Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η παρένθεση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Θριάμβευσαν οι Σοσιαλιστές» - «Εκλεισε η δεξιά παρένθεση στην Πορτογαλία» - «Καταποντίστηκε η κεντροδεξιά κυβέρνηση - Σαρωτική νίκη των σοσιαλιστών - Θρίαμβος στην Πορτογαλία». Είναι ορισμένοι από τους χτεσινούς τίτλους των φιλο-ΠΑΣΟΚικών εφημερίδων, σχετικά με τις προχτεσινές εκλογές στην Πορτογαλία.

Για να καταλάβετε, πάντως, αν έκλεισε η δεξιά παρένθεση και αν πραγματικά καταποντίστηκε η κεντροδεξιά, σας ενημερώνουμε ότι η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας (ΣΚΠ) έχει προεκλογικά εξαγγείλει την εφαρμογή πολιτικής δημοσιονομικής λιτότητας, τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών - μειώνοντας ακόμη και τους δημόσιους υπαλλήλους - και την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις εργασιακές σχέσεις, κλπ., σύμφωνα με τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Μαζί με αυτά, βέβαια, υποσχέθηκε στους Πορτογάλους την αποφασιστική ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω επενδύσεων στην τεχνολογία, τη μείωση της ανεργίας και τη σύγκλιση της χώρας με το μέσο ευρωενωσιακό όρο. Ο ηγέτης του ΣΚΠ, Ζοζέ Σόκρατες, είναι θαυμαστής του Τόνι Μπλερ και δηλώνει πιστός οπαδός της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ. Στο θέμα του Ιράκ, για παράδειγμα, οι σοσιαλιστές δεν πρόκειται να αποσύρουν τις πορτογαλικές στρατιωτικές δυνάμεις, που συμμετέχουν στην κατοχή της χώρας.

Λέτε, να πέσουμε έξω, αν προβλέψουμε από τώρα ότι η πολιτική της νέας ...σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Πορτογαλίας θα είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο της εγχώριας «ήπιας προσαρμογής» της ΝΔ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ