ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η Καραϊβική, οι κασέτες και η λεγόμενη αυτοκάθαρση

Μια υπεράκτια εταιρία στην Καραϊβική του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος... Απόπειρα του αρχιμανδρίτη Επιφάνιου, εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, να εξαγοράσει κασέτες, γεγονός που οδήγησε σε υποβολή παραίτησης που όμως δεν έγινε δεκτή... Αυτά είναι μερικά ακόμα κομμάτια από το παζλ που αποκαλύπτει μια εικόνα σήψης στους κόλπους της Εκκλησίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) έστειλε χτες στην κυβέρνηση τις προτάσεις που υπερψηφίστηκαν από την έκτακτη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος το περασμένο Σάββατο, ζητώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η αυτοκάθαρση - φαρσοκωμωδία που επαγγέλλεται ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Μια αυτοκάθαρση που παραπέμπει σε κουκούλωμα της υπόθεσης.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η καθιέρωση του θεσμού των δικαστικών συμβούλων, η εκλογή με ψήφο δύο πρεσβυτέρων στα επισκοπικά δικαστήρια από ιερείς, η υποβολή κάθε χρόνο στην Ιερά Σύνοδο αντιγράφου της δήλωσης στην Εφορία του Ε9 και του «πόθεν έσχες» από τους ιεράρχες, η κατάργηση της απαλλαγής από τη στράτευση μοναχών και κληρικών.

Η ΔΙΣ έστειλε ξεχωριστό έγγραφο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρα, για την ψήφιση νόμου, που θα προβλέπει την ίδρυση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Ελέγχου και που ζητά την εξέταση των καταγγελιών εναντίον ιεραρχών της Εκκλησίας. Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει το Σάββατο στην Ιεραρχία ο αρχιεπίσκοπος. Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Συμβούλιο θα τελεί υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου και θα συμμετέχουν ως τακτικά μέλη ένας εκ των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ένας εκ των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας, ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η θητεία του Συμβουλίου προβλέπεται για ένα χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης.

Για το σκεπτικό της πρότασης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι επειδή υπάρχει δυσπιστία στο λαό για το αν θα διερευνηθούν από την Εκκλησία υποθέσεις που θα τεθούν υπόψη της, θα υπάρχουν έγκριτοι Ελληνες πολίτες, όπως ανώτατοι δικαστικοί, από τους οποίους τίποτα δεν μπορεί να αποκρυφτεί. Βέβαια, αυτό από μόνο του μάλλον δεν καθησυχάζει κανέναν, αφού όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τα παραδικαστικά κυκλώματα, μάλλον θα πρέπει να προβληματίζει... Μέχρι στιγμής, πάντως, υπάρχει η τριμελής επιτροπή της ΔΙΣ από συνοδικούς ιεράρχες που θα επιλαμβάνονται των στοιχείων.

Εταιρία... «Παράδεισος»

Τον... παράδεισο και επί της Γης φαίνεται ότι κατείχε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Απογευματινής», ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρίας στην Καραϊβική. Η χτεσινή ΔΙΣ αποφάσισε να καλέσει τον Παντελεήμονα για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της τριμελούς επιτροπής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ, πρώτη φορά εμφανίζεται δημοσίευμα με τα συγκεκριμένα στοιχεία. Εξηγήσεις θα ζητήσει η ΔΙΣ κι από τον μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο για τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον πρώην αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη.

Οι άδειες κασέτες...

Στο μεταξύ, μία ατμόσφαιρα «ήξεις αφήξεις» επικράτησε από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής σχετικά με την παραίτηση του εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου. Ο αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε δεχτεί τηλεφώνημα από άτομο που του είπε πως έχει στην κατοχή του αποδεικτικό υλικό για παραπτώματα ιεραρχών. Ο αρχιμανδρίτης πήγε σε περιοχή όπου του είχε υποδειχτεί για να αγοράσει τις κασέτες. Εδωσε 200 ευρώ στο συγκεκριμένο άτομο, πήρε τις κασέτες, οι οποίες όμως ήταν άδειες. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα από τον αρχιμανδρίτη.

Χτες, αρχικά, η Αρχιεπισκοπή με κατηγορηματικό τρόπο δεν επιβεβαίωνε τις φήμες περί σχετικής παραίτησης του εκπροσώπου, που όπως είχε ακουστεί, την είχε υποβάλλει για λόγους ευθιξίας. Τελικά, μετά από μερικές ώρες, την επιβεβαίωσε συμπληρώνοντας ότι αυτή δεν έγινε δεκτή. Σημειώνεται ότι από το Σάββατο η έκτακτη Ιεραρχία είχε θεωρήσει το θέμα λήξαν (σ.σ. το θέμα είχε τεθεί από το μητροπολίτη Ζακύνθου), μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν λάθος η ενέργεια του εκπροσώπου του.

Την Κυριακή, ο αρχιεπίσκοπος σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις περί των συστατικών επιστολών, σχολίασε ειρωνικά, σε όσους τον χαιρετούσαν, ότι πρέπει πλέον να τους ζητεί ταυτότητα και ποινικό μητρώο. Μόνο που στην περίπτωση Βαβύλη δε μιλάμε για τον κάθε τυχαίο πιστό, αλλά για κάποιον ύποπτο ως εμπλεκόμενο σε μυστικές υπηρεσίες ή εμπορία ναρκωτικών... Τέλος, στην έκτακτη Ιεραρχία εκλέχτηκε κι ο νέος μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος Σκλήφας.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Εγγυήσεις για «δίκαιη δίκη» ζητάει ο Βαβύλης

Τη... συνδρομή της στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας υπόσχεται η κυβέρνηση, αν αυτό ζητηθεί

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, εμφανίστηκε χτες ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας Γ. Τριανταφυλλάκης, ο οποίος παρουσία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Παπαγγελόπουλου, για μιάμιση ώρα έδινε διευκρινίσεις για την επιστολή του καταζητούμενου και πολυπράγμωνος Απ. Βαβύλη.

Πρόκειται για τη γνώστη επιστολή που έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «μέσω του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου», αφού προηγουμένως παρουσιάστηκε ολόκληρη στην εκπομπή «Ζούγκλα» και όπου ο Απ. Βαβύλης μιλούσε για το ενδεχόμενο να παραδοθεί, θέτοντας ως... όρο τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης.

Εκτιμάται ότι ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης, μέσω του Γ. Τριανταφυλλάκη, ζήτησε διαβεβαιώσεις για μια δίκαιη δίκη. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο «αίτημα» Βαβύλη δόθηκε η απάντηση ότι ισχύουν οι αυτονόητες εγγυήσεις. Μάλιστα, εισαγγελικός λειτουργός έλεγε ότι η Εισαγγελία δεν κάνει συμφωνίες και θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Τριανταφυλλάκης κλήθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό για να δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές για την επιστολή Βαβύλη. Επίσης, πηγές του Αρείου Πάγου εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος Βαβύλης δεν αποκλείεται και να παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερωτήσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού πώς βρέθηκε η επιστολή Βαβύλη στα χέρια του Γ. Τριανταφυλλάκη, ο τελευταίος απάντησε ότι η επιστολή έφτασε στον ίδιο μέσω της μητέρας του καταζητούμενου και πως ο ίδιος δε γνωρίζει πού βρίσκεται ο Απ. Βαβύλης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Τριανταφυλλάκης για το διαμέρισμα του Χολαργού, που φέρεται να νοίκιαζε ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης, είπε ότι το μισθωτήριο υπογράφηκε στο όνομα του πρώην αρχιμανδρίτη Νικόδημου και κατά κόσμο Ν. Φαρμάκη.

Παράλληλα, ο Γ. Τριανταφυλλάκης ανέφερε ότι ο Απ. Βαβύλης μάλλον φοβάται τη φυλακή. Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν, όταν φυλακίστηκε για εμπορία ναρκωτικών, αντιμετωπίστηκε άσχημα από τους συγκατηγορούμενούς του, γιατί κυκλοφορούσε η φήμη ότι συνεργαζόταν με τις αστυνομικές αρχές και κατέδιδε τους συγκρατούμενούς του, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Στο μεταξύ κατηγορούμενος για άλλη υπόθεση είναι και ο Γ. Τριανταφυλλάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία για άμεση συνεργασία σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Πρόκειται για την υπόθεση της έκδοσης ταυτότητας στον Απ. Βαβύλη, ενώ υπήρχαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Για συνδρομή της Πολιτείας στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας, σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί. «Η Εκκλησία είναι αυτή που έχει την πρωτοβουλία των μέτρων για την αυτοκάθαρσή της», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο περιθώριο της διυπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ). Πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει ειδική πρόσκληση της Πολιτείας», εκείνη θα συνδράμει, ώστε «να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, η κάθαρση της Εκκλησίας».

Τέλος, σε άλλη μια υπόθεση εμπλέκεται η πρωτοδίκης Αντ. Ηλεία και αφορά δασική έκταση 622 στρεμμάτων στη θέση Αϊξωνή Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (598/2003), όπου δικαστής ήταν η Αντ. Ηλεία, διατασσόταν στο Υποθηκοφυλακείο της Γλυφάδας να μεταγράψει συμβόλαιο, το οποίο με πλαστά πιστοποιητικά (από το Δασαρχείο Πεντέλης και την αρμόδια Εφορία) όριζε ως μη δασική έκταση τα 622 στρέμματα της Αϊξωνής. Η απόφαση αυτή ανατράπηκε από το Εφετείο μετά από αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας Γ. Σανιδάς. Αν και τα πλαστά πιστοποιητικά εκδόθηκαν από το δασαρχείο και την εφορία, ωστόσο προκαλεί εντύπωση η σπουδή της εν λόγω δικαστικής λειτουργού, η οποία τόσο εύκολα συναινούσε στον αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης.

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τον Βαβύλη

«Είναι κακουργήματα, Νίκο». Με τη φράση αυτή, καταλήγει τηλεφωνική συνδιάλεξη Α. Βαβύλη και Ν. Παπαδήμα, που παρουσίασε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Η συνδιάλεξη ανάμεσα στον πρώην στενό συνεργάτη του υποψηφίου, το 2001, Ειρηναίου και τον τότε (σ.σ. 2003) λογιστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υποκλάπηκε από τις ισραηλινές αρχές. Η φράση αυτή αφορά στις ευθύνες του πατριάρχη Ιεροσολύμων για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξή του στη θέση αυτή.

Ενώ εκκρεμούσε η αναγνώριση του πατριάρχη, ο Γ. Τριανταφυλλάκης και ο Α. Βαβύλης απευθύνθηκαν στον Ν. Παπαδήμα για να μεσολαβήσει, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του πατριάρχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, σχετικά με τα όσα γνωρίζουν από την περίοδο της πατριαρχικής εκλογής.

Απόσπασμα από τη συνομιλία έχει ως εξής: Α. Βαβύλης: «O πατριάρχης δε θα αναγνωριστεί (από το Ισραήλ) αν δε γίνουν συγκεκριμένα πράγματα γρήγορα και με συγκεκριμένο τεχνοκρατικό τρόπο. Να μου πεις τι σε νοιάζει εσένα, που το μόνο που έχεις εισπράξει είναι βρισιές και συκοφαντίες». Ν. Παπαδήμας: «Αυτά που θα πούμε είναι και η λύση στο θέμα της αναγνώρισης;».

Α. Βαβύλης: «Σαφέστατα... Αν συνεργαστούμε με τρόπο λογικό, μπορεί να λυθεί το θέμα. Πάντως ένα θα σου πω: Αν τα πράγματα μείνουν έτσι, σου υπογράφω χαρτί ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αναγνωριστεί, αλλά θα χαρακτηριστεί και persona non grata, το πολύ σε τρεις μέρες και θα φύγει από τα Ιεροσόλυμα. Αδελφέ, όταν δεις τα πράγματα που έχω να σου δείξω». Ν. Παπαδήμας: «Δηλαδή;». Α. Βαβύλης: «Θα σου δείξω την κλήση που μας έχουν στείλει να καταθέσουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ από συγκεκριμένες υπηρεσίες. Την κλήση που έχει πάρει ο στρατηγός (Τριανταφυλλάκης) για να καταθέσει στην Ελλάδα στην EYΠ και την κλήση που έχει πάρει τρίτος άνθρωπος να καταθέσει στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Από τον τρόπο που είναι γραμμένα και από το τι ζητάνε, θα καταλάβεις ποια είναι η υπόθεση»...

Ο Ν. Παπαδήμας απομακρύνθηκε από τη θέση του λογιστή και αφήνοντας «τρύπα» 600.000 δολαρίων.

Η «Απογευματινή της Κυριακής» φιλοξενεί διαλόγους του Παλαιστίνιου Γιούσεφ Μουφντί, τον οποίο - κατά δήλωσή του - πλησίασε ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος και του ζήτησε να δολοφονήσει τον Ειρηναίο αντί 500 χιλιάδων δολαρίων, δήλωση που αναίρεσε αργότερα. Σύμφωνα με αυτούς (σ.σ. έχουν γίνει με γαμπρό του ιερέα), «όλα είναι ψέματα». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Παλαιστίνιος, που είναι επιχειρηματίας, τυγχάνει γνωστός του Ειρηναίου.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στις δραστηριότητες του Α. Βαβύλη, σύμφωνα με πληροφορίες από πρώην συνεργάτη του. «Με βάση τα λεγόμενα του Απόστολου, η εμπλοκή του με τις μυστικές υπηρεσίες ήταν σύνηθες φαινόμενο», υποστηρίζει.

Την περίοδο της ακμής των «πυραμίδων» στην Αλβανία συναντήθηκε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν ταξιδέψει εκεί. Δεσμεύτηκε να δώσει έγγραφη αναφορά στον συγκεκριμένο αξιωματικό για τα τεκταινόμενα.

Εξάλλου, «Το Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει οκτασέλιδο κείμενο που φέρεται να έχει συντάξει ο Απόστολος Βαβύλης. Σ' αυτήν ο καταζητούμενος φέρεται να σημειώνει: «Μια νέα μέρα ξημερώνει μακριά από τους λόφους της Ιουδαίας», υπονοώντας ότι βρίσκεται στο Ισραήλ, ενώ φωτογραφίζεται ένας εν ενεργεία αστυνομικός, συγγενής ανώτατου κληρικού στην Ιερουσαλήμ, ως ο άνθρωπος που σκόρπιζε το 2001 στην Ιερουσαλήμ «άσεμνες» φωτογραφίες. Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι την περίοδο 1996 -1997 παρέδωσε θωρακισμένο τζιπ στο FBI, το οποίο είχε αγοραστεί από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ιερά Οδό και ακολούθως θωρακίστηκε για να παραδοθεί στον Αλβανό επιχειρηματία Αλιμουτσάι, ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο με τις «πυραμίδες». Επίσης, φέρεται την περίοδο 1999-2000 να ήλθε σε διαπραγματεύσεις με ισραηλινές εταιρίες, προκειμένου να παραδώσει δυο θωρακισμένα αυτοκίνητα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κατάθεση «εν κρυπτώ»

«Εν κρυπτώ» έδωσε χτες κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής ο πρώην αρχιμανδρίτης Νικόδημος για το διαμέρισμα στο Χολαργό, στο οποίο έμενε ο Α. Βαβύλης. Στο διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Μελά 27 έγινε το περασμένο Σάββατο έρευνα από την Ασφάλεια. Σε αυτό βρέθηκαν έξι υποδοχές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταυροί, ράσα ορθόδοξου ιερέα και πουκάμισα ιερατικής αμφίεσης καθολικού κληρικού. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν οι αρχές μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου Γ. Τράγκα.

Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί στον όνομα του Νικόλαου Φαρμάκη, όπως είναι το κοσμικό όνομα του αρχιμανδρίτη. Στην πολυκατοικία έφταναν επιστολές στο όνομα του αρχιμανδρίτη, ενώ στο όνομα Ν. Φαρμάκης εκδίδονταν όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, καθώς και η συνδρομή για την καλωδιακή τηλεόραση και τα κοινόχρηστα. Το κουδούνι της εξώπορτας και του διαμερίσματος ήταν στο ίδιο όνομα. Οι ένοικοι των διαμερισμάτων δεν είχαν δει πότε τον αρχιμανδρίτη, αλλά τον Α. Βαβύλη που αυτοσυστηνόταν ως γιατρός και τον απόστρατο αστυνομικό Ι. Τριανταφυλλάκη. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας έχει δηλώσει σε εφημερίδες ότι τα κοινόχρηστα τα πλήρωνε μια γυναίκα.

Ο Νικόδημος Φαρμάκης μπήκε στο Αστυνομικό Μέγαρο στις δέκα χτες το πρωί και αποχώρησε τρεις ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κληρικός δήλωσε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε επισκεφτεί το διαμέρισμα με έναν φίλο του για να συναντήσουν τον πατέρα Ραφαήλ ή Απόστολο Φωκά. Υποστήριξε ότι με το τελευταίο όνομα τον είχε γνωρίσει το 2001. Ηταν η προεκλογική περίοδος για την εκλογή Πατριάρχη στο θρόνο των Ιεροσολύμων. Δήλωσε ότι το πραγματικό του όνομα το έμαθε από τα ΜΜΕ. Τελευταία επικοινωνία μαζί του είχε τον Οκτώβρη του 2004 και συζήτησαν το θέμα του ιδρύματος «Magna Graicia».

Στην Ασφάλεια δεν πραγματοποιήθηκε κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κληρικού με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος κατέθεσε πως νοίκιασε το διαμέρισμα σε κάποιον Νικ. Φαρμάκη. Ομως, όταν του επιδείχτηκαν φωτογραφίες, αναγνώρισε τον Απόστολο Βαβύλη. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι βρίσκεται στην Αττική και ίσως να διεξάγονται κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για να εμφανιστεί. Αλλωστε με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει «εγγυήσεις», ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, έχει δηλώσει ότι «ο Βαβύλης όπως και ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει κάθε δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και εγγυόμαστε την ασφάλειά του». Ο υπουργός έχει επισημάνει πως οι ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξαναγκάσουν αργά ή γρήγορα τον καταζητούμενο Α. Βαβύλη να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ