Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση...

Την προκλητική και αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, και καλεί τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να απαντήσουν στην επίθεση που δέχτηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων και στις επιθέσεις που δέχεται και θα δεχτεί κάθε Συνδικάτο και συνολικά το εργατικό κίνημα.

Αποκαλύπτοντας η Ομοσπονδία τους στόχους αυτής της ενέργειας, επισημαίνει ότι «εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης όξυνσης του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας, του περιορισμού και της ανατροπής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα».

Επίσης, καταγγέλλει το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιούνται για να περάσουν μια σειρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Η κυβέρνηση, σημειώνει, «τυφλωμένη από την Ολυμπιακή Φλόγα, δε διστάζει να δημιουργήσει γκέτο για τους άστεγους και τους χρήστες ναρκωτικών, που είναι θύματα της δικής της πολιτικής, της πολιτικής του κεφαλαίου. Χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα πλαίσια δήθεν του καλλωπισμού της Αθήνας, για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, για να διευκολυνθεί το πέρασμα της βάρβαρης πολιτικής, που έχει στο μυαλό της να εφαρμόσει μετά τις εκλογές». Με βάση αυτήν τη λογική, στο Ολυμπιακό Χωριό «αλωνίζει η Μοσάντ και για να κινηθεί εργαζόμενος πρέπει να συνοδεύεται από πράκτορα και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο». Την ίδια στιγμή, «γέμισαν με χαφιεδοκάμερες την Αθήνα, που θα μείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να χαφιεδίζουν το λαό».

Ολα αυτά είναι το αποτέλεσμα «της τρομο-υστερίας που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση - προηγούμενη και σημερινή - και οι συνοδοιπόροι βαστάζοι της. Αυτά επιτάσσουν οι Αθάνατοι, ο "Οργανισμός Αθήνας 2004", οι πράκτορες της ΣΙΑ, της Μοσάντ, οι προστάτες του ΝΑΤΟ και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα πράκτορες και πρακτορίσκοι, κρυφοί και φανεροί, που αλωνίζουν τη χώρα μας ασύδοτα».

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, η Ομοσπονδία προειδοποιεί τους οικοδόμους και την εργατική τάξη γενικότερα ότι «αυτά είναι τα ελάχιστα μπροστά σ' αυτά που έχουν στο μυαλό τους να εφαρμόσουν για να φιμώσουν το λαό. Αν δεν αντιδράσουμε, αν δε φρενάρουμε αυτήν την κατάσταση, είναι σίγουρο ότι σκοπεύουν να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα». Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση: «Δε θα κάνουμε πίσω, θα συγκρουστούμε μ' αυτήν την πολιτική, θα την ανατρέψουμε στην πράξη». Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους σε «επαγρύπνηση για να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχτηκε το Συνδικάτο μας, στην επίθεση που δέχεται κάθε Συνδικάτο και συνολικά το εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ