Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Καταδικάζεται το αντικομμουνιστικό ψήφισμα

Να σταματήσει το κυνήγι των μαγισσών στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, από ομάδες γνωστές για τις φασιστικές τους αντιλήψεις, απαιτεί, με ψήφισμά του, το Παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ, καταδικάζοντας με κατηγορηματικό τρόπο το αντιδραστικό και αντικομμουνιστικό ψήφισμα που προωθεί η ΕΕ.

Με το ψήφισμά τους, οι αντιστασιακοί ζητούν την απόρριψη του αντιδραστικού ψηφίσματος για την «καταδίκη του κομμουνισμού», τονίζοντας: «Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΚΚΕ, μαζί με άλλα δημοκρατικά κόμματα, πρωτοστάτησε στην Ελλάδα για τη δημιουργία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης. Αυτές οι οργανώσεις - συνεχίζει - αντιστάθηκαν με όλα τα μέσα, ενάντια στην κατοχή της χώρας μας, την περίοδο 1941 - 1945 από τα ναζιστικά γερμανικά και τα φασιστικά ιταλικά στρατεύματα, για την απελευθέρωση της χώρας μας.

Βοήθησαν σημαντικά τον αγώνα ένοπλα και με άλλους τρόπους και δράσεις για την απελευθέρωση της χώρας μας, αλλά και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών».

Αυτό που προσπαθούν σήμερα να κάνουν με το μνημόνιο που προωθούν, τα αναβιούμενα - όπως τα χαρακτηρίζει - υπολείμματα του φασισμού, είναι να εξομοιώσουν την ωμή φασιστική βία με τις δημοκρατικές πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, ισονομίας και της ισηγορίας.

«Προσπαθούν να εξομοιώσουν την αυτοθυσία με το θάνατο, τη συντροφική αλληλεγγύη των λαών με τη βαρβαρότητα. Την υποταγή, με το δικαίωμα των λαών να ζουν και να είναι αφέντες στον τόπο τους».

Το μνημόνιο αυτό, καταλήγουν οι αντιστασιακοί, ομολογεί ότι στοχεύει ευθέως στον περιορισμό της πολιτικής ισχύος και επιρροής των κομμουνιστικών και αντικαπιταλιστικών κομμάτων. Αμφισβητεί ευθέως τις βασικές δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των λαών, τις οποίες το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης οφείλει να υπερασπίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ