Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ; «Πέρσι τέτοιο καιρό όλη η Ευρώπη μιλούσε για την "παρασπονδία" των πολιτικών ηγετών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, οι οποίες είχαν σπεύσει να βρεθούν στο πλευρό των Αμερικανών και των Βρετανών για τον πόλεμο στο Ιράκ. Χτες οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το πράσινο φως για την ανάδειξη του Πορτογάλου πρωθυπουργού Μπαρόζο στο αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ανανέωση της θητείας του Ισπανού Χαβιέ Σολάνα στη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική. Και τώρα όλοι ψάχνουν να βρουν ποια ανταλλάγματα εξασφάλισαν Γάλλοι και Γερμανοί προκειμένου να υποστηρίξουν αυτούς που μέχρι πρότινος θεωρούσαν παιδιά των Αμερικανών» (Ο Χρήστος Οικονόμου στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΜΠΙΣΤΟΣ: «"Είναι ένας δυναμικός και αφοσιωμένος Ευρωπαίος" δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε ότι "θα ψηφίσει ευχαρίστως" τον Μπαρόσο, εξαίροντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι "απολύτως γαλλόφωνος"» (Το ρεπορτάζ στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ»).

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: «Ο κ. Μπαρόζο είναι υπέρμαχος των μέτρων λιτότητας και των δραστικών περικοπών στο δημόσιο τομέα, πράγμα που ικανοποιεί όσους υποστηρίζουν τη φιλελεύθερη πολιτική και αναμένουν προφανώς μέτρα για την αγορά εργασίας και τους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών» (Το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΑΚΕΤΟ: «Η επανεκλογή Σολάνα ικανοποίησε την απαίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ισπανίας» (Το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ