Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση η παρουσία πολεμικών πλοίων στον Πειραιά

Ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Δυο μέρες μετά το γιορτασμό της 31ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973, η παρουσία έξι ΝΑΤΟικών πλοίων της Ναυτικής Δύναμης Αντιναρκικών Επιχειρήσεων στο λιμάνι του Πειραιά, είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του πειραϊκού λαού. Αυτό επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και σημειώνει:

«Είναι πρόκληση γιατί η δύναμη αυτή συμμετέχει σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις και έχει τεθεί στην υπηρεσία του "αντιτρομοκρατικού πολέμου".

Είναι πρόκληση για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης.

Η μυριόστομη κραυγή που αντήχησε στους δρόμους της Αθήνας, και όχι μόνο, "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες, φονιάδες των λαών", συνεχίζει να είναι επίκαιρη όσο πότε και εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Γι' αυτό - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας» και τονίζεται:

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές της πόλης πρέπει κάποτε να κατανοήσουν ότι οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις είναι ανεπιθύμητες στην πόλη που κηρύχτηκε "Λιμάνι της Ειρήνης". Και δεν είναι δυνατόν εκεί που δέχονται τα "Πλοία της Ειρήνης", να δέχονται και τα πλοία του πολέμου.

Το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πόλης μας δηλώνει την οργή και αγανάκτησή του για την παρουσία των φονιάδων αθώων παιδιών και πολιτών και καλεί τον πειραϊκό λαό να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ