Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Εγγυήσεις για «δίκαιη δίκη» ζητάει ο Βαβύλης

Τη... συνδρομή της στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας υπόσχεται η κυβέρνηση, αν αυτό ζητηθεί

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, εμφανίστηκε χτες ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας Γ. Τριανταφυλλάκης, ο οποίος παρουσία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Παπαγγελόπουλου, για μιάμιση ώρα έδινε διευκρινίσεις για την επιστολή του καταζητούμενου και πολυπράγμωνος Απ. Βαβύλη.

Πρόκειται για τη γνώστη επιστολή που έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «μέσω του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου», αφού προηγουμένως παρουσιάστηκε ολόκληρη στην εκπομπή «Ζούγκλα» και όπου ο Απ. Βαβύλης μιλούσε για το ενδεχόμενο να παραδοθεί, θέτοντας ως... όρο τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης.

Εκτιμάται ότι ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης, μέσω του Γ. Τριανταφυλλάκη, ζήτησε διαβεβαιώσεις για μια δίκαιη δίκη. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο «αίτημα» Βαβύλη δόθηκε η απάντηση ότι ισχύουν οι αυτονόητες εγγυήσεις. Μάλιστα, εισαγγελικός λειτουργός έλεγε ότι η Εισαγγελία δεν κάνει συμφωνίες και θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Τριανταφυλλάκης κλήθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό για να δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές για την επιστολή Βαβύλη. Επίσης, πηγές του Αρείου Πάγου εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος Βαβύλης δεν αποκλείεται και να παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερωτήσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού πώς βρέθηκε η επιστολή Βαβύλη στα χέρια του Γ. Τριανταφυλλάκη, ο τελευταίος απάντησε ότι η επιστολή έφτασε στον ίδιο μέσω της μητέρας του καταζητούμενου και πως ο ίδιος δε γνωρίζει πού βρίσκεται ο Απ. Βαβύλης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Τριανταφυλλάκης για το διαμέρισμα του Χολαργού, που φέρεται να νοίκιαζε ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης, είπε ότι το μισθωτήριο υπογράφηκε στο όνομα του πρώην αρχιμανδρίτη Νικόδημου και κατά κόσμο Ν. Φαρμάκη.

Παράλληλα, ο Γ. Τριανταφυλλάκης ανέφερε ότι ο Απ. Βαβύλης μάλλον φοβάται τη φυλακή. Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν, όταν φυλακίστηκε για εμπορία ναρκωτικών, αντιμετωπίστηκε άσχημα από τους συγκατηγορούμενούς του, γιατί κυκλοφορούσε η φήμη ότι συνεργαζόταν με τις αστυνομικές αρχές και κατέδιδε τους συγκρατούμενούς του, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Στο μεταξύ κατηγορούμενος για άλλη υπόθεση είναι και ο Γ. Τριανταφυλλάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία για άμεση συνεργασία σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Πρόκειται για την υπόθεση της έκδοσης ταυτότητας στον Απ. Βαβύλη, ενώ υπήρχαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Για συνδρομή της Πολιτείας στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας, σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί. «Η Εκκλησία είναι αυτή που έχει την πρωτοβουλία των μέτρων για την αυτοκάθαρσή της», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο περιθώριο της διυπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ). Πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει ειδική πρόσκληση της Πολιτείας», εκείνη θα συνδράμει, ώστε «να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, η κάθαρση της Εκκλησίας».

Τέλος, σε άλλη μια υπόθεση εμπλέκεται η πρωτοδίκης Αντ. Ηλεία και αφορά δασική έκταση 622 στρεμμάτων στη θέση Αϊξωνή Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (598/2003), όπου δικαστής ήταν η Αντ. Ηλεία, διατασσόταν στο Υποθηκοφυλακείο της Γλυφάδας να μεταγράψει συμβόλαιο, το οποίο με πλαστά πιστοποιητικά (από το Δασαρχείο Πεντέλης και την αρμόδια Εφορία) όριζε ως μη δασική έκταση τα 622 στρέμματα της Αϊξωνής. Η απόφαση αυτή ανατράπηκε από το Εφετείο μετά από αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας Γ. Σανιδάς. Αν και τα πλαστά πιστοποιητικά εκδόθηκαν από το δασαρχείο και την εφορία, ωστόσο προκαλεί εντύπωση η σπουδή της εν λόγω δικαστικής λειτουργού, η οποία τόσο εύκολα συναινούσε στον αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ