Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να εντείνουμε την πάλη

Eurokinissi

«Η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης". Η προσπάθειά μας αυτή εντάσσεται και στηρίζεται στη γενικότερη πάλη των μαζικών φορέων, των συνδικάτων και του λαϊκού κινήματος ενάντια στον αυταρχισμό, στην κρατική και την εργοδοτική τρομοκρατία και έχει στόχο την ανάπτυξη μαζικού αγώνα για την παύση λειτουργίας και την αποκαθήλωση των καμερών».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» σχετικά με τη χτεσινή διαδικασία στο Πρωτοδικείο. Σημειώνει ότι οι δικηγόροι της, Αγγελος Βρεττός και Γιώργος Κατρούγκαλος, επ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, παρουσίασαν τα επιχειρήματα των αιτούντων, υπενθυμίζει ότι με την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ζητήθηκε η αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης, επιμένει ότι η λειτουργία τους θίγει καίρια τα συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες και υπογραμμίζει ότι αυτό αναγνωρίστηκε και από την πρόσφατη σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών.

Τονίζει πως κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία «αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δε συμμορφώθηκε ούτε καν προς αυτή την καθ' όλα ελλιπή Απόφαση της Αρχής Προστασίας, αφού ούτε κάποιες συγκεκριμένες κάμερες και ούτε τα μικρόφωνα από τις υπόλοιπες αφαιρέθηκαν (όπως επέβαλλε η Απόφαση 58/12.8.2005)».

Παράλληλα, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υποστηρίζει ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας αποτελούν μόνο πρόσχημα για τη λειτουργία αυτών των κυκλωμάτων παρακολούθησης, πολύ περισσότερο που πρόσφατη επιστημονική έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας αποδεικνύει περίτρανα ότι καθόλου δε συνεισφέρουν τα εν λόγω συστήματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι μάρτυρες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και τα κύρια σημεία των καταθέσεών τους και σημειώνεται:

«Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομολογία των δικηγόρων του Δημοσίου, αλλά και του διευθυντή του ΘΕΠΕΚ κ. Α. Βικτοράκη ότι ούτε οι στοιχειώδεις όροι που έχει θέσει η Αρχή Προστασίας (αποκαθήλωση συγκεκριμένων καμερών, αφαίρεση μικροφώνων) δεν έχουν υλοποιηθεί».

Τέλος, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό και τους μαζικούς του φορείς να εντείνουν την πάλη τους για την αποκαθήλωση των καμερών, για την ανάπτυξη αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ