Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δράση και πάλι οι χαφιεδοκάμερες

Μετά τη χτεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Το σύστημα επιτήρησης του πληθυσμού της Αττικής με κάμερες επαναλειτουργεί. Με χτεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ενημερώνει» ότι κινεί τις διαδικασίες για άμεση επαναλειτουργία των εικονοληπτών διαχείρισης κυκλοφορίας, ύστερα από σχετική χτεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, θα επαναλειτουργήσουν στην περιοχή της Αττικής 293 χαφιεδοκάμερες που θα μεταφέρουν εικόνα στο θάλαμο επιχειρήσεων, παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας, που στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο. Μάλιστα, οι κάμερες, που είχαν εγκατασταθεί στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναδιαταχθούν για να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα και ανάγκες...

Οι κάμερες αυτές αποτελούσαν τμήμα του συστήματος C4I που είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας. Αποτελείται από τα εξής πέντε υποσυστήματα:

1) Κέντρα Επιχειρήσεων.

2) Συστήματα - Προγράμματα Πληροφορικής.

3) Ψηφιακό Συγκαναλικό Ραδιοδίκτυο Επικοινωνιών (ΤΕΤΡΑ).

4) Συστήματα Φυσικής Ασφάλειας και

5) Εξειδικευμένα Συστήματα Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία SAIC, που εγκατέστησε το σύστημα, «με τη χρήση των εν λόγω πληροφοριακών συστημάτων θα διασφαλίζεται ότι το σύνολο της πληροφόρησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη και τις επιχειρήσεις ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το έργο της ασφάλειας. Οι πλήρεις λειτουργικές δυνατότητες ωστόσο από τη λειτουργία του πρωτοφανούς σε μέγεθος συστήματος ασφαλείας θα γίνουν κατανοητές στα επόμενα χρόνια. Το σύστημα θα αποτελέσει μια σημαντική κληρονομιά για τη μετα-Ολυμπιακή Αθήνα, καθώς θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα των σωμάτων ασφαλείας και άμεσης επέμβασης».

Με άλλα λόγια, οι κάμερες νέας τεχνολογίας, οι αισθητήρες και τα μικρόφωνα θα εξακολουθούν να συνεχίζουν την παρακολούθηση της κοινωνικής δραστηριότητας, όπως είναι οι διαδηλώσεις και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ετσι, παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει στην κοινωνία τη λειτουργία τους. Αλλωστε, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, όσο και ο υπουργός και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, και Χ. Μαρκογιαννάκης, τόνιζαν πως το C4I θα παραμείνει στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ