Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη χώρα μας, επειδή παραβίασε την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τη σκόπιμη ελευθέρωση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, το Δικαστήριο έκρινε με την απόφασή του ότι η χώρα μας δε θέσπισε τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για τη συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας προς την κοινοτική νομοθεσία, σχετικά με τη σκόπιμη ελευθέρωση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον. Στόχος της οδηγίας 2001/18/ΕΚ είναι η προσέγγιση των διατάξεων των νομοθεσιών των κρατών - μελών και η προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος. Τα κράτη - μέλη όφειλαν να θέσουν σε ισχύ τις αναγκαίες διατάξεις ,προκειμένου να συμμορφωθούν με τη συγκεκριμένη οδηγία μέχρι τις 17 Οκτώβρη 2002.

Σημειώνουμε ότι η οδηγία αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πράγματι προστατεύει αποτελεσματικά τόσο τον άνθρωπο όσο και το φυσικό περιβάλλον, ωστόσο η χώρα μας δεν μπόρεσε να συμμορφωθεί ούτε σε αυτά τα, υποκριτικά έστω, μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ