ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξυπνά το παρελθόν

Μνήμες από το παρελθόν θυμίζει η 15η αγωνιστική στην Α1 αφού έτσι όπως είναι το πρόγραμμα της αγωνιστικής το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και ΠΑΟΚ μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί τόσο οι κοινοί στόχοι των δυο αντιπάλων όσο και η ίδια δυναμικότητα που δείχνουν φέτος καθιστά το παιχνίδι αμφίρροπο και το κάνει να μοιάζει με τις... μάχες του παρελθόντος όταν και οι δυο ήταν οι βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται το συγκρότημα του Μπάνε Πρέλεβιτς έχοντας ως απόλυτο στόχο τη νίκη, η οποία θα τους εντάξει σε τροχιά τετράδας αφού το ζητούμενο είναι να μη χαθεί η επαφή με την κορυφή. Στον «Δικέφαλο του βορρά», πέρα από τους λόγους γοήτρου που υπάρχουν πάντα σε ένα τέτοιο παιχνίδι βαθμολογικά αναζητούν το ροζ φύλο αγώνα προκειμένου να εδραιωθούν στα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Κατά τα άλλα, στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», ο Ολυμπιακός παίζει ακόμη ένα «κρίσιμο» χαρτί κόντρα στον Ηρακλή, στην προσπάθειά του ν' απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Οι δύο ομάδες έχουν από 20 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι αμφότερες έχουν το ίδιο κίνητρο. Στο «Ιβανώφειο» δοκιμάζεται το Μαρούσι με αντίπαλο τη ΜΕΝΤ, ενώ ο Μακεδονικός υποδέχεται τον Ιωνικό ΝΦ/Αμαλιάδος. Ο Πανελλήνιος, που θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει το χαμένο έδαφος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο θα έχει δύσκολο έργο. Τέλος, η ΑΕΚ αναμένεται να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα με την Ολύμπια Λάρισας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο κλειστό του Γαλατσίου. Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται από τον Απόλλων Πατρών στο «Δ. Τόφαλος».

ΣΑΒΒΑΤΟ: (17:00) Πανελλήνιος - Πανιώνιος, (17:00) ΜΕΝΤ - Μαρούσι, (17:00) Μακεδονικός - Ιωνικός ΝΦ, (18:30 ΕΤ1) Απόλλων Π. - Παναθηναϊκός, (19:00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Αρης - ΠΑΟΚ.Κυριακή: (17:00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΚ - Ολύμπια Λ., (18:30 ΕΤ1) Ολυμπιακός - Ηρακλής.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Φινάλε με Σερβία

Για την κατάκτηση της 5ης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη θα αγωνιστεί σήμερα η Εθνική ομάδα του χάντμπολ

Eurokinissi

Για την κατάκτηση της 5ης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη θα αγωνιστεί σήμερα η Εθνική ομάδα του χάντμπολ
Τον ιδανικό επίλογο σε μια επιτυχημένη πορεία θέλει να γράψει σήμερα το απόγευμα η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, που αντιμετωπίζει τη Σερβία διεκδικώντας την 5η θέση στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η πρόκριση στην τετράδα μπορεί να μην ήρθε μετά την αναπάντεχη ήττα από την Τσεχία, ωστόσο η πορεία της Εθνικής αναμφισβήτητα ήταν σπουδαία μέχρι εδώ που έφθασε και οι διεθνείς μας έχουν σαν στόχο να κλείσουν επιτυχημένα τις υποχρεώσεις τους. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ουλφ Σέφερτ δήλωσε χαρακτηριστικά για το σημερινό αγώνα: «Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε τη Σερβία, η οποία έφτασε πιο κοντά από μας στην πρόκριση στα ημιτελικά μια και έχασε την ευκαιρία με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο να πάρει την πρόκριση. Εμείς έχουμε την εμπειρία από το Ολυμπιακό τουρνουά με τους Γάλλους και θέλουμε στο τελευταίο παιχνίδι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να πάμε καλύτερα». Ο αγώνας θα αρχίσει στις 13.30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 3 (ΝΟΒΑ).

ΒΟΛΕΪ
Μάχη για τετράδα

Η μάχη για τα πλασαρίσματα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος κορυφώνεται στη σημερινή 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, που πάντως θα είναι λειψή. Αυτό γιατί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών η ομοσπονδία ανέβαλε τους αγώνες Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΕΑ Πατρών και Πανελλήνιος - Ορεστιάδα.

Κατά τα άλλα δύσκολο έργο περιμένει τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στο Παγκράτι. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό (νίκησαν Παναθηναϊκό εντός, Ορεστιάδα εκτός) και είναι σίγουρο ότι θα «χτυπήσουν» το παιχνίδι, καθώς οι στόχοι τους έχουν επαναπροσδιοριστεί. Στον αντίποδα η ομάδα του Κλαούντιο Κουέγιο θέλει τους βαθμούς και για λόγους γοήτρου.

Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι και το έργο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Μίλωνα, κυρίως για την εικόνα που παρουσιάζει το «τριφύλλι» τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» νίκησαν δύσκολα την προηγούμενη εβδομάδα τον Πανελλήνιο και επανέκτησαν την τρίτη θέση, αλλά η γενικότερη εικόνα τους προβληματίζει. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Μίλωνας έκοψε βαθμό από τον ΠΑΟΚ και δείχνει ικανός να κάνει τη ζημιά. Αμφίρροπος αναμένεται και ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕ Νίκαια. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν ΠΑΟΚ για να παραμείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της τέταρτης θέσης και να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της Πάτρας, η δε Νίκαια για να κλείσει την ψαλίδα από τις εν λόγω ομάδες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα. Σάββατο: Ρέθυμνο - Ηρακλής (γήπ. Ρεθύμνου, 17.00), Μίλωνας - Παναθηναϊκός (γήπ. Μίλωνα, 18.00). Κυριακή: ΠΑΟΚ - ΑΕ Νίκαια (γήπ. Πυλαίας, 16.0), Δευτέρα: Παγκράτι - Ολυμπιακός (γήπ. Μετς, 18.00, ΕΤ1).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής

Την τιμητική της έχει αυτή την εβδομάδα η Γ' Εθνική με δυνατά και ενδιαφέροντα ματς και στους δύο ομίλους. Στον 1ο όμιλο, δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής, μεταξύ του Χαϊδαρίου και του Αχαρναϊκού, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Στον 2ο όμιλο, η πρωτοπόρος Καβάλα παίζει στο Καλοχώρι κόντρα στους Λύκους, ενώ τα Γιάννινα, που ακολουθούν, δοκιμάζονται στην Καρδίτσα κόντρα στην τοπική Αναγέννηση. Ολοι οι αγώνες διεξάγονται αύριο στις 14:45. ΝΟΤΟΣ: Μαρκό - Αθηναΐδα, Χαϊδάρι ΑΟ - Αχαρναϊκός, Πάμισος Μεσσήνη - Ατσαλένιος, Θύελλα Πατρών - ΠΑΝΟ Μαλίων, Βύζας Μεγάρων - Αχαϊκή, Ηρόδοτος - Θρασύβουλος Φυλής, Λήλας Βασιλικού - Ρόδος, Κερατσίνι - Αγιος Δημήτριος. ΒΟΡΡΑΣ: Αναγέννηση Καρδίτσας - Γιάννινα, Πανδραμαϊκός - Απόλλων Λάρισας, Παναιτωλικός - Αγροτικός Αστέρας, Κοζάνη - Θερμαϊκός, Βέροια - ΑΕ Πτολεμαΐδας, Λύκοι - Καβάλα, Παύλος Μελάς - Δόξα Δράμας, Αναγέννηση Αρτας - Λαμία.

A' ΕΘΝΙΚΗ
Αρχίζει το... ματς

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα, εντούτοις αυτό δε σημαίνει ότι ο σημερινός εξ αναβολής αγώνας του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη (19.00 ΑΛΦΑ) με τον Ολυμπιακό έχει χάσει την κρισιμότητά του, τουλάχιστον όσον αφορά το βαθμολογικό ενδιαφέρον των δυο ομάδων. Το αντίθετο μάλιστα, αφού έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα, από το αποτέλεσμά του θα κριθούν πολλά, τόσο για την κορυφή όσο και για τις ομάδες που διεκδικούν ένα πλασάρισμα που οδηγεί στην Ευρώπη. Κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων», Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Ο αγώνας εναντίον του Πανιωνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και αυτό γιατί βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με νίκη, μας δίνεται η ευκαιρία να αυξήσουμε τη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν και να ξεφύγουμε ακόμη περισσότερο. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να μπούμε στο παιχνίδι με δύναμη και πάθος, στοιχεία που διαθέτει και ο αντίπαλός μας, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η αποστολή μας, αλλά πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Βαζάκας, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν σοβαρότητα αφού έχουν τις δυνατότητες να φθάσουν στη νίκη. Εκείνο που προέχει πάντως για τον Ελληνα τεχνικό είναι οι παίκτες του να αποβάλουν το άγχος της αναμέτρησης και να παίξουν ελεύθερα. Σημειώνεται ότι λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΑΟ
Σε αναζήτηση προπονητή

Ο Ζντένεκ Σκάσνι αποτελεί παρελθόν κι αυτό που απομένει είναι να βρεθεί ο αντικαταστάτης για να οριστικοποιηθεί και το «διαζύγιο» με τον Τσέχο. Τέσσερις μήνες (ήρθε στις 4 Οκτώβρη) «άντεξε» στον πάγκο ο 47χρονος τεχνικός που πήγε στη χθεσινή προπόνηση με... κρύα καρδιά, προέβλεψε το «διαζύγιο» μιλώντας με ποδοσφαιριστές και συνεργάτες και λίγες ώρες αργότερα έφυγε από το γραφείο του Γιάννη Βαρδινογιάννη ξέροντας ότι αποτελεί παρελθόν για τους «πράσινους»! Η αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη φετινή αλλαγή τεχνικού δρομολογήθηκε πριν από το ραντεβού του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ με τον Σκάσνι και αναμένεται, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, να εμφανιστεί ο νέος επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας. Ο καινούριος θα προέρχεται από το εξωτερικό και, όπως έγινε γνωστό, δε θα έχει εργαστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι να εξασφαλιστεί η διάδοχη κατάσταση, ο Σκάσνι θα είναι στην Παιανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τσέχου στη Σεβίλλη, ματαιώθηκε! Στη φάση της διερεύνησης των υποψηφίων «παρέλασαν» από τα γραφεία της ΠΑΕ διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων αυτά των Ιορντανέσκου, Τερίμ, Ιρουέρτα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμφίρροπη αναμέτρηση

Το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου, διεκδικούν σήμερα (16.00, ΝΕΤ) Αιγάλεω και Ξάνθη. Οι ακρίτες έχουν βραχύ προβάδισμα (λόγω του 1 - 0 στην έδρα τους), ενώ οι γηπεδούχοι δηλώνουν έτοιμοι για την ανατροπή.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι. Μας ενδιαφέρει το κύπελλο και θα παλέψουμε για την πρόκριση», δήλωσε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ ΝΕΤ» ο προπονητής της ομάδας των δυτικών προαστίων, Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Ευχάριστο «πονοκέφαλο» έχει ο Ρουμάνος, αναφορικά με τον καταρτισμό της αρχικής 11άδας, αφού δεν αντιμετωπίζει απουσίες.

Ο συνάδελφος του, Γ. Μαντζουράκης, επισήμανε - στο ίδιο μέσο - ότι «δε στεκόμαστε στο αβαντάζ του ενός τέρματος. Το παιχνίδι ξεκινά από την αρχή. Το ματς σημαίνει πολλά όχι μόνο για την Ξάνθη, αλλά και για το Αιγάλεω. Το κύπελλο ως θεσμός μας δίνει και το κίνητρο και το πρεστίζ». Η Ξάνθη αντίθετα από τους γηπεδούχους έχει απουσίες. Λόγω τραυματισμού τους Παβιό, Καλασιμπέτα Νικάσιο και τον Τοροσίδη αφού η ΕΠΟ δε δέχτηκε ο παίχτης να ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων, μετά την αναμέτρηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ