Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ξεκάθαρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου

Υπέρμαχος ενός φορολογικού συστήματος που θα δίνει «κίνητρα» στο μεγάλο κεφάλαιο και πλήρως σύμφωνος με το νέο «αναπτυξιακό νόμο» που παρουσίασε η κυβέρνησης και προσφέρει τζάμπα χρήμα στην πλουτοκρατία, εμφανίστηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε συνάντησή που είχε με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ευβοίας.

Εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ο Γ. Παπανδρέου στο μόνο σημείο που βρήκε να ...ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση είναι ότι το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο», το οποίο ουσιαστικά ανοίγει τα κρατικά ταμεία για την ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα εφαρμοστεί με «καθυστέρηση δύο χρόνων», όπως είπε.

Ο Γ. Παπανδρέου χτες στη Χαλκίδα έκανε λόγο «για νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση», αλλά την ίδια στιγμή, στηρίζοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκφράζει το κόμμα του, ζήτησε από την κυβέρνηση «μείωση της φορολογίας» των επιχειρηματιών.

Ο ίδιος, όταν κλήθηκε να απαντήσει στο αγωνιώδες ερώτημα των κατοίκων για το πρόβλημα της ανεργίας στο νομό Εύβοιας, υποστήριξε αρχικά ότι οι ξένοι επενδυτές «δε θέλουν να έρθουν στη χώρας μας εξαιτίας της γραφειοκρατίας». Συγχρόνως, ισχυρίστηκε ότι την «ανεργία θα τη χτυπήσουμε και βεβαίως θα βοηθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», μέσα «από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιομηχανία»...

Για μια ακόμα φορά, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τα «Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, τα ΚΕΚ και τα ΙΕΚ» πρέπει να περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότησή τους, μέσα από «πόρους και άμεσους φόρους» που «θα πηγαίνουν στη Νομαρχία ή στους Δήμους».

Στην «ανασφάλεια» που νιώθουν οι αγρότες, η οποία, όπως ανέφεραν στον Γ. Παπανδρέου, ξεκινάει μέσα από τη μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τούς πρότεινε «να συνδυάσουν τον τουρισμό με τις οικολογικές καλλιέργειες» και να... αξιοποιήσουν «τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που δίνει, όπως είπε, «τη δυνατότητα ουσιαστικά για το μέλλον».

Ο Γ. Παπανδρέου, βέβαια, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «όποτε βγαίνει στο εξωτερικό, δυσφημεί τη χώρα», ενώ δίνοντας συνέχεια στο θέμα της απογραφής ανέφερε ότι «στο εξωτερικό δεν κατανοούν τα περί αλλαγής κυβερνήσεων, γνωρίζουν μόνο τη χώρα και παθαίνουν σοκ, όταν παίρνουν διάφορα χαρτιά που λένε ότι η οικονομία δεν πάει καλά».

Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει πολύ περιορισμένο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον προϋπολογισμό, «με κίνδυνο να χαθούν πόροι από το Γ' ΚΠΣ», ενώ αναρωτήθηκε «πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο Δ' ΚΠΣ».

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου δεν ξέχασε να δώσει την υπόσχεση ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι προετοιμασμένο για την εφαρμογή των λύσεων», που όπως συμπλήρωσε από κοινού με το λαό «θα βρούμε όταν θα γίνουμε κυβέρνηση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ