ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Να γίνουν οι εκλογές «σεισμός» που θα πλήξει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Αν αυτά τα δύο κόμματα υποστούν ένα ισχυρό πλήγμα, την άλλη μέρα η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ διαφορετική και θα οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική αντεπίθεση του λαού», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της ΑλέκαςΠαπαρήγα. Αριστερά στη φωτ. ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του Κόμματος. Δεξιά ο Γιώργος Λαμπρούλης δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της ΑλέκαςΠαπαρήγα. Αριστερά στη φωτ. ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του Κόμματος. Δεξιά ο Γιώργος Λαμπρούλης δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ
H αναμέτρηση που θα γίνει στις επικείμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το 2006 είναι για μας μια πολύ σημαντική μάχη. Ξεκαθαρίζουμε, όμως, ότι δεν την αυτονομούμε, τη βλέπουμε ενταγμένη μέσα στη συνολική δράση και παρέμβαση του Κόμματος για την ανάπτυξη των αγώνων γύρω από τα προβλήματα των μισθών, των μεροκάματων, των συντάξεων, της ανεργίας, για τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών, της νεολαίας, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, με τις κοινωνικές υπηρεσίες στο λαό. Δεν την αυτονομούμε, ούτε την κάνουμε πρώτη, ούτε και τελευταία. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της γενικότερης δράσης.

Αυτά τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, χτες στη Λάρισα και υπογράμμισε: Η μάχη των τοπικών εκλογών δίνει μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία στους εργαζόμενους, σ' όλους εκείνους που υποφέρουν, να πετύχουν κάτι πολύ σημαντικό. Κι αυτό εξαρτάται από τους ίδιους. Είναι στο χέρι τους. Ψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, το εκλογικό αποτέλεσμα να λειτουργήσει ως ένας σεισμός υψηλών ρίχτερ που θα πλήξει όμως αποκλειστικά και μόνο τους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σημαίνει για μας ότι πρέπει να πάθουν πλήγμα τα κόμματα αυτά και να χάσουν την πλειοψηφία σε όσους γίνεται περισσότερους δήμους και νομαρχίες.

Για μας - είπε στη συνέχεια - αυτό είναι εφικτό διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι βαθιά δυσαρεστημένο, αγανακτισμένο κι έχει κάνει κι ένα βήμα πιο σταθερό, σε σχέση με το παρελθόν, στη διαπίστωσή του ότι ανάμεσα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Δηλαδή στην πραγματικότητα τι έγινε; Αλλαξε ο οδηγός του λεωφορείου της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αν αυτά τα δύο κόμματα υποστούν ένα ισχυρό πλήγμα, διακριτό, την άλλη μέρα η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ διαφορετική, θ' αποκτήσει δυναμική αυτό το αποτέλεσμα και κατά τη γνώμη μας θα οδηγήσει πριν απ' όλα σε μια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική αντεπίθεση του λαού.

Η μόνη εναλλακτική λύση

Και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνέχισε: Τα τοπικά όργανα εκλέγονται για τέσσερα χρόνια, που σημαίνει επί τέσσερα χρόνια θα υπάρχουν εκλεγμένες δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του κινήματος, που θ' αντισταθούν εκεί που πρέπει ν' αντισταθούν, που δεν είναι πειθήνια όργανα της κυρίαρχης πολιτικής. Ποιες δυνάμεις είναι αυτές που μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στη βελτίωση της πολιτικής ατμόσφαιρας και στην ανάπτυξη από την πλευρά του κινήματος, της ικανότητας ν' αποσπά κάποιες παραχωρήσεις και κατακτήσεις; Εμείς το λέμε κατηγορηματικά: Εκείνες οι δυνάμεις που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει το ΚΚΕ. Γιατί είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχουμε συνολικά διαφορετική εναλλακτική λύση από την πολιτική και τα πολιτικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και της ΕΕ που η πολιτική της, βεβαίως, παίζει καθοριστικό ρόλο και στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή των κυβερνήσεων.

Συνδιαχειριστής ο ΣΥΝ

Αναφερόμενη στον ΣΥΝ επισήμανε ότι «θυμώνει» για την κριτική που του κάνει το ΚΚΕ και λέει ότι είναι μικροκομματική. Ο ΣΥΝ, συμπλήρωσε, ήταν δύναμη συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης. Σ' ένα μεγάλο μέρος κατέβηκε από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, που, μάλιστα, ήταν κυβέρνηση. Αλλά κι εκεί που δεν κατέβηκε στον α΄ γύρο με το ΠΑΣΟΚ, στο β΄ γύρο με όσες δυνάμεις είχε το στήριξε, αλλά κι εκεί που δεν τους στήριξε συνεργάστηκε την άλλη μέρα. Κορυφαία απόδειξη είναι η συνδιοίκηση που άσκησε στα πλαίσια της ΚΕΔΚΕ, της ΕΝΑΕ, δηλαδή των συνδικαλιστικών οργάνων των δήμων και των νομαρχιών, πανελλαδικά και τοπικά.

Και συνέχισε: Το ζήτημα για μας δεν είναι πόσα αξιώματα έχει μια πολιτική δύναμη σ' ένα θεσμό ή ακόμα και στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και αλλού, αλλά πώς τα αξιοποιεί. Εμείς θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε τα αξιώματα που έχουν κομμουνιστές και όλοι εκείνοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους. Τα αξιώματα, όμως τα θέλουμε για να στηρίξουμε, να ενισχύσουμε το κίνημα, την αντεπίθεση, την αντίσταση, την απειθαρχία και στα πλαίσια αυτά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να υπάρχουν και κάποιες κατακτήσεις. Είναι καθαρά ζήτημα συσχετισμού δύναμης.

Δεν αρκούν οι αγώνες

Οσον αφορά στους λαϊκούς αγώνες, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ τούς στηρίζει και πρωτοστατεί σ' αυτούς και τόνισε: Αλλά λέμε στο λαό καθαρά. Δεν αρκούν οι αγώνες. Οσο και να πολλαπλασιαστούν οι απεργίες, όσο κι αν η αγανάκτηση εκφράζεται πιο καθαρά, και με πιο κάθετο τρόπο, εάν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, στα συνδικάτα, στις οργανώσεις των μικρομεσαίων, της αγροτιάς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, βεβαίως και στο εθνικό κοινοβούλιο στην πορεία αυτοί οι αγώνες όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα, αλλά θα φέρουν απογοήτευση.

Οι αγώνες τώρα πια πρέπει να οδηγούν σε πολιτικές μετακινήσεις και ανακατατάξεις. Εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και απόρριψη των βασικών ιδεολογικών και πολιτικών επιχειρημάτων τους. Γι' αυτό εγκαλούμε και τον ΣΥΝ. Αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στο «γήπεδο» των δικών τους επιχειρημάτων, προσπαθώντας να βρει αντιφάσεις, υποχωρήσεις ή αθέτηση υποσχεμένων.

Να γίνει βαθύ ρήγμα

Και συνεχίζοντας, σημείωσε: Πρέπει να γίνει ένα βαθύ ρήγμα στο σημερινό συσχετισμό δύναμης. Και βεβαίως, το ΚΚΕ κι οι δυνάμεις που επιδιώκουμε να συνεργαστούμε και θέλουμε να πολλαπλασιαστούν στη μάχη των τοπικών εκλογών, είμαστε σε θέση αυτό το ρήγμα να το αξιοποιήσουμε και να το βαθύνουμε στην πορεία, για να υπάρχουν και κατακτήσεις κι αποτελέσματα και κυρίως για να υπάρξει αντεπίθεση για τη νίκη έως το τέλος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τοπική διοίκηση. Είναι ο αναγκαίος μηχανισμός του κράτους για να περνάει τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική. Είναι κοντά στο λαό. Η ΕΕ, το κράτος, το πολιτικό σύστημα έχουν ανάγκη κι από ένα θεσμό που θα είναι κοντά στο λαό για να ποδηγετεί και να «πνίγει» κυριολεκτικά το λαϊκό κίνημα. Δεν μπορούν να διευθετήσουν αυτή την πολιτική μόνο από το κέντρο. Πρέπει να την αποκεντρώσουν. Κι από το 1974 και μετά αυτός ο θεσμός, αν υποθέσουμε ότι είχε κάποια περιθώρια να αξιοποιηθεί από το λαϊκό κίνημα, σήμερα δεν τα έχει γιατί έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

Ενας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να αναδειχτούν οι δυνάμεις εκείνες, οι οποίες μπορούν και μέσα από αυτές τις θέσεις που έχει ο θεσμός να δώσουν όλη τους τη βοήθεια στο λαϊκό κίνημα.

Και κατέληξε, λέγοντας: Επομένως, η μάχη των εκλογών δεν πρέπει να κριθεί με τοπικά κριτήρια. Για μας η μεγάλη πλειοψηφία των προβλημάτων είναι πανελλαδικά με τοπική έκφραση - υπάρχουν, βεβαίως και ειδικά τοπικά προβλήματα - αλλά ο κύριος όγκος των προβλημάτων είναι γενικός, πανελλαδικός, πανευρωπαϊκός.

Η διαφορά είναι ότι στις εθνικές εκλογές εκλέγεις μία κεντρική κυβέρνηση, ενώ στις τοπικές εκλογές εκλέγεις τα τοπικά όργανα της κεντρικής εξουσίας. Δεν αλλάζει το πράγμα. Ούτε τα πρόσωπα παίζουν ρόλο. Παίζουν ρόλο στα πλαίσια της πολιτικής που ασκούν. Ούτε η αναγνωρισιμότητα των προσώπων τοπικά. Βεβαίως, το κάθε ψηφοδέλτιο, κι εμείς αυτό το κάνουμε, θα απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν βάση. Δε θα είναι άνθρωποι που βγήκαν μέσα απ' το ψυγείο, που δεν έχουν επαφή με το λαό. Η αναγνωρισιμότητα του ψηφοδελτίου είναι αν το στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ. Κι απ' αυτή τη σκοπιά πρέπει να ψηφίσει ο λαός.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
Ωθηση στους νέους αγώνες για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης

Πλήθος κόσμου, δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, έδωσαν το «παρών» χτες το βράδυ σε εκδήλωση για τις τοπικές εκλογές που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, μπορεί να ωθήσει το κίνημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σε νέους αγώνες για πολιτικές ανακατατάξεις, όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα.

Αυτό τόνισε, χτες βράδυ, η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Και υπογράμμισε ότι όσο περισσότεροι εκπρόσωποι των ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων εκλεγούν δήμαρχοι, νομάρχες και σύμβουλοι στα δημοτικά και στα νομαρχιακά συμβούλια, τόσο πιο αποτελεσματικά θα δίνεται η μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών, που με τη σειρά της θα φέρει το κίνημα σε καλύτερες θέσεις άμυνας και αντεπίθεσης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές και από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Η ΓΓ επισήμανε ότι το ΚΚΕ συνεχίζει στο δρόμο των συνεργασιών με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις που έκανε και θέλει να τις διευρύνει, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασιών με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, πουθενά.

Ο χώρος της συγκέντρωσης γέμισε ασφυκτικά, από κομμουνιστές, αλλά και ανθρώπους άλλων πολιτικών προτιμήσεων, που πήγαν εκεί να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν οι δήμαρχοι Γιάννουλης Δέσποινα Αράπκουλε, Γόννων Δ. Καραναστάσης, Κοιλάδας Θ. Μπάρδας, Νέσσονος Ν. Γερογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννουλης, Γ. Εμμανουηλίδης και Στ. Καρυώτης, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Κοντοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Αγις Παπαστεργίου και Γ. Λαμπρούλης, Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, Γ. Αρβανίτης, Π. Σαρχόσης, Ποταμιάς Τ. Ευθυμίου και Γ. Μπεκιάρης, Γόννων Τ. Δημεράς, Νέσσονος Λ. Χαδουλός και Β. Κρητικός, Ευρυμενών Γ. Μπονέλας, Λειβαδίου Δημ. Λιόλιος, ο βοηθός νομάρχη Γ. Φακής και ο νομαρχιακός σύμβουλος Μπ. Μπακούλας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιόγκας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γ. Πατάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Ν. Τζίκας, η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας Δήμητρα Παπαστεργίου, ο πρόεδρος που παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, Τηλ. Καλόγηρος κι άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Ηταν, επίσης, εκεί ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Χαρίτος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και ο Ελ. Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας
Μετά την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ακολούθησε πλούσιος και γόνιμος διάλογος, με τη συμμετοχή πολλών εκ των παρευρισκομένων.

Στην παρέμβασή του ο Αγις Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» στο δήμο Λάρισας, αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν στο δήμο οι Δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και υπογράμμισε: Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση και αυτή διέρχεται από την ευρεία συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων και ομάδων, τοπικών κινημάτων. Μακριά από κομματικές συνεργασίες με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, αλλά μαζί με τις δυνάμεις και τους αγωνιστές που αντιπαλεύουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις επιλογές της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συναντηθούμε με ευρύτερες δυνάμεις σε συσπειρώσεις συνεργασίας, από τις οποίες θα προκύψει το ψηφοδέλτιο νίκης της «Δημοτικής Συνεργασίας», σε βάρος των κομμάτων του δικομματισμού και των συμμάχων τους.

Ο Μπ. Μπακούλας, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ κι επικεφαλής της «ΝΕΑΣ» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας υπογράμμισε ότι στην περίοδο που η Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σ' ένα θεσμό που λειτουργεί σε βάρος του λαού, αυξάνει ο ρόλος των εκλεγμένων από τα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια και γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Χρειάζεται, τόνισε, να αγωνιστούμε για να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει και με κριτήριο ποιος είναι ο πολιτικός φορέας που υποστηρίζει κάθε ψηφοδέλτιο και ποιες είναι οι θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τα λαϊκά προβλήματα.

Παρεμβάσεις έκανε, επίσης, η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, παράρτημα της ΟΓΕ, που στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι γυναίκες στις ερχόμενες τοπικές εκλογές, ενώ συμμετείχαν στη συζήτηση κι άλλοι με κατάθεση ερωτήσεων και παράθεση απόψεων.

Αυτή η εκλογική μάχη έχει αυξημένη πολιτική βαρύτητα

Σε ερώτηση σχετικά με το Δήμο Καρδίτσας η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε: «Οταν απορρίπτουμε τη συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ δε σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε την πολιτική συνεργασιών».

Και παρακάτω συνέχισε: Στην Καρδίτσα, δεν υπήρχε καμιά πολιτική συνεργασία. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ιδιαίτερα στη δεκαετία '70 και '80, όταν ήθελαν να ξεκαθαρίσουν το μεταξύ τους συσχετισμό και στο β' γύρο άφηναν ελεύθερους τους ψηφοφόρους τους να ψηφίζουν ένα ψηφοδέλτιο, στόχο είχαν να μην κερδίσει ο άλλος κι όχι βεβαίως επειδή αγαπούσαν τους κομμουνιστές, τους αριστερούς κλπ. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδέεται άμεσα με τους επιχειρηματίες. Επομένως, σε κάθε τετραετία αυτά τα πράγματα δεν εκφράζονται στο β' γύρο με τον ίδιο τρόπο. Η ΝΔ προτιμά να έχει ένα δήμαρχο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ένα δήμαρχο που δε θ' αντιδράσει για να περνούν στους ιδιώτες τα «φιλέτα». Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να υποκλέψουν ψήφους, σε πολλές περιοχές ή κάτω από τοπικές, ενδεχομένως, ιδιαιτερότητες, κατά κάποιο τρόπο έκαναν μία υποχώρηση σε μία περιοχή προκειμένου να κερδίσουν αλλού. Εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Κάθε τετραετία ανεβάζει την πολιτικοποίηση της μάχης.

Εμείς - συνέχισε - ως Κόμμα θα στηρίξουμε εκείνους τους συνδυασμούς, οι οποίοι, ανεξάρτητα αν μέσα είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ψηφίσει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ ή τη ΝΔ, όμως θ' αντέξουν το εξής πράγμα: Να βγουν και να πουν «να μειωθεί παντού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ». Δε δίνουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών απέναντι στα πρόσωπα των άλλων υποψηφίων. Οι συνδυασμοί που θα στηρίξει το ΚΚΕ να βάλουν αυτό τον πολιτικό στόχο. Βεβαίως, εμπλουτισμένο και δεμένο με τα προβλήματα της κάθε περιοχής, στο έδαφος των προβλημάτων. Ολοι όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας αν τα 'χουν καθαρά αυτά τα πράγματα, είναι πάρα πολύ εύκολο να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Και καταλήγοντας η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Εμείς δε θέλουμε ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ να μας χαρίσουν κανένα δήμο για να μπορέσουν να κλέψουν αλλού τις ψήφους, ή να «λουστραριστούν». Δεν είναι αυτοσκοπός τα αξιώματα. Η μάχη του 2006 έχει αυξημένη πολιτική βαρύτητα σε σχέση με το 2002. Αντικειμενικά. Δεν αποφασίσαμε εμείς το θερμόμετρο της πολιτικοποίησης, είναι οι εξελίξεις που το βάζουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ