Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δε θα σκοτώσουν τις ιδέες και τους αγώνες μας

Οι οικοδόμοι καλούνται σε συναγερμό...

Σε συναγερμό καλεί, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας όλους τους οικοδόμους, τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, για να μην περάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, που εντάσσονται στη γενικότερη εντεινόμενη επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η χθεσινή ενέργεια, καταγγέλλει στην ανακοίνωση, «καθώς και η προκλητική και υβριστική συμπεριφορά του αξιωματικού υπηρεσίας, με τον οποίο τηλεφωνικά επικοινωνούσαμε σαν Συνδικάτο, είναι ένα ακόμα δείγμα της αντιλαϊκής - αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, που με νόμους και "τρομονόμους" - ευρωεντάλματα, κάμερες, αυταρχισμό και αστυνομοκρατία, προσπαθεί να φιμώσει κάθε συλλογική φωνή, που αντιστέκεται για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και καταχτήσεων, που με αγώνες οι εργαζόμενοι επέβαλαν». Είναι μια επίθεση, συνεχίζει, «ενάντια σε δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Είναι ένα ακόμα δείγμα για το τι είδους καλλωπισμό θέλουν. Οταν μαντρώνουν σε φυλακές - γκέτο τους ναρκομανείς, θύματα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για να 'χουν την πόλη καθαρή, όταν για τον ίδιο λόγο θέλουν να ξηλώσουν τον τίτλο και το έμβλημά μας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα πάντα πρέπει να "μπουν στο γύψο"».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δηλώνει «πως τέτοιου είδους ενέργειες δε θα περάσουν. Την Ολυμπιάδα την πληρώσαμε με 14 τουλάχιστον νεκρούς συναδέλφους μέχρι τώρα και εκατοντάδων σακάτηδων, για να γίνουν τα έργα, θύματα των κυβερνητικών πολιτικών (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και της εργοδοτικής ασυδοσίας. Δε θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν τώρα τις ιδέες μας, το έμβλημά μας, τον αγώνα μας».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «τα αντιλαϊκά - αντεργατικά - αντιδημοκρατικά μέτρα δε θα περάσουν. Καμιά περιστολή σε δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστές ελευθερίες» και καλεί όλους τους οικοδόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομοκρατία, που οργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ σε εννέα σημεία της Αθήνας, όπου βρίσκονται ορισμένες από τις χιλιάδες κάμερες - χαφιέδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ