Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»!!!

ΚΟΙΝΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ: «Το τοπίο είναι καθαρό. Είτε νικήσει ο Σρέντερ την Κυριακή, είτε νικήσει η Μέρκελ, η Γερμανία θα επιταχύνει τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού της κράτους (...) η νέα κυβέρνηση του Βερολίνου θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα προς τον κοινό στόχο: την αύξηση της ανταγωνιστικότητας (...) τα δύο προγράμματα δεν ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους αλλά ο στόχος τους είναι κοινός. Η Γερμανία γνωρίζει ότι το μέλλον της περνά από τη μείωση του κόστους της οικονομίας της» (το άρθρο σε «Le Monde»/ «ΤΑ ΝΕΑ»).

...ΚΙ ΕΔΩ: «Στις κατευθύνσεις της Λισαβόνας κινείται το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων (...) οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας (...) προώθηση της διά βίου προσέγγισης της εργασίας (...) εξασφάλιση εξελίξεων στο εργασιακό κόστος και τους μηχανισμούς προσδιορισμού των αμοιβών που ευνοούν την απασχόληση» ( το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΔΙΚΑΙΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ: «Οι προτάσεις τις οποίες διατύπωσαν είναι ενδιαφέρουσες. Ενδεικτικά αναφέρω: Ζητούν την κατάργηση της διδασκαλίας του ενός συγγράμματος στα ΑΕΙ και τη σοβαρή αξιολόγηση των καθηγητών. Προτείνουν την πρόσληψη manager στα Πανεπιστήμια. Εισηγούνται τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων στους φοιτητές. Θεωρούν ότι ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορούν να ιδρυθούν από τώρα ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Τις προσυπογράφω αυτές τις θέσεις. Τις υποστηρίξαμε μέσα στα Πανεπιστήμια στη δεκαετία του 1980. Τότε, βέβαια, μας χλεύαζαν. Ας είναι! Εστω και έτσι, είκοσι χρόνια και βάλε μετά, αυτές τις φιλελεύθερες θέσεις τις κάνει σημαία του το ΠΑΣΟΚ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, Μαρία, Ανδρέα, Συλβάνα» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΥΛΟΓΟ «ΚΑΡΦΩΜΑ»: «Εχουν καταλάβει κάποιοι ότι η καραμέλα "ο Μάνος δεν είναι ΠΑΣΟΚ, άρα μπορεί να λέει ό,τι θέλει" έχει αρχίσει πλέον να λιώνει;» (η ερώτηση στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ