Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΣΥ
Τη Δευτέρα το αγωνιστικό ραντεβού

Αποφάσισαν 24ωρο κλείσιμο, σήμερα, στα Τέμπη

Eurokinissi

Πλησιάζει η ώρα να τεθούν αγωνιστικά τα ουσιαστικά και πραγματικά αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να αναδειχτούν αγωνιστικά οι αιτίες που τα προκαλούν, να αντιπαλευτούν οι αντιαγροτικές αποφάσεις και οι πολιτικές που πλήττουν την αγροτιά. Μπροστάρης στο δίκαιο αυτό αγώνα είναι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), που οργανώνει στις 31 Γενάρη αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πολλούς αγροτικούς νομούς της χώρας.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ, τρακτέρ και αγρότες θα κατέβουν αγωνιστικά σε δρόμους και πλατείες. Για άλλη μια φορά, η αγροτιά θα διαδηλώσει ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που την οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα. Ηδη, έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις από τον Εβρο μέχρι τα Χανιά της Κρήτης, από την Αρτα μέχρι τη Λέσβο. Ηδη, σε αρκετούς νομούς και πρωτίστως στη Θεσσαλία, τα τρακτέρ βρίσκονται σε αγωνιστική αναμονή σε δρόμους και πλατείες. Με το σύνθημα εκκίνησης, τη Δευτέρα, θα κινηθούν στα καθορισμένα σημεία του αγωνιστικού ραντεβού.

Οσον αφορά στην κυβέρνηση της ΝΔ, οι αγρότες πήραν τη «γεύση» της «γαλάζιας» κοροϊδίας και αδιαλλαξίας, στο όνομα της εφαρμογής των αντιαγροτικών επιταγών της ΕΕ, της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ. Το συμφέρον της μικρομεσαίας αγροτιάς δε βρίσκεται στην εφαρμογή αυτών των αρνητικών πολιτικών, που υλοποιούν εναλλάξ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά στην ανατροπή τους. Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, όποιο προϊόν κι αν καλλιεργούν, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν, να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στην πανελλαδική κινητοποίηση.


Η ΠΑΣΥ έδωσε και δίνει την πραγματική μάχη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Στις 13 του περασμένου Νοέμβρη, η ΠΑΣΥ, με συνολικό αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο, έδωσε μαχητικό «παρών» με συλλαλητήρια σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται τώρα την ερχόμενη Δευτέρα με το ίδιο αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο. Και θα συνεχιστεί κόντρα στις αυταπάτες, στο διχασμό και τον αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας και της Μαγνησίας και άλλων περιοχών. Η επιτυχία αυτού του αγώνα δεν προϋποθέτει μόνο τη συστράτευση και τη μαζική συμμετοχή των αγροτών. Απαιτείται και ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και όλους όσοι θίγονται από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και των δορυφόρων του.

  • Αργά το βράδυ, μετά από θυελλώδη συνεδρίαση και κάτω από την πίεση των αγροτών - κι ενώ μέχρι την τελευταία ώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ δήλωναν αντίθετοι στο κλείσιμο - αποφασίστηκε 24ωρο κλείσιμο του δρόμου στα Τέμπη, από τις 10 το πρωί σήμερα μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις(2011-01-22 00:00:00.0)
Στήνουν μετερίζια σ' όλη τη χώρα!(2011-01-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουν δυναμικά και αισιόδοξα(2007-01-31 00:00:00.0)
Και πού 'σαι ακόμα...(2004-11-20 00:00:00.0)
Οξυμένα τα αγροτικά προβλήματα(2003-03-15 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ(2002-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ