Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυκνώνει η ΝΑΤΟική παρουσία

Σε ξενοδοχείο, απέναντι από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται τις επόμενες μέρες, με χρήματα της "συμμαχίας", το κέντρο ενημέρωσης και συντονισμού διέλευσης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς το Κόσσοβο. Μέχρι πριν το λειτουργούσε στη Λέσχη Αξιωματικών του Γ Σώματος Στρατού. Η σύμβαση θα ανανεώνεται κάθε τρίμηνο. Ετσι βεβαιώνεται και από ακόμη ένα στοιχείο η πολύμηνη παρουσία των ΝΑΤΟικών στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο μεταξύ πυκνώνει ακόμη περισσότερο η μετακίνηση. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι πρώτοι 650 Ισπανοί. Από Δευτέρα καταφτάνει το αμερικανικό πλοίο "Μπομπ Χόουπ" και μέχρι τέλος της βδομάδας εκτιμάται ότι θα διέλθει και η ρώσικη δύναμη.

Χτες στο Λιμάνι κατέπλευσε ένα ιταλικό πλοίο που μετέφερε 10 τανκς, 25 ΤΟΜΠ, 50 οχήματα και 80 κοντέινερ.

Σήμερα αναμένονται 10 πτήσεις ΝΑΤΟικών αεροσκαφών, με άγνωστο αριθμό στρατιωτών.

Αύριο Κυριακή στο Λιμάνι είναι προγραμματισμένα να καταπλεύσουν ένα αγγλικό πλοίο με 74 οχήματα και κοντέινερ, ένα γερμανικό με 164 οχήματα και κοντέινερ και 3 ισπανικά με 650 στρατιώτες, 165 οχήματα, 60 ΤΟΜΠ και κοντέινερ. Τη Δευτέρα 28\6 αναμένονται 4 πλοία και την Τρίτη το αμερικάνικο "Μπομπ Χόουπ" με 1.200 οχήματα και κοντέινερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ