Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Σήμερα το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Στις 5.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης

Μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη μετατροπή της περιοχής τους σε πεδίο άσκησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, στέλνουν σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, θα δώσουν το «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα που κάλεσαν οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής. Με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και στη λαμπαδηφορία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη θα ασκούνται στην Καβάλα και στη Δράμα, στο πλαίσιο της άσκησης «Gordian Knot».

Εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος παίρνουν τη θέση τους δίπλα στο φιλειρηνικό κίνημα και καλούν το λαό να μετατρέψει τη σημερινή κινητοποίηση σε βήμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών για ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της περιοχής στους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους. Να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα πως η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη δε θα γίνουν στρατιωτικό ορμητήριο προς τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φορείς των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, κυρίως, στο λαό, να απαιτήσουν με κάθε τρόπο, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις από την περιοχή. Επίσης, να κλιμακώσουν τον αγώνα για να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας, να κλείσει η «Φωνή της Αμερικής» στην Ξάνθη, να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, να φύγουν οι Αμερικάνοι από το Ιράκ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ