Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση

Με μεγάλη, μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, ανταποκρίθηκαν οι κάτοικοι της Λήμνου στο κάλεσμα της Παναιγαιακής Επιτροπής και της τοπικής συντονιστικής επιτροπής των σωματείων και συλλόγων του νησιού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας, τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων του νησιού, όπως το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Δασκάλων, η τοπική ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενωση Συνεταιρισμών. Παραβρέθηκαν ο Επαρχος Λήμνου, οι δήμαρχοι Μύρινας, Μούδρου και Ατσικής, εκπρόσωποι της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), ο Εμπορικός Σύλλογος που συμμετείχε με κλείσιμο των καταστημάτων την ώρα της συγκέντρωσης, οι σύλλογοι επαγγελματιών αλιέων, ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων, ο ΜΕΑΣ Λήμνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάσπακα.

Το αγωνιστικό χρώμα στη συγκέντρωση έδωσαν περισσότερο απ' όλους οι μαθητές που κατέβηκαν στο λιμάνι με πανό και συνθήματα όπως «εργάτες, αγρότες, μαθητές με μέτωπο απαντάμε στους εφοπλιστές».

Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Μανώλης Καραγεώργης, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ και μέλος της Παναιγαιακής Επιτροπής, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του κατήγγειλε την τοποθέτηση καμερών στο χώρο του λιμανιού, που σκοπό έχουν, είπε, τον εκφοβισμό και την παρακολούθηση των πολιτών που διαδηλώνουν. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και προσδιόρισε ως κύρια αιτία τα κέρδη των εφοπλιστών και την πολιτική ανοχής και στήριξής τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Κατέληξε, καλώντας σε μαζικό συνεχή και ενωμένο αγώνα τους κατοίκους του νησιού.

Ακολούθησε δυναμική πορεία που κατέληξε στο Επαρχείο. Η συγκέντρωση έληξε με δηλωμένη τη θέληση των συγκεντρωμένων να προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συγκέντρωση για τις συγκοινωνίες (2005-11-23 00:00:00.0)
Επί ποδός οι νησιώτες (2004-11-23 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη κινητοποίηση (2004-11-20 00:00:00.0)
Ανάγκη κοινού αγώνα ντόπιων και αποδήμων (2000-08-09 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί στο νησί (1999-06-26 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη των βομβαρδισμών (1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ