Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δήλωση του Πολύβιου Τσίρκα, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέα της ΔΗΣΕΚ

«Η βίαιη και αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης και των οργάνων της, σε βάρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλων μαζικών φορέων, αποδεικνύει το σχέδιο ελέγχου και αστυνόμευσης, που προετοιμάζουν για όλους τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα.

Με πρόσχημα το δήθεν καλλωπισμό της Αθήνας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφαιρούν πινακίδες, κατεβάζουν εμβλήματα συνδικάτων και άλλων φορέων, στήνουν ηλεκτρονικό δίκτυο παρακολούθησης στους δρόμους, κατασκευάζουν νέους τρομονόμους, ετοιμάζουν επιχειρήσεις σκούπας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Προχθές συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχείρησαν να αφαιρέσουν το έμβλημα της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ στην οδό Χαλκοκονδύλη 9, χωρίς όμως επιτυχία, ύστερα από αντίδραση των στελεχών της. Χτες "χτύπησαν" στο Συνδικάτο Οικοδόμων, αύριο αλλού και έπεται συνέχεια.

Ολα αυτά τα μέτρα στοχεύουν στο σύγχρονο φακέλωμα των πολιτών, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντίσταση του εργατικού κινήματος στα αντεργατικά τους σχέδια και στην αυταρχική αντιλαϊκή πολιτική, που προβλέπεται σκληρότερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΗΣΕΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, γιατί και οι δυο συναινούν σ' αυτήν την πολιτική. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα αντισταθεί σ' αυτές τις επιθέσεις και στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Την πρώτη απάντηση θα την πάρουν σήμερα με της κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην αστυνομοκρατία, σε 10 σημεία της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ