ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
Σελ. /40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε διάταξη «μάχης»
  • Πανέτοιμοι οι Θεσσαλοί αγρότες για τα συλλαλητήρια της Δευτέρας
  • Σε δεκάδες χωριά τα τρακτέρ έχουν ήδη παραταχθεί στις πλατείες

Eurokinissi

«Οπλισμένοι» με τη δύναμη του δίκιου τους και αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι μαχόμενοι αγρότες της Θεσσαλίας, με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ, είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους του αγώνα της διεξόδου και της προοπτικής. Τρεις μέρες απομένουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Γενάρη και στην περιοχή επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός και πυρετός προετοιμασιών για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στην πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ.

Οι Θεσσαλοί ξωμάχοι παρέταξαν τα τρακτέρ στις πλατείες και σε δρόμους έξω από από τα χωριά τους για να σημάνουν με την εκκίνησή τους τη Δευτέρα την αφετηρία νέων αγώνων, που στο στόχαστρό τους θα έχουν την πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Καθημερινά, επίσης, προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων διαμηνύοντας τη θέλησή τους, τόσο στην κυβέρνηση όσο και σ' όλους όσοι θέτουν εμπόδια στον αγώνα τους, να παλέψουν για το δικαίωμά τους να παραμείνουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους.

Οι προετοιμασίες, λοιπόν, για την επιτυχία της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης κορυφώνονται. Στην Καρδίτσα, χτες σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε στην Καρδίτσα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα το πρωί οι αγρότες του νομού ξεκινούν με τα τρακτέρ από τα χωριά τους όπου είναι παρατεταγμένα - έχουν βγει τα τρακτέρ στις πλατείες σε πάνω από 30 χωριά του νομού - και κατευθύνονται στο Δέλτα Καρδίτσας, όπου θα ενωθούν και θα συγκεντρωθούν.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στο Νομό Λάρισας. Χτες πραγματοποιήθηκε επαρχιακή σύσκεψη στην Ελασσόνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης. Τη Δευτέρα, στην Ελασσόνα, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 11 π.μ., ενώ αγρότες πολλών δήμων της επαρχίας ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Χτες, επίσης, οι αγρότες των Χαλκιάδων Φαρσάλων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Λάρισας - Φάρσαλα. Υπενθυμίζουμε ότι για τη Δευτέρα θα γίνουν συλλαλητήρια σε Αγιά και σε Τύρναβο. Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης προχώρησαν χτες και οι αγρότες του Δαμασίου Τυρνάβου, που παραμένουν με τα τρακτέρ στο δρόμο.

Και στο Νομό Τρικάλων συνεχίζουν οι αγρότες να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες ή σε επαρχιακούς δρόμους έξω από τα χωριά τους, ενώ στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι Τρικαλινοί αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει συλλαλητήριο.

Την ίδια ημέρα οι αγρότες της επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Σούρπης.

Στο νέο αγώνα που ξεκινούν οι αγρότες δε θα είναι μόνοι τους, καθώς θα έχουν τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, που πήραν απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση τη Δευτέρα, κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας. Επίσης, με ομόφωνο ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς.

Αντιδράσεις για τις λίστες της ντροπής

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στην αγροτιά οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί ήδη στα χωριά της θεσσαλικής υπαίθρου η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιών και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών καταστάσεις με βαμβακοπαραγωγούς τους οποίους χαρακτηρίζει «παράνομους». Κι ενώ σ' αυτές τις λίστες η πλειοψηφία των ονομάτων είναι αγρότες που ουδεμία παρανομία διέπραξαν, συνεχίζεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ η κατάπτυστη επιχείρηση σπίλωσης και διαπόμπευσης των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών. Στόχος αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας είναι να ενοχοποιηθούν οι αγρότες για το πρόβλημα του βαμβακιού και ν' αθωωθεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που δημιουργεί κι οξύνει το πρόβλημα. Βέβαια, οι λίστες αυτές έφτασαν σε Νομαρχίες και Ενώσεις, αλλά, μέρες που 'ναι, δε βγήκαν στα χωριά για ευνόητους λόγους... Θα τις «επεξεργαστούν», λέει, πρώτα οι Ενώσεις και οι τριμελείς επιτροπές και μετά θα βγουν προς τα έξω. Ομως, εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι διοικήσεις Ενώσεων που δέχονται να κάνουν αυτή τη δουλιά, σε βάρος των τίμιων και μικρών παραγωγών, αξίζουν την περιφρόνηση των αγροτών.

Πολλοί από τους βαμβακοπαραγωγούς που χαρακτηρίζονται ένοχοι παρανομίας είναι εντελώς αθώοι, καθώς το μόνο που έκαναν ήταν να καλλιεργήσουν λίγα μέτρα παραπάνω από το δικαίωμα καλλιέργειας που είχε καθορίσει γι' αυτούς, αυθαίρετα, η κυβέρνηση μέσω των υπηρεσιών της και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις εντολές της ΕΕ. Μάλιστα, το πόσα στρέμματα ακριβώς καλλιέργησαν το δήλωσαν στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου στο ΟΣΔΕ, χωρίς κανείς τότε να τους πει ότι παρανομούν. Αθώοι είναι, επίσης, και όσοι ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καλλιεργήσουν περισσότερα στρέμματα απ' όσα δικαιούνταν και πήραν τη σχετική άδεια.

Χαρακτηριστική για το πώς φτιάχτηκαν από την κυβέρνηση οι «παράνομοι» αγρότες είναι η περίπτωση του Β. Μπούτα, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας. Ο Β. Μπούτας καλλιέργησε 13,2 στρέμματα με βαμβάκι, ενώ είχε δικαίωμα για 12 και γι' αυτά τα 1,2 στρέμματα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των «παρανόμων» της Καρδίτσας (Ο ίδιος, μάλιστα, χαριτολογώντας, είπε ότι «το υπουργείο κάνει λάθος στο μέτρημα», αφού ο ίδιος το μέτρησε «με τα δρασκίλια» και βρήκε ότι το παραπάνω χωράφι που καλλιεργήθηκε είναι 700 τ.μ. κι όχι 1.200).

Φυσικά, ο Β. Μπούτας δεν καλλιέργησε 700 τ.μ. παραπάνω για να κλέψει και να γίνει πλούσιος, αλλά επειδή δε γινόταν αλλιώς, αφού δε θα μπορούσε ν' αφήσει ένα μικρό τμήμα του χωραφιού του ακαλλιέργητο, επειδή έτσι «γούσταρε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διέταξε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Και, βεβαίως, στη δήλωση καλλιέργειας, που έκανε στο ΟΣΔΕ, δήλωσε όσα ακριβώς καλλιέργησε - δηλαδή, και τα 1,2 στρέμματα παραπάνω - και πήρε κανονικά την άδεια. Κι οπωσδήποτε ο Β. Μπούτας, όπως και όλοι οι άλλοι «παράνομοι», αυτού του είδους, δεν απολογούνται σε κανέναν καθώς θεωρούν δικαίωμά τους να καλλιεργούν τη γη τους και να προσπαθούν ν' αυξήσουν το πενιχρό εισόδημά τους.

Χτες, πρώτη μέρα που στα χωριά μαθεύτηκε για τις λίστες, πάρα πολλοί αγρότες εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους κατά της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυβέρνησης για τη συκοφαντική επίθεση εναντίον τους. Τα βέλη τους, όμως, στρέφονταν κι εναντίον των αγροτοσυνεταιριστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμφώνησαν να γίνει ο διαβόητος επανέλεγχος για τον εντοπισμό του «παράνομου» βαμβακιού που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για τη συκοφάντηση και τη διαπόμπευση του αγροτικού κόσμου. Ιδιαίτερα αγανακτισμένοι είναι με τους αγροτοσυνεταιριστές των Ενώσεων Συνεταιρισμών Λάρισας και Αλμυρού - είναι αυτοί που ηγούνται της κινητοποίησης των βαμβακοπαραγωγών των δύο νομών - οι οποίοι κατηγορούνται ότι έδωσαν πάσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ε. Μπασιάκο, για να επιτεθεί εναντίον των βαμβακοπαραγωγών κατηγορώντας τους ότι είναι κλέφτες κι απατεώνες.

ΕΛΓΑ
Σε εποχές.«γαλάζιας» είσπραξης

Ψυχρή εισπρακτική πολιτική σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων και αποζημιώσεις που δε θα παρέχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπόσχεται και η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ν. Κατσαρό, αυτό που φάνηκε είναι ότι θα ξαναενταχτούν και οι κτηνοτρόφοι στην υποχρεωτική καταβολή εισφορών και πως αυτό θα ισχύει για όλους τους αγρότες. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενώ ακολουθεί τα πεπραγμένα των προκατόχων του, άσκησε και μια ψευτοκριτική, λέγοντας πως ο νόμος του ΠΑΣΟΚ απέτυχε. Και για παράδειγμα είπε ότι δεν κατέστη δυνατόν να εισπραχθούν πέρσι ούτε οι μισές εισφορές υπέρ του Οργανισμού, πλην των βαμβακοπαραγωγών, όπου είναι υποχρεωτική η ασφάλιση της παραγωγής τους στον ΕΛΓΑ. Ανέφερε ακόμα ότι, ενώ με το νόμο του 2003 προβλεπόταν ότι το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών των κτηνοτρόφων προς τον ΕΛΓΑ θα έφθανε στα 30 εκατ. ευρώ, τελικά πέρσι μπόρεσαν και εισπράχθηκαν εισφορές μόνο 11,7 εκατ. ευρώ. Το ίδιο συνέβη, κατά τα λεγόμενά του και σε άλλα αγροτικά προϊόντα και έτσι το σύνολο των εσόδων του ΕΛΓΑ το 2004 ανήλθε στα 94 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού είπε ότι το μείζον ζήτημα με τα οικονομικά του ΕΛΓΑ είναι η μεγάλη εισφοροδιαφυγή. Κι αυτό το εμφάνισε ως δικαιολογία για τον υπέρογκο δανεισμό του ΕΛΓΑ. Ομως δεν είπε τίποτα για την υποχρέωση του κράτους να καλύψει τα έξοδα του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Απλώς ανέφερε πως πέρσι ο ΕΛΓΑ σύναψε δάνεια συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ οι προηγούμενοι δανεισμοί έφτασαν τα 730 εκατ. ευρώ.

Και αντιγράφοντας τους προκατόχους του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, λάνσαρε και μια «έξυπνη κάρτα», για να προκύψουν και κάποιες καλές εντυπώσεις σε όφελος της κυβέρνησης. Παρουσία του Θ. Κοκκινούλη ανακοίνωσε πως προσεχώς ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή αυτής της κάρτας, στην πατρίδα του, σε συνεργασία με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Αγιάς - Τυρνάβου. Οπως ειπώθηκε, οι αγρότες θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται από τερματικά μηχανήματα, τα οποία θα είναι σε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση με τον κεντρικό υπολογιστή του Οργανισμού, για την πορεία των αποζημιώσεών τους. Τώρα τι σόι αποζημιώσεις θα 'ναι αυτές, μάλλον δε θα το εξηγεί η «έξυπνη κάρτα»...

ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Στους δρόμους

Με περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά, η τοπική Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ, προετοιμάζει το συλλαλητήριο στις 31 Γενάρη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική και τους κανονισμούς της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες όλης της Ελλάδας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Με ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, αναδεικνύοντας τον αγώνα ως μονόδρομο. «Ενας δρόμος μας μένει, ο δρόμος του ενωμένου, μετωπικού αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας καταστρέφει. Που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση».

Στην ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες μαζικά και δυναμικά να διεκδικήσουν: τιμή παρέμβασης από το κράτος, κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας, κατάργηση των κανονισμών που νομιμοποιούν τη νοθεία του ελαιολάδου με σπορέλαια, μείωση του κόστους παραγωγής με χτύπημα της ακρίβειας στα μέσα και τα εφόδια κ.ά.

ΚΚΕ
Να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Αναφορικά με τις περιβόητες λίστες των «παράνομων» αγροτών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η γκεμπελικής έμπνευσης ενέργεια της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες της ντροπής δείχνει ότι είναι αδίστακτη στην προσπάθειά της να ενοχοποιήσει τους μικρομεσαίους βαμβακοπαραγωγούς για να αθωώσει την αντιαγροτική της πολιτική.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες αγωνιστικά να αντισταθούν στις καταγέλαστες και διασπαστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να συγκρουστούν με τη νομιμότητα της ΕΕ και τους διαχειριστές της που είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα και οι αγροτοσυνδικαλιστές που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα. Το δικαίωμά τους να καλλιεργούν τα χωράφια τους και με το μόχθο τους να βελτιώνουν την παραγωγή τους και το εισόδημά τους».

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΛΗΜΝΟΣ
Δυναμικό «παρών»

Τη φωνή τους με τους συναδέλφους στην υπόλοιπη χώρα θα ενώσουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Αγιάσο για τα θέματα του λαδιού και την επόμενη μέρα, 1η Φλεβάρη στο Μανταμάδο για την κτηνοτροφία.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Λήμνο, όπου η τοπική ΠΑΣΥ, καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους και αλιείς του νησιού να δώσουν μαζικό δυναμικό «παρών». Οπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη μαζική σύσκεψη παραγωγών, η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην πρωτεύουσα Μύρινα. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «απέναντι στο μέτωπο της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων, των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών, χρειάζεται να αντιπαραθέσουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο και ενωμένοι να διεκδικήσουμε αιτήματα που θα μας επιτρέπουν να παραμείνουμε στα χωριά μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλλού είναι οι φταίχτες

Ανακοίνωση συμπαράστασης από τους εργαζόμενους ενός φορέα που γνωρίζουν τα πράγματα

Την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών εξαιτίας τους ολέθριου κοινοτικού κανονισμού και των χειρισμών της κυβέρνησης, επιχειρούν κάποιοι να τη στρέψουν αποκλειστικά σε βάρος των εργαζομένων στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Αυτό για παράδειγμα έκανε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θ. Κοκκινούλης, που ζητούσε την απομάκρυνση του αρμόδιου διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ λες και έτσι κάτι θα άλλαζε...

Για θέμα αυτό έβγαλε χτες ανακοίνωση ο Πανελλήνιας Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου τονίζεται πως δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για ό,τι συμβαίνει με το βαμβάκι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως φαίνεται να αναζητούνται ανάμεσα στους εργαζόμενους τα εξιλαστήρια θύματα για τη φόρτωση ευθυνών. Οπως σημειώνεται, οι εργαζόμενοι στο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απλά εφαρμόζουν κανονισμούς και υπουργικές αποφάσεις, καταγράφουν τα ευρήματα από τους ελέγχους που πραγματοποιούν και τα αναφέρουν. Οι αποφάσεις είναι πολιτικές». Αξίζει επίσης να αναφερθεί και το εξής χωρίο της ανακοίνωσης: «Ενδεικτική, αλλά σαφής και κατηγορηματική είναι η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού στις 29-12-2004 "... η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να εγκρίνει την αύξηση της ποσότητας αυτής, αν δεν το εισηγούνταν το σύνολο των 32 Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ, που έχουν αποφασίσει να μην υπερβούμε την ποσότητα του 1.116.000 για να μη μειωθούν οι κοινοτικές εισροές". Με άλλα λόγια, οι αποφάσεις που σήμερα κρίνονται στην πράξη πάρθηκαν εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ».

Τέλος, επισημαίνεται πως «τα δίκαια αιτήματα των αγροτών δεν μπορούν να λυθούν στοχεύοντας σε λάθος κατεύθυνση».

ΑΡΤΑ
Αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις

Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της ερχόμενη Δευτέρας, στην πλατεία Κιλκίς στις 11 το πρωί, καλεί η ΠΑΣΥ Αρτας τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι περσινές καταστροφές στα εσπεριδοειδή και τα ελαιόδεντρα, οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο καλαμπόκι στη βρώσιμη ελιά στα ακτινίδια και στα λιγοστά εσπεριδοειδή που απέμειναν έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε οικονομική απόγνωση και την οικονομία του νομού μας στα πρόθυρα της καταστροφής. Χιλιάδες καταστημάτων στην πόλη της Αρτας, αλλά και στα χωριά, απειλούνται με λουκέτο, οργιάζουν οι ακάλυπτες επιταγές και τα καταναλωτικά δάνεια». Η ΠΑΣΥ υπογραμμίζει ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις έμειναν ανεκπλήρωτες, η δρομολόγηση ξεπουλήματος της συνεταιριστικής Δωδώνης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης, ενώ ταυτόχρονα στήνεται μια τεράστια επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα ΜΜΕ με πρωταγωνιστές κάποιους γνωστούς «συνδικαλιστές».

Ανακοίνωση στήριξης του επερχόμενου συλλαλητηρίου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται: «Με την ευκαιρία των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο, καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, για να δώσουν προοπτική και διέξοδο στον αγώνα για την επιβίωσή τους και την παραμονή τους στην παραγωγή. Να εγκαταλείψουν μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση και μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ΕΒΕ να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν μαζί με το ΚΚΕ άλλη πολιτική και εξουσία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ