Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παρατηρητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΦΩΣ της δημοσιότητας είδε έρευνα εταιρίας δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών υποστηρίζει ότι ήταν ...ορθή η οικονομική απογραφή που πραγματοποίησε η κυβέρνηση!

Κατόπιν αυτού πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι αξιοθαύμαστη η ικανότητα των ΜΜΕ, που την παρήγγειλαν, να ...εντοπίζουν το σφυγμό του ελληνικού λαού. Προφανώς πιστεύουν ότι αυτό που απασχολεί (αναφορικά με την οικονομία) τον Ελληνα πολίτη είναι το ορθό ή όχι της απογραφής.

Το ενδεχόμενο - ας πούμε - να απασχολούν τους πολίτες οι χαμηλοί μισθοί, οι ακόμη πιο χαμηλές συντάξεις και η ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων μάλλον ...δεν τους πέρασε από το μυαλό. Η αντικειμενική και καίρια πληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο.

ΩΣΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, υπάρχει πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί πριν από τη Νέα Δημοκρατία για το θέμα της προεδρικής εκλογής, καταθέτοντας την πρόταση του, σύμφωνα με όσα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό - κατά τη γνώμη του - θα αποτελέσει απόδειξη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων.

Να τον καθησυχάσουμε λέγοντάς του πως ...ουδέποτε τον θεωρήσαμε και αυτόν και το κόμμα του ...παρατηρητή. Μακριά από εμάς τέτοιες ανεύθυνες εκτιμήσεις.

Εξ όσων θυμόμαστε στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, όταν η ΝΔ εξέφρασε τις πεποιθήσεις της περί ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να την υπερκεράσει, θεωρώντας το ...δίλημμα αυτό λυμένο από πολύ καιρό, ενώ ζήτησε μεγαλύτερη τόλμη και πρωτοτυπία στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.


Γρηγοριάδης Κώστας

Με τέτοιες τοποθετήσεις, λοιπόν, ουδείς πρόκειται να τους προσάψει την κατηγορία του αμέτοχου παρατηρητή. Δεν είναι παρατηρητής όποιος στηρίζει συγκεκριμένες επιλογές και κατευθύνσεις. Και πολύ περισσότερο, όποιος «σπρώχνει» σε περισσότερο αντιλαϊκές επιλογές. Αλλιώς λέγεται και αφήνουμε στη Χαριλάου Τρικούπη να επιλέξει ποιος χαρακτηρισμός ταιριάζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ