Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Σε ... κενό αέρος!

Eurokinissi

Δημοσιοποιήθηκε χτες η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και όπως ακριβώς αναμενόταν, αυτοί που έχουν αναγάγει σε πανευρωπαϊκό στόχο και αυτοσκοπό των αναδιαρθρώσεων τις επιχορηγήσεις και τις συμπράξεις στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, έκριναν ότι οι ενισχύσεις του ελληνικού δημοσίου προς την ΟΑ είναι παράνομες και ασύμβατες. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ...παράνομες επιδοτήσεις, που υποτίθεται πως πρέπει να επιστραφούν, εκτιμούνται περί τα 540 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει και επιφύλαξη ότι τα σχετικά ποσά μπορεί να είναι και περισσότερα.

Η Αλέκα Παπαρήγα, που το πρωί μίλησε στη συγκέντρωση εργαζομένων της «Ολυμπιακής» στο αεροδρόμιο των Σπάτων, τόνισε ότι η απόφαση της ΕΕ «δεν ασκεί καμία επίδραση, ούτε έχει κανένα κύρος, ούτε αντιπροσωπεύει την αλήθεια» και κάλεσε τους εργαζόμενους «να χαράξουν μια γραμμή ριζικής αντίθεσης σε αυτά που λέει η ΕΕ και τα κράτη - μέλη» για να «μη διαλυθεί η "Ολυμπιακή Αεροπορία", να μη χάσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι». Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξήγησε ότι μοναδική προοπτική για τους εργαζόμενους είναι η απειθαρχία στις αποφάσεις, τις εντολές της ΕΕ, απειθαρχία στην πολιτική της ΝΔ, καταδίκη των επιλογών του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ κλιμακώθηκε και χτες η κοκορομαχία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο έχει μεγαλύτερες ευθύνες για τις δυσμενείς εξελίξεις στην «Ολυμπιακή». Η ΝΔ που ακολουθεί τυφλά την πολιτική που οδηγεί στην παραπέρα απαξίωση και το κλείσιμο της ΟΑ κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που έβγαλε τέσσερις φορές στο σφυρί του ξεπουλήματος και σηματοδότησε την πολιτική υπονόμευσης της ΟΑ, μίλησαν για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, το οποίο η κυβέρνηση δήθεν το παρακολουθεί, αλλά στην πραγματικότητα το οργανώνει».

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, όπου δεν αποκλείεται να παρθούν και κάποιες αποφάσεις για την «Ολυμπιακή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ