Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προσφορά των εργαζομένων ό,τι παράγεται σ' αυτό τον τόπο

Τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο
Από την περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο
«Ο,τι παράγεται σ' αυτό τον τόπο είναι προσφορά των εργαζομένων». Με αυτή τη φράση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως ο πλούτος ανήκει στο λαό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον ξεπουλά για να τον δωρίζει στο κεφάλαιο. Αυτό το μήνυμα έστειλε με αφορμή και τις εξελίξεις στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», στη διάρκεια της περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίς χτες το απόγευμα επισκέφθηκε τη Διεθνή Εκθεση, ενώ στη συνέχεια, το βράδυ, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας στην Πέλλα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και κλιμάκιο της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Αβραμόπουλο, Γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες στις 6 το απόγευμα συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ, παρουσία και εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΘ και του Συλλόγου Εργαζομένων της HELEXPO.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των διοικήσεων της HELEXPO και της ΔΕΘ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κάθε Εκθεση, ανεξάρτητα από όποιες προσπάθειες γίνονται, αντανακλά ως ένα βαθμό τις εξελίξεις στην περιοχή και διεθνώς και ότι ανάλογα με την οπτική που βλέπει κανείς τα πράγματα βλέπει και την Εκθεση. «Εμείς έχουμε εντελώς διαφορετική οπτική της οικονομίας που αναπτύσσεται - σημείωσε. Θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: Μέσα στην Εκθεση φαίνονται οι δυσαναλογίες που αναπτύσσονται ανάμεσα στους κλάδους της οικονομίας, ανάμεσα σε αυτούς που αναπτύσσονται και σε αυτούς που δεν αναπτύσσονται. Υπάρχουν κλάδοι στην Ελλάδα, όπου παρατηρείται μείωση της παραγωγής, ενώ άλλοι κλάδοι αναπτύσσονται περισσότερο (π.χ., το φυσικό αέριο, κλπ.). Πάντως, η δυσαναλογία είναι ένα πρόβλημα. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει πώς αναπτύσσονται οι εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Οσο μεγαλώνει αυτό που λέγεται διεθνοποίηση, άλλοι τη λένε παγκοσμιοποίηση, αναπτύσσονται και οι σχέσεις εξάρτησης. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης. Εμάς μας απασχολεί ότι βασικοί κλάδοι της οικονομίας υστερούν και υποκαθίστανται με προϊόντα που έρχονται από έξω. Μας ενδιαφέρει ακόμα η συγκεντροποίηση που παρουσιάζεται ανεξάρτητα από το αν μειώνεται ή αυξάνεται η παραγωγή. Αυτό έχει σχέση γενικότερα με τους προσανατολισμούς και τον καταμερισμό που ισχύει στα πλαίσια της ΕΕ και πιστεύω ότι αυτά αποκρυσταλλώνονται και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Και αναρωτήθηκε: «Αραγε θα υπάρξει Εκθεση που να αποτυπώνει την προσφορά των εργαζομένων; Γιατί ό,τι παράγεται σε αυτό τον τόπο και σε όλο τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της προσφοράς των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ