Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολα για τους εφοπλιστές

Να ανακόψει τις μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που γίνονται στα νησιά προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη μέθοδο του αποπροσανατολισμού, αλλά και την επιστράτευση μηχανισμών της προκειμένου να πλήξει τη συντονισμένη δράση νησιωτών και ναυτεργατών. Ταυτόχρονα είναι πανέτοιμη να χαρίσει κι άλλο «ζεστό χρήμα» στους εφοπλιστές μέσω των επιδοτήσεων, αλλά και να εφαρμόσει πλήρως τον εκτρωματικό κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία για τους εφοπλιστές και ένταση των ήδη οξυμένων προβλημάτων για τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες!

Οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, στη διάρκεια συνάντησής του με τους φορείς της Λέσβου, είναι αποκαλυπτικές για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται μεν για σύσταση νέου θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όμως αυτό θα αποτελεί πιστή εφαρμογή του κανονισμού 3577, που σημαίνει πρακτικά ακόμα χειρότερο νόμο και από αυτό το έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον 2932/2001. Ακόμα ανέφερε ως... ανακούφιση για τα προβλήματα των νησιωτών, την αύξηση των επιδοτήσεων που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ (18 δισ. δραχμές) για τις λεγόμενες άγονες γραμμές, που σημαίνει νέα υπερκέρδη για τους εφοπλιστές.

Ταυτόχρονα με αυτά, ορισμένοι νησιωτικοί παράγοντες, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους νησιώτες και να «ατονήσουν» το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν, άρχισαν να αναδεικνύουν ως λύση για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων την επιδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό, που σημαίνει ότι και πάλι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι εφοπλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ