Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα μιλούν για σχέδιο... «απαξίωσης»

Ζητούν τα ρέστα οι εμπνευστές του ξεπουλήματος και συνομιλητές διαφόρων πολυεθνικών για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν βγάλει επίσημα τέσσερις φορές στο σφυρί την «Ολυμπιακή Αεροπορία». Με κάθε τρόπο υπονόμευσαν τη λειτουργία της, προκειμένου να βρουν «ζωτικό χώρο» οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες. Για περισσότερα από δέκα χρόνια έκαναν τα πάντα για να τη συρρικνώσουν και να την ξεπουλήσουν, αλλά σήμερα χωρίς καμιά ντροπή, βγαίνουν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ που ακολουθεί την ίδια πολιτική, ότι προωθεί ένα «κρυφό και σκανδαλώδες σχέδιο απαξίωσης της ΟΑ»!!

Η συγκεκριμένη δήλωση ανήκει στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλο και πρώην υπουργό Μεταφορών, που επί των ημερών του μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο απαξίωσης της εταιρίας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες να επιτεθεί στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι οι εξελίξεις στην ΟΑ είναι το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, το οποίο η κυβέρνηση δήθεν το παρακολουθεί, αλλά στην πραγματικότητα το οργανώνει».

Βέβαια σε κανένα σημείο των δηλώσεών του ο Ευαγ. Βενιζέλος, δεν αντέδρασε στην άμεση ιδιωτικοποίηση της ΟΑ αλλά... διαφώνησε με τον τρόπο που την προωθεί η κυβέρνηση, που είναι «αδιαφανής» και γίνεται «στο τζάμπα». Ο ίδιος ανακάλυψε, ότι τέτοιες κινήσεις «πλήττουν τα συμφέροντα του Δημοσίου», αφού η κυβέρνηση εξυπηρετεί «κάποιους άλλους», τους οποίους απέφυγε να κατονομάσει. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε συγχρόνως την κυβέρνηση «να προετοιμάσει προσφυγή κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και «σε συνεννόηση» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης»...

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνος, συνεχίζοντας το νεοφιλελεύθερο κρεσέντο του χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» κίνηση, τη «μετάταξη» εργαζομένων της «Ολυμπιακής» σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι δεν οφείλουν τίποτα στους «προνομιούχους» υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ