Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αλληλέγγυα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, υπό τον τίτλο «Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη», θέλει - λέει - ο πρωθυπουργός, που ζήτησε μάλιστα και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα. Ακούγεται αρκετά ...διαλλακτικό αυτό.

Επειδή, όμως, είμαστε «ψυλλιασμένοι» μετά από τόσα χρόνια κυβέρνησης Σημίτη, αυτά τα περί «κοινωνικής αλληλεγγύης» είναι τουλάχιστον περίεργα. Την τελευταία φορά που τα ακούσαμε, τα συσχέτισαν με το Ασφαλιστικό.

Για να μη μιλήσουμε για το πώς εννοούν το διάλογο. Η πρόσφατη εμπειρία με αυτόν για την Παιδεία είναι περισσότερο κι από διδακτική. Για όσους πήραν μέρος, βέβαια...

Βλέπετε, όταν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας μιλούν για «αλληλεγγύη», εννοούν να πληρώνει ο κοσμάκης αυτά που θα έπρεπε να πληρώνουν αυτοί, για να υπάρχει Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη. Αλλωστε, ο πρόσφατα ψηφισμένος προϋπολογισμός της Υγείας και της Πρόνοιας φανερώνει ότι οι κυβερνώντες δε θέλουν να πληρώσουν τίποτε.

ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση, το μήνυμα που απέστειλε, επισκεπτόμενος την Ευρώπη, ο Τζορτζ Μπους και μάλλον δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει - επ' αυτού - μαζί του!

Αλλωστε, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που τους ενώνουν, παρά για να τους χωρίζουν! Μπορεί να τσακώθηκαν για τη «μοιρασιά» στο Ιράκ, όμως υπάρχει ...πολύ μέλλον στη δράση τους. Κι άλλες χώρες για διανομή κι άλλοι πόλεμοι που μπορούν να κάνουν μαζί.

Οι εξελίξεις είναι μάλλον ενδιαφέρουσες για όσους θέλουν - και υπάρχουν σε πολλούς πολιτικούς χώρους τέτοιοι - να μας παρουσιάσουν την ΕΕ ως ...αντίπαλο δέος των ΗΠΑ.

Δυστυχώς γι' αυτούς, μόνον οι λαοί αυτού του πλανήτη μπορούν να αντισταθούν σε κάθε μορφής παντοκρατορία. Είτε αμερικανική, είτε «ευρω- αμερικανική».


Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕ ΒΑΒΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ όλα τα συναφή να κυριαρχούν, ξεκίνησε δυστυχώς και αυτή η βδομάδα, όπως ακριβώς τελείωσε και η προηγούμενη. Φοβόμαστε ότι θα ...«πάει μακριά η βαλίτσα»!

Τι μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από το να βαριέται ή να εξοργίζεται; Μάλλον να το ...πάρει στην πλάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ