ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΣ.
Δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στη συζήτηση επί της αρχής

Δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα που τίθενται σήμερα για τον ευαίσθητο τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα δομή της ΕΛ. ΑΣ., σημείωσε κατά τη συζήτηση που ξεκίνησε προχτές στη Βουλή ο εισηγητής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τον προτεινόμενο νόμο.

Οπως επισήμανε, το νομοσχέδιο «κινείται στο έδαφος της ήδη μεγάλης επίθεσης που έχει προωθηθεί μέσω της Συνθήκης Σένγκεν, σε τέτοια ζητήματα», ενώ ταυτόχρονα «οι τροποποιήσεις, οι αλλαγές που εισάγονται δεν απαντούν στο κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά αποτελούν και μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Εστιάζοντας ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε πως «όσοι καταλαβαίνουμε από τη θεωρία της πληροφορίας και όσοι έχουμε διαβάσει και θέλουμε να καταλάβουμε τι είναι η Συνθήκη Σένγκεν, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι κατ' αρχήν είναι όλοι ύποπτοι, εκτός και αν αποδειχθεί στη συνέχεια ότι είναι αθώοι. Αυτή η δυνατότητα για συλλογή ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και άλλων υπάρχει και σήμερα. Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία για λόγους που έχουν σχέση με τη Δημόσια Τάξη και την κρατική ασφάλεια να συλλέγει τέτοιου είδους πληροφορίες».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη λογική της ενοχοποίησης των μεταναστών σχετικά με την εγκληματικότητα, που διέπει την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως «δεν μπορεί για την οποιαδήποτε κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας να ενοχοποιούνται κατά κύριο λόγο οι αλλοδαποί, όπως δυστυχώς έγινε και διά στόματος του πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, επισήμανε πως «δεν αλλάζει το σημερινό προσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν προχωρά στον αναγκαίο εκδημοκρατισμό που έχει σχέση με την αποστολή τους, αλλά επίσης και με όλο το θεσμικό πλαίσιο. Αντίθετα οι αλλαγές αυτές επιδιώκουν την ενίσχυση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας ως φορέα καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων». Μάλιστα, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου, όπως αυτές που μιλούν για πρόληψη «κρίσεων στον τομέα της δημόσιας τάξης» και προστασίας του «αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» χωρίς να αποσαφηνίζονται με ποια κριτήρια ορίζονται τα παραπάνω.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, του οποίου η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα, τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Επί ποδός οι ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ

Με περιοδείες, εξορμήσεις, ομιλίες η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής με την Εκλογική Διακήρυξη του Κόμματος στο χέρι, για να φτάσουν παντού οι Θέσεις και οι Προτάσεις του Κόμματος, να γίνουν κτήμα των λαϊκών στρωμάτων και να αποτελέσουν την πρόταση της φιλολαϊκής εξόδου απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της κυβέρνησης και των κομμάτων της ΟΝΕ.

Με αιχμή τα γενικότερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και με προτεραιότητα την ανάπτυξη της πάλης κατά της παραγωγικής συρρίκνωσης και της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων με στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, της Επιτροπής Περιοχής και της Νομαρχιακής Επιτροπής, θα «οργώσουν» τη Βορειοκεντρική Εύβοια, όπου πρόσφατα με το κλείσιμο των μεταλλείων της ΒΙΟΜΑΓΝ, η κυβέρνηση επέφερε για δεύτερη φορά βαρύ πλήγμα.

Σ' αυτά τα πλαίσια σήμερα Παρασκευή, ο Γ. Αργύρης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, πραγματοποιεί περιοδεία στο Πήλι. Αλλο κλιμάκιο με τον Θ. Παππά, γραμματέα της ΝΕ Εύβοιαςτου ΚΚΕ, θα βρίσκεται το απόγευμα στη Νέα Αρτάκη.

Μαζική εξόρμηση, για να φτάσει η Εκλογική Διακήρυξη του ΚΚΕ σε όλους τους ΕΒΕ και εμπόρους, θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα η ΚΟ Χαλκίδας του Κόμματος και η Οργάνωση της ΚΝΕ.

Την Κυριακή σε συγκέντρωση, στις 12.30 μ.μ., στην Κήρυνθο θα μιλήσει μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το απόγευμα θα γίνει περιοδεία στη Στροφυλιά και στην Αγία Αννα.

Την Τετάρτη, 2/2, σε συγκέντρωση που θα γίνει στο Μαντούδι, σε καφενείο της κεντρικής πλατείας, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καρδίτσα ο Σπ. Στριφτάρης

Στην Καρδίτσα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια περιοδείας του που άρχισε χτες από το Νομό Τρικάλων. Στις 12 το μεσημέρι ο Σπ. Στριφτάρης θα συναντηθεί με τον νομάρχη Καρδίτσας, στη 1 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χωριό Καλλιφώνη και στις 7 το βράδυ συγκέντρωση στη Σέκλιζα.

«Εφυγε» ο Β. Καραντώνης

«Εφυγε» την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο Βαγγέλης Καραντώνης, ο οποίος είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στον αγώνα για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 2.45 μ.μ., στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον Πειραιά και η ταφή του στο Γ' Νεκροταφείο της πόλης.

Ευχαριστήριο της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Η «Δημοκρατική Μέριμνα» με ανακοίνωσή της ευχαριστεί ιδιαίτερα τα μέλη, τους φίλους της, τους φορείς και την Εκκλησία, που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της για οικονομική ενίσχυση στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι αβοήθητοι σήμερα από την πολιτεία, που αρνήθηκε την υλική τους αποκατάσταση, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

«Με τη δική σας προσφορά, εκπλήρωσε το χρέος του το Σωματείο μας, δίνοντάς τους τις ημέρες των Χριστουγέννων την ευκαιρία να γιορτάσουν κι αυτοί ζεστά κι ανθρώπινα», τονίζει η «Δημοκρατική Μέριμνα».

Εκδήλωση της ΝΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Ιωαννίνων της ΚΝΕ, πραγματοποιούν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την ανάλυση της εκλογικής διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων.

Διόρθωση

Ο δαίμων του τυπογραφείου ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά το άρθρο του Νίκου Κυτόπουλου, στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», στη σελίδα έξι, με τίτλο «Το έξυπνο πουλί...». Συγκεκριμένα, στην τέταρτη παράγραφο της πρώτης στήλης αναφέρεται: «Πικραθήκαμε όταν είδαμε δύο συμπατριώτες, που χάρη στις γερμανικές περγαμηνές...». Το σωστό είναι «(...) που χάρη στις ΕΑΜικές περγαμηνές...».

Επίσης, στη δεύτερη παράγραφο της τρίτης στήλης του άρθρου αναφέρεται η φράση «Σκληρόν σε προς κέντρα λακτίζει» αντί του σωστού, που είναι: «Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν».

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Ν. Σοφιανός

Εκδήλωση - συζήτηση πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Σοφιανό, την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (Σμύρνης και Παπαστράτου).

Κόσμος ... αγγελικά πλασμένος!

Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έξαρση των «ροζ» σκανδάλων και πράξεων ασέλγειας στους κόλπους της ιεροσύνης. Σύμφωνα μ' αυτά, την εκκλησία της Θεσσαλονίκης σπαράσσει, τις τελευταίες μέρες η αποκάλυψη των σκανδάλων, με ήρωα έναν από τους ιερείς του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, πατέρα Αγάπιο. Ο εν λόγω ιερέας κρίθηκε από έρευνα, που διενήργησε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ως ένοχος για «άνομες σχέσεις» και σύμφωνα με το πόρισμα «υπόκειται στα υπό.. των καταπατηθέντων ιερών κανόνων της εκκλησίας προβλεπόμενα επιτίμια».

Την ίδια στιγμή στο Κακουργοδικείο της Χαλκίδας έχει προκαλέσει σάλο η δίκη του 85χρονου ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη, που κατηγορείται για βιασμούς και ασελγείς πράξεις σε βάρος πέντε ορφανών ή εγκαταλειμμένων κοριτσιών στο διάστημα που ήταν έγκλειστα στο ορφανοτροφείο...

Δεν προκαλεί, βέβαια, κατάπληξη η στάση αυτή και οι κατηγορίες σε βάρος των συγκεκριμένων ιερέων, γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι ιερωμένοι έχουν ειδική επίδοση στο σπορ των σκανδάλων από αρχαιοτάτων χρόνων...

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η υπέρτατη υποκρισία της ηγεσίας της Εκκλησίας, που, ενώ είναι λαλίστατη για όλα τα θέματα από διεθνή πολιτική, μέχρι ψυχαγωγία της νεολαίας, χρηματιστήριο και επενδύσεις και εμφανίζεται σαν υπέρμαχος της ηθικής αναγέννησης της κοινωνίας, δε φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» της για την ηθική κατάπτωση του οίκου της και των λειτουργών της.

Ακόμα δεν κατακάθισε ο θόρυβος από την υπόθεση του Μητροπολίτου Ζακύνθου, που εκκλησιαστικοί και παραεκκλησιαστικοί κύκλοι ζητούσαν και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, μέχρι και δικαστική δίωξη εναντίον του παρακίνησαν, για τη γνωστή του δήλωση ότι δεν είναι ενάντια στις προγαμιαίες σχέσεις. Τους εντιμότατους εν Χριστώ αδελφούς τους ενοχλούν οι προγαμιαίες σχέσεις. Για τα καθημερινά σκάνδαλα των ιερέων, το βόρβορο της ηθικής κατάπτωσης των ίδιων των ρασοφόρων, η επίσημη Εκκλησία αρκείται στα «επιτίμια» που προβλέπονται από τους ιερούς κανόνες! Ομορφος κόσμος, ηθικός.... «αγγελικά πλασμένος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ