Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τον Βαβύλη

«Είναι κακουργήματα, Νίκο». Με τη φράση αυτή, καταλήγει τηλεφωνική συνδιάλεξη Α. Βαβύλη και Ν. Παπαδήμα, που παρουσίασε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Η συνδιάλεξη ανάμεσα στον πρώην στενό συνεργάτη του υποψηφίου, το 2001, Ειρηναίου και τον τότε (σ.σ. 2003) λογιστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υποκλάπηκε από τις ισραηλινές αρχές. Η φράση αυτή αφορά στις ευθύνες του πατριάρχη Ιεροσολύμων για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξή του στη θέση αυτή.

Ενώ εκκρεμούσε η αναγνώριση του πατριάρχη, ο Γ. Τριανταφυλλάκης και ο Α. Βαβύλης απευθύνθηκαν στον Ν. Παπαδήμα για να μεσολαβήσει, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του πατριάρχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, σχετικά με τα όσα γνωρίζουν από την περίοδο της πατριαρχικής εκλογής.

Απόσπασμα από τη συνομιλία έχει ως εξής: Α. Βαβύλης: «O πατριάρχης δε θα αναγνωριστεί (από το Ισραήλ) αν δε γίνουν συγκεκριμένα πράγματα γρήγορα και με συγκεκριμένο τεχνοκρατικό τρόπο. Να μου πεις τι σε νοιάζει εσένα, που το μόνο που έχεις εισπράξει είναι βρισιές και συκοφαντίες». Ν. Παπαδήμας: «Αυτά που θα πούμε είναι και η λύση στο θέμα της αναγνώρισης;».

Α. Βαβύλης: «Σαφέστατα... Αν συνεργαστούμε με τρόπο λογικό, μπορεί να λυθεί το θέμα. Πάντως ένα θα σου πω: Αν τα πράγματα μείνουν έτσι, σου υπογράφω χαρτί ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αναγνωριστεί, αλλά θα χαρακτηριστεί και persona non grata, το πολύ σε τρεις μέρες και θα φύγει από τα Ιεροσόλυμα. Αδελφέ, όταν δεις τα πράγματα που έχω να σου δείξω». Ν. Παπαδήμας: «Δηλαδή;». Α. Βαβύλης: «Θα σου δείξω την κλήση που μας έχουν στείλει να καταθέσουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ από συγκεκριμένες υπηρεσίες. Την κλήση που έχει πάρει ο στρατηγός (Τριανταφυλλάκης) για να καταθέσει στην Ελλάδα στην EYΠ και την κλήση που έχει πάρει τρίτος άνθρωπος να καταθέσει στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Από τον τρόπο που είναι γραμμένα και από το τι ζητάνε, θα καταλάβεις ποια είναι η υπόθεση»...

Ο Ν. Παπαδήμας απομακρύνθηκε από τη θέση του λογιστή και αφήνοντας «τρύπα» 600.000 δολαρίων.

Η «Απογευματινή της Κυριακής» φιλοξενεί διαλόγους του Παλαιστίνιου Γιούσεφ Μουφντί, τον οποίο - κατά δήλωσή του - πλησίασε ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος και του ζήτησε να δολοφονήσει τον Ειρηναίο αντί 500 χιλιάδων δολαρίων, δήλωση που αναίρεσε αργότερα. Σύμφωνα με αυτούς (σ.σ. έχουν γίνει με γαμπρό του ιερέα), «όλα είναι ψέματα». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Παλαιστίνιος, που είναι επιχειρηματίας, τυγχάνει γνωστός του Ειρηναίου.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στις δραστηριότητες του Α. Βαβύλη, σύμφωνα με πληροφορίες από πρώην συνεργάτη του. «Με βάση τα λεγόμενα του Απόστολου, η εμπλοκή του με τις μυστικές υπηρεσίες ήταν σύνηθες φαινόμενο», υποστηρίζει.

Την περίοδο της ακμής των «πυραμίδων» στην Αλβανία συναντήθηκε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν ταξιδέψει εκεί. Δεσμεύτηκε να δώσει έγγραφη αναφορά στον συγκεκριμένο αξιωματικό για τα τεκταινόμενα.

Εξάλλου, «Το Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει οκτασέλιδο κείμενο που φέρεται να έχει συντάξει ο Απόστολος Βαβύλης. Σ' αυτήν ο καταζητούμενος φέρεται να σημειώνει: «Μια νέα μέρα ξημερώνει μακριά από τους λόφους της Ιουδαίας», υπονοώντας ότι βρίσκεται στο Ισραήλ, ενώ φωτογραφίζεται ένας εν ενεργεία αστυνομικός, συγγενής ανώτατου κληρικού στην Ιερουσαλήμ, ως ο άνθρωπος που σκόρπιζε το 2001 στην Ιερουσαλήμ «άσεμνες» φωτογραφίες. Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι την περίοδο 1996 -1997 παρέδωσε θωρακισμένο τζιπ στο FBI, το οποίο είχε αγοραστεί από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ιερά Οδό και ακολούθως θωρακίστηκε για να παραδοθεί στον Αλβανό επιχειρηματία Αλιμουτσάι, ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο με τις «πυραμίδες». Επίσης, φέρεται την περίοδο 1999-2000 να ήλθε σε διαπραγματεύσεις με ισραηλινές εταιρίες, προκειμένου να παραδώσει δυο θωρακισμένα αυτοκίνητα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ