Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και πού 'σαι ακόμα...

Προβληματισμό κι ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση το νέο αγωνιστικό ξεκίνημα της αγροτιάς, όπως εκδηλώθηκε με τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε, στις 13 Νοέμβρη, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει θορυβηθεί, αφού δεν περίμενε ότι η κινητοποίηση θα πετύχαινε. Οι διάφοροι «συμβουλάτορές» της - κυρίως αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, οι οποίοι άλλοτε μετείχαν στους αγροτικούς αγώνες και τώρα φιλοδοξούν ν' αναλάβουν το ρόλο του «μεσάζοντα» και του «πυροσβέστη» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αγρότες - τη διαβεβαίωναν πως «η κινητοποίηση θα αποτύγχανε και οι διοργανωτές της θα ρεζιλεύονταν».

Ομως, αυτό δεν έγινε, καθώς στα συλλαλητήρια της ΠΑΣΥ συμμετείχαν χιλιάδες αγωνιστές της αγροτιάς, ανάμεσά τους και οπαδοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ν' αναδειχτεί το μέγεθος των αγροτικών προβλημάτων και το εύρος των ευθυνών της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συνεχίζει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Κι από κει που ο Β. Μπασιάκος εμφανιζόταν σαν «φίλος του αγρότη» και «κατήγορος του Δρυ», φαίνεται σαν «εχθρός της αγροτιάς» και «συγκατηγορούμενος του Αργύρη». Αυτό είναι που πειράζει τους κυβερνώντες, οι οποίοι τρομάζουν αναλογιζόμενοι ότι αυτή η κινητοποίηση δεν ήταν παρά η αφετηρία κι έρχεται, οσονούπω, η κλιμάκωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ