ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απειθαρχία σε κάθε επιλογή και εντολή της ΕΕ
  • Απειθαρχία στις πολιτικές της ΝΔ και καταδίκη των επιλογών του ΠΑΣΟΚ
  • Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της «Ολυμπιακής»
  • Η κούρσα του ανταγωνισμού στις αερομεταφορές έχει θύματα τους εργαζόμενους στις εταιρίες, την ασφάλεια των πτήσεων, την εξυπηρέτηση των λαών

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μη διαλυθεί η «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) και να μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοί της, μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΟΑ, στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Στη σύντομη παρέμβασή της, που πολλές φορές διακόπηκε από τα ενθουσιώδη συνθήματα και τα χειροκροτήματα των εργαζομένων, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηθούν χαρακώματα, αναχώματα, τείχη, στην επιλογή που υπάρχει - στην ουσία - να διαλυθεί η "Ολυμπιακή" και να μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοί της. Καμία διασφάλιση δεν υπάρχει.

Μας ενδιαφέρουν και τα δυο: Και οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές" και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να ξέρετε πολύ καλά, ότι εμείς δεν αισθανόμαστε κανένα πνεύμα πειθαρχίας και συμμόρφωσης, ούτε στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και στα ευρωπαϊκά θεσμικά πλαίσια ούτε σε κυβερνητικές επιλογές, που διαχρονικά διαμορφώθηκαν για την "Ολυμπιακή". Απορρίπτουμε την ύπουλη προπαγάνδα που έχει στόχο να εμφανίσει απαξιωμένη την "Ολυμπιακή". Είναι υποκριτική γιατί ακολουθήθηκε χρόνια τώρα πολιτική απαξίωσης, που παρ' όλ' αυτά διατήρησε την "Ολυμπιακή" σε υψηλά επίπεδα προσφοράς υπηρεσιών και ασφάλειας. Και αυτά, έχουν σχέση και με την προσφορά των εργαζομένων και με τη στήριξη του ελληνικού λαού. Η προπαγάνδα αυτή είναι ύπουλη και υποκριτική!

Θεωρούμε επίσης ύπουλη, υποκριτική και εξαιρετικά επικίνδυνη την προπαγάνδα που εκπορεύεται και από πολιτικούς φορείς και από "παπαγαλάκια" που συχνάζουν στα διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προσπαθούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους, σε εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ ή τις πρώην ΔΕΚΟ ή στον ιδιωτικό τομέα.

Τα προβλήματα είναι κοινά, γι' αυτό μας ενδιαφέρει πάνω από όλα να συμβάλλουμε στο να ξεσηκωθεί, κυριολεκτικά, ο ελληνικός λαός. Οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, αυτοί που βρίσκονται σε διαδικασία απόλυσης και απειλούνται, αυτοί που ακόμα τώρα δεν κινδυνεύουν από την απόλυση ή τη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ανεξάρτητα ποιες εργασιακές σχέσεις υπάρχουν, όλοι μία γροθιά για την υπόθεση της "Ολυμπιακής" για τη γενικότερη πορεία κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά των απολύσεων, κατά της φτώχειας και της λιτότητας, που θα εξαπλωθεί τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, χρειάζεται σαν μια γροθιά να αντιταχθούμε και σε κυβερνητικές επιλογές που έγιναν μακρόχρονα και διαχρονικά ακόμα από το τέλος της δεκαετίας του '80 και στις αποφάσεις της ΕΕ.

Θα σταθώ σε δύο ζητήματα: Την πολιτική του "ανοιχτού ευρωπαϊκού ουρανού" ή των "ανοιχτών ουρανών της Ευρώπης" και τις αποφάσεις της 5ης Νοέμβρη του 2002 του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα και πρέπει και σε αυτό να πούμε ΟΧΙ, για να μη δημιουργεί και να μην επικαλείται η κυβέρνηση προσχήματα. Με βάση αυτή την απόφαση, απαγορεύονται στις κυβερνήσεις - κράτη (και αυτή την απόφαση την υπέγραψαν οι κυβερνήσεις) να έχουν δικές τους αποφάσεις και δικές τους ρυθμίσεις στα ζητήματα των αερομεταφορών. Το πρώτο βήμα έγινε με τον "ανοιχτό ευρωπαϊκό ουρανό", όπου συγκεντροποιείται η υπόθεση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ανοιχτεί ο δρόμος σε τρεις - τέσσερις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, ευρωπαϊκές, να υπερισχύσουν στο χώρο, σε βάρος της "Ολυμπιακής" και άλλων μικρότερων εταιριών. Και δεύτερον, με αυτή την απόφαση συγκεντροποιείται ακόμα περισσότερο ο τομέας των αερομεταφορών, σε ακόμα λιγότερες ευρωπαϊκές εταιρίες, που βγαίνουν διεθνώς για να δώσουν τη μάχη κατά των αμερικανικών και άλλων αεροπορικών μεταφορών. Αυτή η κούρσα του ανταγωνισμού είναι κούρσα συγκεντροποίησης και έχει θύματα τους εργαζόμενους σε όλες τις αερομεταφορές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, έχει θύματα την εξυπηρέτηση των λαών, έχει θύμα την ασφάλεια των πτήσεων. Πρόκειται για συγκεντροποίηση, ιδιωτικοποίηση, πρόκειται για κούρσα των ανταγωνισμών. Γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση, και όχι μόνο, τώρα απαξιώνει την "Ολυμπιακή". Για να δικαιολογήσει στα μάτια του ελληνικού λαού τη θυσία της στο βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Και να το πω καθαρά: Την αγορά θα την καταλάβει βέβαια η AEGEAN («Ετζίαν») του κυρίου Βασιλάκη, αλλά να ξέρει και ο κύριος Βασιλάκης, η AEGEAN και κυρίως οι εργαζόμενοι (γιατί εμάς δε μας απασχολεί πόσα κέρδη θα βγάλει ο Βασιλάκης και η εταιρία του, μας αφήνει εντελώς αδιάφορους) εάν σε 4-5 χρόνια τον εξαγοράσει μία ευρωπαϊκή ή αμερικανική εταιρία, ότι ακόμα και οι επιχειρηματίες που γονατίζουν από τον ανταγωνισμό δεν πεθαίνουν στην ψάθα. Αυτοί που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι κι αυτό μας ενδιαφέρει.

Να ξέρουν λοιπόν και οι εργαζόμενοι στην AEGEAN ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα από το να χάσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή". Θα μεγαλώσει ο στρατός των ανέργων θα πέσουν πολύ περισσότερο τα μεροκάματα, θα αυξηθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας, θα βρεθούν σε δεινότερη θέση και οι εργαζόμενοι της AEGEAN, που πρέπει να βρεθούν στο πλευρό της "Ολυμπιακής". Καμία αντιπαράθεση δεν πρέπει να υπάρχει μεταξύ σας. Ο κύριος Βασιλάκης, αύριο, αν δε διασφαλίσει τα κέρδη που θέλει, θα πάρει τον πακτωλό του, θα τον τοποθετήσει κάπου αλλού. Θα πουλήσει την AEGEAN και θα έρθει κάποιος άλλος. Αυτή είναι η κούρσα του ανταγωνισμού!

Επομένως εμείς, όπως αντιταχθήκαμε στο παρελθόν σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, έτσι αντιτασσόμαστε και τώρα. Θα παλέψουμε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή" γιατί δεν μπορεί να πληρώσουν κυβερνητικές και ευρωπαϊκές επιλογές και πάνω από όλα σας καλούμε, αυτός ο αμυντικός αγώνας που υπάρχει σήμερα, να μετατραπεί σε επιθετικό αγώνα διότι κανένας αγώνας δε δικαιώνεται όταν γυρνάμε πίσω, πρέπει να πάμε μπροστά, όταν πραγματικά οι αερομεταφορές και όλοι οι βασικοί τομείς που αφορούν το λαό ανήκουν πραγματικά στο λαό κι ούτε στο κράτος που υπηρετεί τους ιδιώτες ούτε στους ιδιώτες που υπηρετούν την τσέπη τους».

Δήλωση στη ΝΕΤ

Μετά τη συγκέντρωση των εργαζομένων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την παρακάτω δήλωση στη ΝΕΤ:

«Νομίζω, ότι σήμερα πια πρέπει να κηρυχτεί απειθαρχία σε κάθε επιλογή και εντολή της ΕΕ, που δεν είναι καινούρια - γιατί η ΕΕ, πριν ακόμη τη δεκαετία του '90, ξεκίνησε την πολιτική συγκέντρωσης των αερογραμμών σε λίγα χέρια μονοπωλίων, πολυεθνικών. Απειθαρχία, λοιπόν, στις επιλογές της. Απειθαρχία στις πολιτικές που ασκεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Καταδίκη των επιλογών και του ΠΑΣΟΚ. Δρομολόγησαν το σφαγιασμό της "Ολυμπιακής", των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως και των δικαιωμάτων ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι: Να υψώσουμε αναχώματα, τείχη σ' αυτήν την απόφαση. Να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Και οι εργαζόμενοι της AEGEAN. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την επικράτηση της AEGEAN στις αερογραμμές της Ελλάδας και σε κάποιες αερογραμμές του εξωτερικού. Και γι' αυτούς είναι προδιαγεγραμμένη η αρνητική πορεία. Ολοι μαζί, λοιπόν, να το παρεμποδίσουμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν μπορεί να βρεθεί λύση ούτως ώστε και ο λαός να μην πληρώνει ελλείμματα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» να μη θιγούν, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Δε δέχομαι αυτό το επιχείρημα, όχι γιατί δεν έγινε προγραμματισμένη φθορά της "Ολυμπιακής", από τα υπουργεία και τις διοικήσεις, αλλά γιατί όταν μιλάμε για ελλείμματα, ας μας απαντήσουν τα εξής:

  • Είναι ή δεν είναι έλλειμμα για τον ελληνικό λαό οι χαμηλοί μισθοί;
  • Είναι ή δεν είναι έλλειμμα για τον ελληνικό λαό οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και η χαμηλή προσφορά υπηρεσιών Υγείας;
  • Είναι ή δεν είναι έλλειμμα για τον ελληνικό λαό η υποχρηματοδότηση της Παιδείας;

Γιατί, λοιπόν επιλεκτικά χρησιμοποιούν τα ελλείμματα της "Ολυμπιακής", που δεν τα δημιούργησε ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι. Πολλά ελλείμματα πληρώνει ο ελληνικός λαός, γι' αυτό χρειάζεται εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση».

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο των Σπάτων

Αποφασισμένοι να ματαιώσουν με τον αγώνα τους το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ή και το κλείσιμο της «Ολυμπιακής» εμφανίστηκαν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της εταιρίας χτες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Σπάτων.

Η αγωνιστική διάθεση που εκδήλωσαν οι εργαζόμενοι, βρέθηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με τη συναινετική και υποτακτική στάση που τηρεί όλα αυτά τα χρόνια - ακόμα και μέχρι σήμερα - η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), βάζοντας στην ουσία «πλάτη», για να περάσει η πολιτική συρρίκνωσης και απαξίωσης της εταιρίας. Πολιτική, που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με κεντρικά συνθήματα «η ΟΑ θα μείνει κρατική και ας λένε ότι θέλουν οι κυβερνητικοί», «η ΟΑ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», «η ΟΑ θα μείνει κρατική και όχι μαγαζάκι του κάθε Βασιλάκη», οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για το μέλλον της εταιρίας, αλλά και των ίδιων, παρά τις καθησυχαστικές ...διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «κανένας εργαζόμενος δε θα μείνει στο δρόμο».

Ο β' αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ και στέλεχος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) Νώντας Κουμεντέας, μίλησε για την ανάγκη έντασης των κινητοποιήσεων και αποφασιστικού αγώνα των εργαζομένων, με κεντρικό πλαίσιο: Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της ιδιωτικοποίησης. Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Αερομεταφορών, που θα εξυπηρετεί τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, θα προσφέρει ασφαλείς και φτηνές πτήσεις και θα αποτελεί λαϊκή περιουσία. Πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους. Ο Ν. Κουμεντέας κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά και συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από επιτροπές αγώνα, να αντιπαλέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να εμφανιστεί «αγωνιστικός». Αυτός που με την ίδια ακριβώς ιδιότητα τόσα χρόνια στην ουσία στήριζε την πολιτική απαξίωσης και ξεπουλήματος της εταιρίας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι έφτασε η ώρα της μεγάλης ευθύνης για την κυβέρνηση να τοποθετηθεί με ευθύτητα και να μη χρησιμοποιεί για άλλοθι την καταδικαστική απόφαση της ΕΕ για τη διάλυση της ΟΑ σε όφελος των ανταγωνιστριών εταιριών.

Εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Δ. Στρατούλης κατήγγειλε την απόφαση της ΕΕ για το «εξοντωτικό πρόστιμο» και την κυβέρνηση, επειδή άφησε ανυπεράσπιστη την ΟΑ και καταδικάστηκε ερήμην. Οι γενικόλογες, όμως, απόψεις του κόμματός του για το χαρακτήρα της «Ολυμπιακής» είχαν ως αποτέλεσμα να καλέσει το ...ΠΑΣΟΚ να υπερασπίσει τη δημόσια ΟΑ, ενώ παράλληλα πρότεινε να μην περάσει το πρόστιμο, είτε με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, είτε με όπλα του εθνικού δικαίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με τις ομιλίες τους τα στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝ). Ολοι συμφώνησαν στην ανάγκη να μην κλείσει η εταιρία, αλλά στο διά ταύτα ουδείς πρότεινε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, με σκοπό την αποτροπή του κυβερνητικού σχεδίου.

Σύντομη παρέμβαση έκανε και εκπρόσωπος των συμβασιούχων της ΟΑ, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι «αναλώσιμοι», για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «15 χρόνια συμβασιούχοι είναι πολλά. Θα βγούμε στη σύνταξη συμβασιούχοι;».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ AΓΩΝΙΣΤΙΚΟ MEΤΩΠΟ
Δεν αναγνωρίζουμε τα τελεσίγραφα της ΕΕ!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεν αναγνωρίζει τα ευρωενωσιακά τελεσίγραφα που οδηγούν στο κλείσιμο της «Ολυμπιακής» και καλεί τους εργαζόμενους σε ταξική σύγκρουση για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στην ΟΑ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι συντονισμένες προσπάθειες Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης ΝΔ, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, να διαλύσουν την "Ολυμπιακή" και να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Το ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζει τα τελεσίγραφα της ΕΕ για το κλείσιμο της "Ολυμπιακής".

Καλεί τους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής" να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη μέχρι τώρα πορεία και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οχι μόνο να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές που τους πετούν στο δρόμο, αλλά να συντονίσουν τα βήματά τους με όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση, να παλέψουν για την υπεράσπιση της δουλιάς τους, των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους.

Ο δρόμος για εθνικό αερομεταφορέα που θα είναι λαϊκή περιουσία περνάει μέσα από ταξικές συγκρούσεις - ανατροπές πολιτικών, νίκη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων και σε επίπεδο εξουσίας. Μόνο τότε θα δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα προς όφελος της τάξης μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

ΠΑΣΟΚ
Τώρα μιλούν για σχέδιο... «απαξίωσης»

Ζητούν τα ρέστα οι εμπνευστές του ξεπουλήματος και συνομιλητές διαφόρων πολυεθνικών για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν βγάλει επίσημα τέσσερις φορές στο σφυρί την «Ολυμπιακή Αεροπορία». Με κάθε τρόπο υπονόμευσαν τη λειτουργία της, προκειμένου να βρουν «ζωτικό χώρο» οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες. Για περισσότερα από δέκα χρόνια έκαναν τα πάντα για να τη συρρικνώσουν και να την ξεπουλήσουν, αλλά σήμερα χωρίς καμιά ντροπή, βγαίνουν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ που ακολουθεί την ίδια πολιτική, ότι προωθεί ένα «κρυφό και σκανδαλώδες σχέδιο απαξίωσης της ΟΑ»!!

Η συγκεκριμένη δήλωση ανήκει στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλο και πρώην υπουργό Μεταφορών, που επί των ημερών του μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο απαξίωσης της εταιρίας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες να επιτεθεί στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι οι εξελίξεις στην ΟΑ είναι το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, το οποίο η κυβέρνηση δήθεν το παρακολουθεί, αλλά στην πραγματικότητα το οργανώνει».

Βέβαια σε κανένα σημείο των δηλώσεών του ο Ευαγ. Βενιζέλος, δεν αντέδρασε στην άμεση ιδιωτικοποίηση της ΟΑ αλλά... διαφώνησε με τον τρόπο που την προωθεί η κυβέρνηση, που είναι «αδιαφανής» και γίνεται «στο τζάμπα». Ο ίδιος ανακάλυψε, ότι τέτοιες κινήσεις «πλήττουν τα συμφέροντα του Δημοσίου», αφού η κυβέρνηση εξυπηρετεί «κάποιους άλλους», τους οποίους απέφυγε να κατονομάσει. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε συγχρόνως την κυβέρνηση «να προετοιμάσει προσφυγή κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και «σε συνεννόηση» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης»...

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνος, συνεχίζοντας το νεοφιλελεύθερο κρεσέντο του χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» κίνηση, τη «μετάταξη» εργαζομένων της «Ολυμπιακής» σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι δεν οφείλουν τίποτα στους «προνομιούχους» υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα και τη διάλυση της «Ολυμπιακής», που προωθεί η κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσουν, σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία των Λιονταριών και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ