Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με «κοστούμι» κυβερνητικού κόμματος

Τη νέα δομή εσωκομματικής λειτουργίας της ΝΔ και τις σχέσεις των οργάνων της με την κυβέρνηση, σκιαγραφούν οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος Β. Μεϊμαράκης μετά τις εσωκομματικές διεργασίες που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες.

Το σχέδιο αυτό προωθείται για έγκριση από την κεντρική επιτροπή της ΝΔ. Κύριο χαρακτηριστικό των αλλαγών που προτείνονται είναι η προσαρμογή του κομματικού μηχανισμού στα δεδομένα ενός κυβερνητικού κόμματος. Μάλιστα φαίνεται πως δανείστηκε και από τη φρασεολογία του «νέου ΠΑΣΟΚ», καθώς γίνεται αναφορά στην ανάγκη για «ένα κόμμα ακόμη πιο ανοιχτό σε μια σύγχρονη κοινωνία».

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στ' άλλα, προτείνονται: Οι Τοπικές Οργανώσεις μετονομάζονται σε Δημοτικές Οργανώσεις. Μπαίνει καθήκον για τη «στήριξη του κυβερνητικού έργου και για την ενίσχυση του πολιτικού μας λόγου». Δημιουργούνται τμήματα ηλικιωμένων και συνταξιούχων σε κάθε Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή. Τοπικά «δημοψηφίσματα» για τις επιλογές υποψηφιοτήτων νομαρχών και δημάρχων. Απαγορεύεται σε οργανωμένα στελέχη της ΝΔ να συμμετέχουν σε «διασπαστικά ψηφοδέλτια που αντιπολιτεύονται τις θέσεις του κόμματος και αντιστρατεύονται την κυβερνητική πολιτική».

Οσον αφορά στα συνδικαλιστικά και τη ΔΑΚΕ, σύμφωνα με το γνωστό από τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ «άλλο κόμμα και άλλο κυβέρνηση», διευκρινίζεται ότι «η ΝΔ δεν έχει σχέση εξάρτησης με τους εκπροσώπους στους χώρους εργασίας» και προβάλλεται το άλλοθι ότι «η ΔΑΚΕ είναι ανεξάρτητη συνδικαλιστική οργάνωση με δικά της όργανα, καταστατικό λειτουργίας, άποψη και λόγο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ