Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΖΗΤΑΝΕ: «Σόφια: Τουλάχιστον 400.000 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας για μια ώρα διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, ενώ αποδοκίμασαν την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των δύο μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων της χώρας, τα οποία διεκδικούν αυξήσεις μισθών της τάξης του 11%. Στη στάση εργασίας έλαβαν μέρος εργαζόμενοι στους τομείς της εκπαίδευσης, των ορυχείων, της μεταλλουργίας, της υγείας και των μεταφορών. Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης τη ματαίωση των προγραμματισμένων αλλαγών στην εργατική νομοθεσία, τις οποίες έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ: «Διπλό ρεκόρ καταγράφει το Αφγανιστάν φέτος, τρία χρόνια μετά την αμερικάνικη εισβολή: Τη μεγαλύτερη παραγωγή οπίου στον κόσμο και το υψηλότερο ποσοστό καλλιέργειας στην ιστορία της χώρας. Τα συνταρακτικά στοιχεία έφερε στο φως η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι η φετινή παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν ανήλθε σε 4.200 τόνους, πλησιάζει δηλαδή ταχύτατα την παραγωγή ρεκόρ των 4.600, πριν οι Ταλιμπάν απαγορεύσουν την καλλιέργεια του ναρκωτικού» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ: «Αμερικάνικο κλιμάκιο βρισκόταν "συμπτωματικά" στον Εχίνο όπου προκλήθηκαν τα γνωστά επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων της Θράκης και του τηλεοπτικού συνεργείου την περασμένη Τρίτη. Αυτό αποκάλυψε χτες η τούρκικη εφημερίδα "Milliyet" και επιβεβαίωσαν στο "Βήμα" αξιόπιστες διπλωματικές πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, "άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ημέρα". Οι άνθρωποι αυτοί είναι στελέχη της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα και του αμερικάνικου προξενείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τακτική επίσκεψη στη Θράκη. Τις πληροφορίες που συλλέγουν στις επισκέψεις τους τις στέλνουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκειμένου να συνταχθεί η ετήσια έκθεση της Ουάσιγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ