Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Η προώθηση των επιχειρησιακών σχεδίων του ΝΑΤΟ και η παρουσία του στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και το Κόσσοβο, η ενεργοποίηση των Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης (NRF), καθώς και γενικότερα ζητήματα «τρομοκρατίας», ήταν στο επίκεντρο των διήμερων εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκαν χτες στο Βερολίνο.

Ως προς το Αφγανιστάν, «κοινή ήταν η θέση, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ότι η παρουσία της συμμαχίας παραμένει σημαντική και θα πρέπει να πετύχει τους σκοπούς της, οι οποίοι είναι η υποστήριξη της εκλεγμένης κυβέρνησης Καρζάι και η εδραίωση ενός δημοκρατικού καθεστώτος με τη συμμετοχή όλων των πολιτών με τελικό στόχο την πλήρη ανάληψη της διακυβέρνησης και του ελέγχου της χώρας από τις αφγανικές αρχές».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, κατά την παρέμβασή του, πρόβαλε τα στοιχεία της ελληνικής εμπλοκής στην ιμπεριαλιστική κατοχή του Αφγανιστάν (Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν και το 299 Κινητό Χειρουργείο Νοσοκομείο Εκστρατείας ρόλου 2, το οποίο από 22 Αυγούστου είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία) και επισήμανε την ανάληψη της διοίκησης του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ από την Ελλάδα, για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβρη του 2005 έως και τον Απρίλη του 2006.

Αναφορικά με το θέμα του Ιράκ, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας «επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας στις διεθνείς προσπάθειες για την ανοικοδόμηση του Ιράκ σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με σκοπό την εδραίωση ενός δημοκρατικού πολιτεύματος». Οσο για το Κόσσοβο «υπογράμμισε εκ νέου την ελληνική θέση, σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ (ΝΑC) πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τον μετασχηματισμό της KFOR, εξασφαλίζοντας ότι οι νέες δομές που θα δημιουργηθούν θα πρέπει, όπως και στο παρελθόν, να συγκρατήσουν την κρίση εντός του Κοσσυφοπεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ