Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε διάταξη «μάχης»
  • Πανέτοιμοι οι Θεσσαλοί αγρότες για τα συλλαλητήρια της Δευτέρας
  • Σε δεκάδες χωριά τα τρακτέρ έχουν ήδη παραταχθεί στις πλατείες

Eurokinissi

«Οπλισμένοι» με τη δύναμη του δίκιου τους και αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι μαχόμενοι αγρότες της Θεσσαλίας, με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ, είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους του αγώνα της διεξόδου και της προοπτικής. Τρεις μέρες απομένουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Γενάρη και στην περιοχή επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός και πυρετός προετοιμασιών για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στην πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ.

Οι Θεσσαλοί ξωμάχοι παρέταξαν τα τρακτέρ στις πλατείες και σε δρόμους έξω από από τα χωριά τους για να σημάνουν με την εκκίνησή τους τη Δευτέρα την αφετηρία νέων αγώνων, που στο στόχαστρό τους θα έχουν την πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Καθημερινά, επίσης, προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων διαμηνύοντας τη θέλησή τους, τόσο στην κυβέρνηση όσο και σ' όλους όσοι θέτουν εμπόδια στον αγώνα τους, να παλέψουν για το δικαίωμά τους να παραμείνουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους.

Οι προετοιμασίες, λοιπόν, για την επιτυχία της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης κορυφώνονται. Στην Καρδίτσα, χτες σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε στην Καρδίτσα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα το πρωί οι αγρότες του νομού ξεκινούν με τα τρακτέρ από τα χωριά τους όπου είναι παρατεταγμένα - έχουν βγει τα τρακτέρ στις πλατείες σε πάνω από 30 χωριά του νομού - και κατευθύνονται στο Δέλτα Καρδίτσας, όπου θα ενωθούν και θα συγκεντρωθούν.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στο Νομό Λάρισας. Χτες πραγματοποιήθηκε επαρχιακή σύσκεψη στην Ελασσόνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης. Τη Δευτέρα, στην Ελασσόνα, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 11 π.μ., ενώ αγρότες πολλών δήμων της επαρχίας ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Χτες, επίσης, οι αγρότες των Χαλκιάδων Φαρσάλων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Λάρισας - Φάρσαλα. Υπενθυμίζουμε ότι για τη Δευτέρα θα γίνουν συλλαλητήρια σε Αγιά και σε Τύρναβο. Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης προχώρησαν χτες και οι αγρότες του Δαμασίου Τυρνάβου, που παραμένουν με τα τρακτέρ στο δρόμο.


Και στο Νομό Τρικάλων συνεχίζουν οι αγρότες να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες ή σε επαρχιακούς δρόμους έξω από τα χωριά τους, ενώ στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι Τρικαλινοί αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει συλλαλητήριο.

Την ίδια ημέρα οι αγρότες της επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Σούρπης.

Στο νέο αγώνα που ξεκινούν οι αγρότες δε θα είναι μόνοι τους, καθώς θα έχουν τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, που πήραν απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση τη Δευτέρα, κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας. Επίσης, με ομόφωνο ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ