ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δράση και πάλι οι χαφιεδοκάμερες

Μετά τη χτεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Το σύστημα επιτήρησης του πληθυσμού της Αττικής με κάμερες επαναλειτουργεί. Με χτεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ενημερώνει» ότι κινεί τις διαδικασίες για άμεση επαναλειτουργία των εικονοληπτών διαχείρισης κυκλοφορίας, ύστερα από σχετική χτεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, θα επαναλειτουργήσουν στην περιοχή της Αττικής 293 χαφιεδοκάμερες που θα μεταφέρουν εικόνα στο θάλαμο επιχειρήσεων, παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας, που στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο. Μάλιστα, οι κάμερες, που είχαν εγκατασταθεί στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναδιαταχθούν για να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα και ανάγκες...

Οι κάμερες αυτές αποτελούσαν τμήμα του συστήματος C4I που είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας. Αποτελείται από τα εξής πέντε υποσυστήματα:

1) Κέντρα Επιχειρήσεων.

2) Συστήματα - Προγράμματα Πληροφορικής.

3) Ψηφιακό Συγκαναλικό Ραδιοδίκτυο Επικοινωνιών (ΤΕΤΡΑ).

4) Συστήματα Φυσικής Ασφάλειας και

5) Εξειδικευμένα Συστήματα Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία SAIC, που εγκατέστησε το σύστημα, «με τη χρήση των εν λόγω πληροφοριακών συστημάτων θα διασφαλίζεται ότι το σύνολο της πληροφόρησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη και τις επιχειρήσεις ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το έργο της ασφάλειας. Οι πλήρεις λειτουργικές δυνατότητες ωστόσο από τη λειτουργία του πρωτοφανούς σε μέγεθος συστήματος ασφαλείας θα γίνουν κατανοητές στα επόμενα χρόνια. Το σύστημα θα αποτελέσει μια σημαντική κληρονομιά για τη μετα-Ολυμπιακή Αθήνα, καθώς θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα των σωμάτων ασφαλείας και άμεσης επέμβασης».

Με άλλα λόγια, οι κάμερες νέας τεχνολογίας, οι αισθητήρες και τα μικρόφωνα θα εξακολουθούν να συνεχίζουν την παρακολούθηση της κοινωνικής δραστηριότητας, όπως είναι οι διαδηλώσεις και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ετσι, παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει στην κοινωνία τη λειτουργία τους. Αλλωστε, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, όσο και ο υπουργός και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, και Χ. Μαρκογιαννάκης, τόνιζαν πως το C4I θα παραμείνει στη χώρα μας.


ΚΑΒΑΛΑ
Σήμερα το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Στις 5.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης

Μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη μετατροπή της περιοχής τους σε πεδίο άσκησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, στέλνουν σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, θα δώσουν το «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα που κάλεσαν οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής. Με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και στη λαμπαδηφορία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη θα ασκούνται στην Καβάλα και στη Δράμα, στο πλαίσιο της άσκησης «Gordian Knot».

Εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος παίρνουν τη θέση τους δίπλα στο φιλειρηνικό κίνημα και καλούν το λαό να μετατρέψει τη σημερινή κινητοποίηση σε βήμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών για ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της περιοχής στους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους. Να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα πως η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη δε θα γίνουν στρατιωτικό ορμητήριο προς τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φορείς των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, κυρίως, στο λαό, να απαιτήσουν με κάθε τρόπο, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις από την περιοχή. Επίσης, να κλιμακώσουν τον αγώνα για να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας, να κλείσει η «Φωνή της Αμερικής» στην Ξάνθη, να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, να φύγουν οι Αμερικάνοι από το Ιράκ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.


ΑΘΗΝΑ
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη αναπτύσσουν σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, που αποκαλύπτουν το χαρακτήρα των εξελίξεων σε NATO, Ευρωπαϊκή Ενωση και δίνουν το πραγματικό μέτρο αυτών των σχεδιασμών, που οι πρωτεργάτες συσκοτίζουν πίσω από κηρύγματα για «ειρήνευση», «ελευθερία» και «δημοκρατία». Οι εκδηλώσεις αυτές είναι κατά σειρά οι εξής:

- Η Επιτροπή Ειρήνης ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση, στις 29 Νοέμβρη, μέρα Δευτέρα, και ώρα 7 μ.μ., στο θέατρο του Δημαρχείου - οδός Αγ. Δημητρίου 55. Θέμα της εκδήλωσης: Ενημέρωση για το «ευρωσύνταγμα» και τους κινδύνους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Ομιλητής, ο Αγάπιος Παπανεοφύτου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

- Η Επιτροπή Ειρήνης ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση, στις 29 Νοέμβρη, μέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Παρασκευής - οδός Μεσογείων 463. Θέμα της εκδήλωσης: «Κάμερες - Τρομονόμοι - "ευρωσύνταγμα"». Ομιλητές, οι Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και Ηλίας Νικολόπουλος, μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

- Η Επιτροπή Ειρήνης ΔΑΦΝΗΣ πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση, την 1η Δεκέμβρη, μέρα Τετάρτη, και ώρα 6.30 μ.μ. στα γραφεία της - οδός Δήλου 2. Θέμα της εκδήλωσης: «Ο ξένος παράγοντας στα Βαλκάνια - Αιγαίο - Κύπρο». Ομιλητής, ο A. Κακκαράς, αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα - ΚΕΘΑ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, σε συνεργασία με την παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος, πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του για «Πατρίδα και Ελευθερία». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Ι. Σάμπρι, επιτετραμμένος της παλαιστινιακής Πρεσβείας και Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Στην εκδήλωση, που θα γίνει τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», συμπεριλαμβάνονται: Εκθεση φωτογραφικού υλικού, προβολή ντοκιμαντέρ από τη 2η «Ιντιφάντα» και προβολή διαφανειών (σλάιτς) για το «Τείχος» που κτίζει το Ισραήλ για να κλείσει το λαό της Παλαιστίνης σε μια τεράστια φυλακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ