ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Φινάλε... αγωνίας

Στην Κοζάνη θα δοκιμαστεί ο ΠΑΟ

Sportidea

Στην Κοζάνη θα δοκιμαστεί ο ΠΑΟ
Ανεβάζει την αγωνία στα ύψη η 10η και τελευταία αγωνιστική, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στην Α1, αφού περιλαμβάνει δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια.

Βέβαια σε άλλες εποχές μια τέτοια αγωνιστική εκείνο που θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον θα ήταν η αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η βελτιωμένη τον τελευταίο καιρό ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο και είναι το φαβορί απέναντι σ' έναν Ολυμπιακό που συνεχώς... παραπαίει, με τελευταίο παράδειγμα ακόμα μια βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα. Η διαφορετική κατάσταση που επικρατεί στις δυο ομάδες φαίνεται και από τους στόχους τους, αφού η Ενωση με νίκη παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να «ξεκολλήσει» από τον πάτο.

Κατά τα άλλα στην Κοζάνη και τη δύσκολη έδρα του Μακεδονικού καλείται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός. Η αυλαία πάντως ανοίγει σήμερα, με την αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ να είναι ένα από τα ντέρμπι της πρώτης μέρας. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και θέλει νίκη για να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη, στο δικέφαλο του βορρά θέλουν το «διπλό» προκειμένου να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Το όπλο της έδρας της θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμα μια φορά η Ολύμπια Λάρισας που φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Στο «Αλεξάνδρειο», ο Αρης θέλει να κλείσει με νίκη τις φετινές του υποχρεώσεις απέναντι στον Ιωνικό που θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Δορκιφίκη. Το πρόγραμμα - Σήμερα: (Αλεξάνδρειο 17.00) Αρης - Ιωνικός ΝΦ, (Ιβανώφειο 17.00) ΜΕΝΤ - Ηρακλής, (Κοζάνης 17.00, ΕΤ-1), Μακεδονικός - Παναθηναϊκός, (Αγιου Θωμά 17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 3) Μαρούσι - ΠΑΟΚ, (Νεάπολης 17.00) Ολύμπια - Πανιώνιος. Κυριακή: (Κυψέλης 18.30, ΕΤ-1), Πανελλήνιος - Απόλλων Πάτρας, (Γαλατσίου 21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

ΒΟΛΕΪ
Τα βλέμματα στους «αιώνιους»

Κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι ο Χατζηαντωνίου

Sportidea

Κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι ο Χατζηαντωνίου
Το ντέρμπι των «αιωνίων», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 8η αγωνιστική της Α1. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα, ενώ παράλληλα κυνηγούν τον πρωτοπόρο Ηρακλή. Ετσι είναι εύλογο ότι η απώλεια βαθμών για τον ηττημένο του δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα, αφού σίγουρα θα χάσει πολύτιμο έδαφος. Η νίκη, λοιπόν, είναι το ζητούμενο και για τους δυο αντιπάλους. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να διανύουν περίοδο φόρμας, μετά και την επιτυχημένη πορεία στον όμιλο του Τοπς Τιμς Καπ όπου τερμάτισαν πρώτοι και αήττητοι. Στους γηπεδούχους δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ποντάρουν πολλά στη δύναμη της έδρας. Την πεποίθησή του ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά και τη σπουδαία νίκη στη Λέφσκι (και μάλιστα σε εντελώς εχθρικό περιβάλλον όσον αφορά τα πεπραγμένα στην εξέδρα) μπορούν να σημειώσουν και νέα επιτυχία στου Ρέντη, εκφράζει ο προπονητής Στέλιος Καζάζης. Ο Ελληνας τεχνικός είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση που είχε στη Σόφια ο Τσέχος Πλάτενικ και ποντάρει πολλά σε αυτόν για το επερχόμενο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Σημειώνεται, πάντως, ότι το παιχνίδι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον νυν ερυθρόλευκο παίκτη Ακη Χατζηαντωνίου, που μετά από μακρόχρονη θητεία στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά θα τεθεί αντίπαλος της παλιάς του ομάδας.

Κατά τα άλλα, ο πρωτοπόρος Ηρακλής αναμένεται να έχει εύκολο έργο, αφού φιλοξενεί τον Μίλωνα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Πάτρας, όπου η ΕΑΠ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: (Καραμπίνη 18.30) ΑΕ Νίκαια - Ορεστιάδα, (Κατσάνειο 19.00) Ηρακλής - Μίλων, (Ρεθύμνου 18.00) Ρέθυμνο - Πανελλήνιος, (Αλεξανδρούπολης 19.00) Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παγκράτι. ΚΥΡΙΑΚΗ: (Πάτρα 20.00) ΕΑ Πατρών - ΠΑΟΚ. ΔΕΥΤΕΡΑ: (Ρέντη 18.00) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

ΕΠΟ
Κατόπιν εορτής...

Εστω και καθυστερημένα η αντιπολίτευση της ΕΠΟ δικαιώθηκε. Με την υπ' αριθμ. 8442/2004 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε τελεσίδικα ότι ο Κ. Αλεξανδρίδης ακύρως ανακηρύχτηκε υποψήφιος και ακύρως εκλέχθηκε στο ΔΣ της ομοσπονδίας, κατά τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Απόφαση που δημιουργεί - για τον ίδιο και την τότε διοικητική πλειοψηφία (πολλά μέλη της οποίας στελεχώνουν και την υφιστάμενη) - ηθικό ζήτημα, αλλά ίσως και πρακτικό. Σύμφωνα με νομικούς, η τελεσίδικη διαπίστωση της ακυρότητας σημαίνει ότι σε όποια απόφαση ή διαδικασία και αν συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος στην ΕΠΟ, αυτόματα και αυτή καθίσταται άκυρη. Αρα, αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον και θέλει, μπορεί να την προσβάλλει. Αλλες πηγές, πάντως, υποστηρίζουν ότι η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, από τη ΓΣ, καλύπτει το απερχόμενο ΔΣ.

Ομως, θέμα τουλάχιστον ηθικής τάξης τίθεται και για τους αρμοδίους της ΓΓΑ και ειδικά τον πρώην γγ Αθλητισμού, Ν. Εξαρχο. Είχαν ενημερωθεί για την παρατυπία, αλλά δεν έπραξαν τίποτα. Και αν οι υφυπουργοί έχουν μόνο πολιτικές ευθύνες, ο πρώην γγ μάλλον έχει και διοικητικές συνέπειες. Διότι δεν έχει βουλευτική ασυλία και διέπεται από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Η μη εφαρμογή, λοιπόν, του νόμου και των κειμένων διατάξεων επισείει ποινές.

Σε ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος της αντιπολίτευσης, Ν. Μήνης - μεταξύ άλλων - επισημαίνει την καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, ότι ο Κ. Αλεξανδρίδης ήταν επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης και ότι διατέλεσε πρόεδρος επί περίπου 1 1/2 χρόνο. Ακόμα, κάνει λόγο για «νομικά προβλήματα που δημιουργούνται πλέον για την απελθούσα διοίκηση», επισημαίνοντας το γεγονός ότι «η ΕΠΟ εκπροσωπούνταν από έναν πρόεδρο, που παρανόμως εκλέχτηκε και επί σχεδόν 5 έτη διοικούνταν από ένα ΔΣ που δεν είχε νόμιμη σύνθεση».

ΠΟΛΟ
Ντέρμπι στο Λαιμό

Το ντέρμπι του Λαιμού, όπου η Βουλιαγμένη θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Πανιώνιο, αλλά και η δοκιμασία του έτερου συγκατοίκου της κορυφής Εθνικού εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, θεωρούνται τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της σημερινής 8ης αγωνιστικής στην Α1. Στο Λαιμό η Βουλιαγμένη μετά τις απανωτές αποτυχίες στο πρωτάθλημα θέλει να ξαναγυρίσει στις νίκες και φυσικά, εάν αυτό γίνει απέναντι στον ισχυρό φέτος Πανιώνιο, θα είναι το καλύτερο βάλσαμο για τους «μπέμπηδες». Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν βαθμούς και κορυφή.

Δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Ολυμπιακός κόντρα στον ουραγό Ηρακλή, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Χανιά και Π. Φάληρο, καθώς και της Πάτρας με τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα: 18:15 Χίος - Γλυφάδα, 19:00 Πάτρα - Παναθηναϊκός, 19:00 Ολυμπιακός - Ηρακλής, 19:00 Χανιά - Π. Φάληρο, 19:00 ΠΑΟΚ - Εθνικός, 19:00 Βουλιαγμένη - Πανιώνιος.

ΓΟΥΣΟΥ
Εκδήλωση τιμής

Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού - Κουνγκ Φου, διοργανώνει την Κυριακή 19/12/2004 και ώρα 10.30, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων, μια εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης, για κάποιους από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στα αθλήματα που καλλιεργεί. Θα βραβεύσει για τις διεθνείς επιτυχίες τους αθλητές και κριτές, καθώς επίσης για τη σημαντική προσφορά τους στην ομοσπονδία, αθλητικούς παράγοντες. Οι αθλητές που θα τιμηθούν είναι οι Μέμμος, Καλομοίρης, Μοίρας, Ταμπουρέας, Γαλάνη, Αγγελόπουλος, Μίχαλος, Παλαμούτης, Μπούρδαλα, Ζιώγκος, Φατσής (Σέμι Κόντακτ), Μακρής, Δαρμής, Δημητρίου, Σερέτης, Δαμάσκος, Δούκας, Παπαχρήστος, Κάρκαλης, Τζίμα, Σαλωμίδου, Μπαξεβάνης, Οικονομίδης, Τορνεσάκης (Γουσού). Και διεθνείς κριτές είναι οι Ελευθερίου, Δερβέντης, Κατσιγιάννης, Υψηλάντης, Τριανταφύλλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ