνικά επικοινωνούσαμε σαν Συνδικάτο, είναι ένα ακόμα δείγμα της αντιλαϊκής - αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, που με νόμους και "τρομονόμους" - ευρωεντάλματα, κάμερες, αυταρχισμό και αστυνομοκρατία, προσπαθεί να φιμώσει κάθε συλλογική φωνή, που αντιστέκεται για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και καταχτήσεων, που με αγώνες οι εργαζόμενοι επέβαλαν». Είναι μια επίθεση, συνεχίζει, «ενάντια σε δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Είναι ένα ακόμα δείγμα για το τι είδους καλλωπισμό θέλουν. Οταν μαντρώνουν σε φυλακές - γκέτο τους ναρκομανείς, θύματα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για να 'χουν την πόλη καθαρή, όταν για τον ίδιο λόγο θέλουν να ξηλώσουν τον τίτλο και το έμβλημά μας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα πάντα πρέπει να "μπουν στο γύψο"».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δηλώνει «πως τέτοιου είδους ενέργειες δε θα περάσουν. Την Ολυμπιάδα την πληρώσαμε με 14 τουλάχιστον νεκρούς συναδέλφους μέχρι τώρα και εκατοντάδων σακάτηδων, για να γίνουν τα έργα, θύματα των κυβερνητικών πολιτικών (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και της εργοδοτικής ασυδοσίας. Δε θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν τώρα τις ιδέες μας, το έμβλημά μας, τον αγώνα μας».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «τα αντιλαϊκά - αντεργατικά - αντιδημοκρατικά μέτρα δε θα περάσουν. Καμιά περιστολή σε δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστές ελευθερίες» και καλεί όλους τους οικοδόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομοκρατία, που οργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ σε εννέα σημεία της Αθήνας, όπου βρίσκονται ορισμένες από τις χιλιάδες κάμερες - χαφιέδες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση...

Την προκλητική και αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, και καλεί τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να απαντήσουν στην επίθεση που δέχτηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων και στις επιθέσεις που δέχεται και θα δεχτεί κάθε Συνδικάτο και συνολικά το εργατικό κίνημα.

Αποκαλύπτοντας η Ομοσπονδία τους στόχους αυτής της ενέργειας, επισημαίνει ότι «εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης όξυνσης του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας, του περιορισμού και της ανατροπής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα».

Επίσης, καταγγέλλει το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιούνται για να περάσουν μια σειρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Η κυβέρνηση, σημειώνει, «τυφλωμένη από την Ολυμπιακή Φλόγα, δε διστάζει να δημιουργήσει γκέτο για τους άστεγους και τους χρήστες ναρκωτικών, που είναι θύματα της δικής της πολιτικής, της πολιτικής του κεφαλαίου. Χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα πλαίσια δήθεν του καλλωπισμού της Αθήνας, για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, για να διευκολυνθεί το πέρασμα της βάρβαρης πολιτικής, που έχει στο μυαλό της να εφαρμόσει μετά τις εκλογές». Με βάση αυτήν τη λογική, στο Ολυμπιακό Χωριό «αλωνίζει η Μοσάντ και για να κινηθεί εργαζόμενος πρέπει να συνοδεύεται από πράκτορα και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο». Την ίδια στιγμή, «γέμισαν με χαφιεδοκάμερες την Αθήνα, που θα μείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να χαφιεδίζουν το λαό».

Ολα αυτά είναι το αποτέλεσμα «της τρομο-υστερίας που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση - προηγούμενη και σημερινή - και οι συνοδοιπόροι βαστάζοι της. Αυτά επιτάσσουν οι Αθάνατοι, ο "Οργανισμός Αθήνας 2004", οι πράκτορες της ΣΙΑ, της Μοσάντ, οι προστάτες του ΝΑΤΟ και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα πράκτορες και πρακτορίσκοι, κρυφοί και φανεροί, που αλωνίζουν τη χώρα μας ασύδοτα».

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, η Ομοσπονδία προειδοποιεί τους οικοδόμους και την εργατική τάξη γενικότερα ότι «αυτά είναι τα ελάχιστα μπροστά σ' αυτά που έχουν στο μυαλό τους να εφαρμόσουν για να φιμώσουν το λαό. Αν δεν αντιδράσουμε, αν δε φρενάρουμε αυτήν την κατάσταση, είναι σίγουρο ότι σκοπεύουν να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα». Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση: «Δε θα κάνουμε πίσω, θα συγκρουστούμε μ' αυτήν την πολιτική, θα την ανατρέψουμε στην πράξη». Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους σε «επαγρύπνηση για να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχτηκε το Συνδικάτο μας, στην επίθεση που δέχεται κάθε Συνδικάτο και συνολικά το εργατικό κίνημα».

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δήλωση του Πολύβιου Τσίρκα, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέα της ΔΗΣΕΚ

«Η βίαιη και αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης και των οργάνων της, σε βάρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλων μαζικών φορέων, αποδεικνύει το σχέδιο ελέγχου και αστυνόμευσης, που προετοιμάζουν για όλους τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα.

Με πρόσχημα το δήθεν καλλωπισμό της Αθήνας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφαιρούν πινακίδες, κατεβάζουν εμβλήματα συνδικάτων και άλλων φορέων, στήνουν ηλεκτρονικό δίκτυο παρακολούθησης στους δρόμους, κατασκευάζουν νέους τρομονόμους, ετοιμάζουν επιχειρήσεις σκούπας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Προχθές συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχείρησαν να αφαιρέσουν το έμβλημα της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ στην οδό Χαλκοκονδύλη 9, χωρίς όμως επιτυχία, ύστερα από αντίδραση των στελεχών της. Χτες "χτύπησαν" στο Συνδικάτο Οικοδόμων, αύριο αλλού και έπεται συνέχεια.

Ολα αυτά τα μέτρα στοχεύουν στο σύγχρονο φακέλωμα των πολιτών, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντίσταση του εργατικού κινήματος στα αντεργατικά τους σχέδια και στην αυταρχική αντιλαϊκή πολιτική, που προβλέπεται σκληρότερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΗΣΕΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, γιατί και οι δυο συναινούν σ' αυτήν την πολιτική. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα αντισταθεί σ' αυτές τις επιθέσεις και στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Την πρώτη απάντηση θα την πάρουν σήμερα με της κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην αστυνομοκρατία, σε 10 σημεία της Αθήνας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ