Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέχεια στην αντιπολίτευση της... απογραφής

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ να... ασκεί «αντιπολίτευση», κατηγορώντας την κυβέρνηση για μια «απογραφή παρωδία» που, όπως δήλωσε χτες ο Ν. Αθανασάκης, «έδεσε χειροπόδαρα την ελληνική οικονομία».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, στο «Ευγενίδειο Ιδρυμα», ανέφερε ότι η ΝΔ προχώρησε στην «απογραφή», με μόνο σκοπό, όπως είπε «την παραγραφή των προεκλογικών δεσμεύσεών της και την επίθεσή της εναντίον του ΠΑΣΟΚ». Γνωρίζοντας ότι η ΝΔ, απλώς εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ο Ν. Αθανασάκης, επιχείρησε απλά να συντηρήσει το κλίμα της ανούσιας αντιπαράθεσης μεταξύ του δικομματισμού, κατηγορώντας την κυβέρνηση για... εμπάθεια.

Επίσης, ο Ν. Αθανασάκης στις δηλώσεις του, πρόσθεσε ότι «έχουμε ήδη τον πρώτο χαμένο χρόνο της ΝΔ» και μετά τον «αναξιόπιστο και ανεφάρμοστο προϋπολογισμό, άλλα δύο χαμένα χρόνια». Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα μπορούσε να είναι σήμερα στις καλύτερες στιγμές της και να σχεδιάζει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον» και αντί «γι' αυτό οδηγείται στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών να οξύνονται κάθε μέρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην Ηπειρο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να ξαναδεί το μακρύ κατάλογο των προεκλογικών του δεσμεύσεων και να εξηγήσει πώς και πότε θα τις υλοποιήσει».

Βέβαια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, παρέλειψε να αναφέρει ότι τόσο το κόμμα του όσο και η ΝΔ, έχουν «βομβαρδίσει» με υποσχέσεις τους κατοίκους της Ηπείρου, της περιφέρειας με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη μεγάλη φτώχεια και την απουσία ανάπτυξης.

Επίσης, ο Ν. Αθανασάκης κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να «εξηγήσει στους Ελληνες αγρότες γιατί υπάρχει αυτό το χρόνο, το 2004, αυτή η δραματική υποβάθμιση των αγροτικών εισοδημάτων και αυτές οι απαράδεκτες αγροτικές τιμές σε όλα τα προϊόντα».

Εξάλλου αύριο το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη τη 2η Εθνική Θεματική Συνδιάσκεψή του με θέμα: «Η προοδευτική και συμμετοχική Διακυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ