Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αλόννησο

Συμμετέχοντας στο γενικό παναιγαιακό νησιωτικό ξεσηκωμό, οι κάτοικοι της Αλόννησου συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι μπροστά στο δημαρχείο του νησιού. Εξοργισμένοι με την απαράδεκτη κατάσταση απομόνωσης του νησιού καθώς μόλις μια φορά τη βδομάδα έχουν πλοίο από το Βόλο και πολλές φορές καθόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνικοοικονομική ζωή στο νησί, ενώ και οι ψαράδες καταστρέφονται αφού δεν μπορούν να διαθέσουν τα ψάρια.

Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρχει πλοίο από Αλόννησο - Βόλο και Βόλο - Αλόννησο 7 φορές τη βδομάδα καθώς και από Αγιο Κωνσταντίνο προς Αλόννησο και το αντίθετο, όπως γίνεται και με τα νησιά Σκιάθος και Σκόπελος. Οι κάτοικοι προειδοποιούν πως αν η πολιτεία δεν ανταποκριθεί θα εγκατασταθούν ως πρόσφυγες μπροστά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών για την ακτοπλοΐα εξέδωσε η ΚΟ Σκοπέλου του ΚΚΕ. Μόνη διέξοδος είναι η συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων. Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα θα λυθεί οριστικά μόνο με την ίδρυση Δημόσιου Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ