Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί στο νησί

Την αντίθεσή τους στην παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων στη Λήμνο, που έγινε στα πλαίσια συνομιλιών των υφυπουργείων Αμυνας της Ελλάδας και των ΗΠΑ, εξέφρασαν οι κάτοικοι του νησιού με συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι της Μύρινας.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Θ. Σουρής,ενώ ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Γ. Κατρίτσης στην ομιλία του κατήγγειλε τη στάση του επάρχου Λήμνου, ο οποίος, εκφράζοντας μάλλον την πολιτική της κυβέρνησης παρά τα αντιαμερικανικά και αντιΝΑΤΟικά αισθήματα του λημνιακού λαού, έσπευσε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των δύο υφυπουργών Αμυνας, με τη δικαιολογία ότι "θα πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα κράτη". Ο Γ. Κατρίτσης τόνισε ακόμη ότι τέτοιου είδους συνομιλίες που γίνονται κρυφά, χωρίς να δημοσιοποιείται το περιεχόμενό τους, αποβαίνουν πάντα σε βάρος του λαού και συνέδεσε τη συνάντηση αυτή με τη διχοτόμηση του Αιγαίου, καθώς και με τις φήμες που κυκλοφορούν για δημιουργία ΝΑΤΟικού πεδίου βολής στη Λήμνο. Με την ευκαιρία, κατήγγειλε την εμμονή του υπουργείου Αμυνας για την επέκταση του πεδίου βολής στην περιοχή "Φαλακρά" της Ατσικής, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος των κατοίκων της περιοχής. Τελειώνοντας κατήγγειλε την αποστολή από την κυβέρνηση Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσσοβο.

Στο τέλος ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Μύρινας και οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται:

"Θεωρούμε ανεπιθύμητους τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας. Θεωρούμε απαράδεκτο και προσβολή στα αντιαμερικανικά αντιΝΑΤΟικά αισθήματα του ελληνικού και λημνιακού λαού να υπάρξουν συντοπίτες μας και πολύ περισσότερο άτομα που εκπροσωπούν τις αρχές του τόπου που έδωσαν ή θα δώσουν χέρι φιλοξενίας σ' αυτούς που έχουν τα χέρια τους λερωμένα με το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού, με το αίμα χιλιάδων αθώων παιδιών, γυναικών και ανδρών, σ' αυτούς που με κάθε ευκαιρία αμφισβητούν τα σύνορα της πατρίδας μας και την ελληνικότητα των νησιών μας". Και το ψήφισμα συνεχίζει: "Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της κυβέρνησης στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και διαπράττονται ενάντια στον γιουγκοσλαβικό λαό με το νέο στρατό κατοχής του ΝΑΤΟ...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ