Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Ενωσαν τα αγωνιστικά τους βήματα

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Μαζικές και δυναμικές ήταν οι κινητοποιήσεις που έγιναν χτες και σε νησιά των Δωδεκανήσων.

Στην Κάλυμνο, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο και της τοπικής ΕΛΜΕ για 3ωρες στάσεις εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.), έμειναν κλειστά επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Κλειστά έμειναν και εμπορικά καταστήματα. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έγινε μεγάλο συλλαλητήριο μπροστά από το επαρχείο, όπου ένωσαν τα αγωνιστικά τους βήματα εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συνταξιούχοι και επαγγελματοβιοτέχνες. Το δικό τους ζωντανό τόνο έδωσαν οι μαθητές με τα συνθήματά τους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θέμελης Μαΐλης, μέλος της Παναιγαιακής Συντονιστικής Επιτροπής και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος κάλεσε τους Καλύμνιους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες και την ανάπτυξη των νησιών και όχι των εφοπλιστών. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η έπαρχος Χρυσούλα Σιφουνιού.

Ακολούθησε μαχητική συγκέντρωση στους κεντρικούς δρόμους. Οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από το λιμεναρχείο και επέστρεψαν στο επαρχείο.

Απέναντι από τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων του νησιού βρέθηκε ο δήμαρχος Γ. Ρούσσος, με απόφαση του οποίου έμεινε ανοιχτό το δημαρχείο, χωρίς όμως να βρίσκονται μέσα οι εργαζόμενοι. Ο δήμαρχος, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του, προτίμησε τελικά το δρόμο της υπονόμευσης του αγώνα και της προσωπικής επαφής με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς βρίσκεται στον Πειραιά από την περασμένη Δευτέρα.

Στην Κω κλειστός έμεινε ο Δήμος, ενώ καθολική συμμετοχή είχε η 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Εγινε μεγάλη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο δημαρχείο, όπου έδωσαν μαζικά το «παρών» τους εργαζόμενοι, από τους οποίους ξεχώρισε η παρουσία των οικοδόμων. Στη συγκέντρωση, μίλησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κική Μακρή, ενώ χαιρετισμό έστειλε η έπαρχος κ. Κυπραίου.

Κινητοποίηση έγινε και στη Ρόδο. Εκλεισαν ο Δήμος και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, ενώ το απόγευμα έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Σαρικάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ