Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ολοι μαζί στη μάχη!

Με δεκάδες συγκεντρώσεις θα πάρουν μέρος οι αγρότες στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ

Με αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους για τις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ τη Δευτέρα. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και φορέων του νομού Πιερίας. Επίσης στη σύσκεψη έλαβε μέρος, στέλνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό, αντιπροσωπεία των αγροτών που βρίσκονται στο μπλόκο του Αιγινίου στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Οπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες, για να έχουν προοπτική και επιτυχία οι αγώνες θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση για όλα τα αγροτικά προϊόντα. Τη χρονιά που πέρασε, αναφέρθηκε, ολοκληρώθηκε η καταστροφή που υφίστανται τα αγροτικά νοικοκυριά λόγω της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ. Το εισόδημα των παραγωγών του νομού που ασχολούνται με τα καπνά, τα ακτινίδια, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, τα τεύτλα γνώρισε σημαντική μείωση. Είναι απαραίτητη, τονίστηκε, η κοινή δράση με την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, δηλαδή η Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι κοινοτικοί κανονισμοί, οι αντιαγροτικές πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν λίγο καιρό.

Στη σύσκεψη έγινε προγραμματισμός ενημερωτικών εξορμήσεων στα χωριά της περιοχής και ήδη από χθες κλιμάκια με στελέχη και φίλους της ΠΑΣΥ άρχισαν περιοδείες.

Σε χωριά της περιοχής Εδεσσας και Γιαννιτσών περιόδευσαν χτες μέλη και στελέχη της ΠΑΣΥ, ενώ στα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης γίνονται ενημερωτικές συγκεντρώσεις, μοιράζονται προκηρύξεις και αναρτούνται σε δρόμους αεροπανό. Με αυτά καλούνται οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας και της Ημαθίας να συμμετάσχουν με τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στη Ν. Χαλκηδόνα.

Στα καπνοχώρια του Βοΐου του νομού Κοζάνης και σε χωριά της Πτολεμαΐδας, περιόδευσαν τις τελευταίες μέρες φίλοι και στελέχη της ΠΑΣΥ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Με τον ίδιο τρόπο ενημερωτικές εξορμήσεις γίνονται στο νομό Κιλκίς, όπου μπροστά στη Νομαρχία θα συγκεντρωθούν οι αγρότες τη Δευτέρα στις 11 η ώρα και στο νομό Δράμας όπου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες με τα μηχανήματα τους στο Φωτολίβος. Στο νομό Σερρών η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους βαμβακοπαραγωγούς αλλά και όλους τους άλλους αγρότες να συμμετέχουν τη Δευτέρα το πρωί στη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ που θα γίνει στον Προμαχώνα.

Στη Θράκη θα γίνουν τη Δευτέρα δύο συγκεντρώσεις, η μία στην Ορεστιάδα και η άλλη στην πλατεία της Κομοτηνής στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ