Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάθεση «εν κρυπτώ»

«Εν κρυπτώ» έδωσε χτες κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής ο πρώην αρχιμανδρίτης Νικόδημος για το διαμέρισμα στο Χολαργό, στο οποίο έμενε ο Α. Βαβύλης. Στο διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Μελά 27 έγινε το περασμένο Σάββατο έρευνα από την Ασφάλεια. Σε αυτό βρέθηκαν έξι υποδοχές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταυροί, ράσα ορθόδοξου ιερέα και πουκάμισα ιερατικής αμφίεσης καθολικού κληρικού. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν οι αρχές μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου Γ. Τράγκα.

Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί στον όνομα του Νικόλαου Φαρμάκη, όπως είναι το κοσμικό όνομα του αρχιμανδρίτη. Στην πολυκατοικία έφταναν επιστολές στο όνομα του αρχιμανδρίτη, ενώ στο όνομα Ν. Φαρμάκης εκδίδονταν όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, καθώς και η συνδρομή για την καλωδιακή τηλεόραση και τα κοινόχρηστα. Το κουδούνι της εξώπορτας και του διαμερίσματος ήταν στο ίδιο όνομα. Οι ένοικοι των διαμερισμάτων δεν είχαν δει πότε τον αρχιμανδρίτη, αλλά τον Α. Βαβύλη που αυτοσυστηνόταν ως γιατρός και τον απόστρατο αστυνομικό Ι. Τριανταφυλλάκη. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας έχει δηλώσει σε εφημερίδες ότι τα κοινόχρηστα τα πλήρωνε μια γυναίκα.

Ο Νικόδημος Φαρμάκης μπήκε στο Αστυνομικό Μέγαρο στις δέκα χτες το πρωί και αποχώρησε τρεις ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κληρικός δήλωσε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε επισκεφτεί το διαμέρισμα με έναν φίλο του για να συναντήσουν τον πατέρα Ραφαήλ ή Απόστολο Φωκά. Υποστήριξε ότι με το τελευταίο όνομα τον είχε γνωρίσει το 2001. Ηταν η προεκλογική περίοδος για την εκλογή Πατριάρχη στο θρόνο των Ιεροσολύμων. Δήλωσε ότι το πραγματικό του όνομα το έμαθε από τα ΜΜΕ. Τελευταία επικοινωνία μαζί του είχε τον Οκτώβρη του 2004 και συζήτησαν το θέμα του ιδρύματος «Magna Graicia».

Στην Ασφάλεια δεν πραγματοποιήθηκε κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κληρικού με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος κατέθεσε πως νοίκιασε το διαμέρισμα σε κάποιον Νικ. Φαρμάκη. Ομως, όταν του επιδείχτηκαν φωτογραφίες, αναγνώρισε τον Απόστολο Βαβύλη. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι βρίσκεται στην Αττική και ίσως να διεξάγονται κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για να εμφανιστεί. Αλλωστε με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει «εγγυήσεις», ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, έχει δηλώσει ότι «ο Βαβύλης όπως και ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει κάθε δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και εγγυόμαστε την ασφάλειά του». Ο υπουργός έχει επισημάνει πως οι ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξαναγκάσουν αργά ή γρήγορα τον καταζητούμενο Α. Βαβύλη να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ