Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτή η εκλογική μάχη έχει αυξημένη πολιτική βαρύτητα

Σε ερώτηση σχετικά με το Δήμο Καρδίτσας η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε: «Οταν απορρίπτουμε τη συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ δε σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε την πολιτική συνεργασιών».

Και παρακάτω συνέχισε: Στην Καρδίτσα, δεν υπήρχε καμιά πολιτική συνεργασία. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ιδιαίτερα στη δεκαετία '70 και '80, όταν ήθελαν να ξεκαθαρίσουν το μεταξύ τους συσχετισμό και στο β' γύρο άφηναν ελεύθερους τους ψηφοφόρους τους να ψηφίζουν ένα ψηφοδέλτιο, στόχο είχαν να μην κερδίσει ο άλλος κι όχι βεβαίως επειδή αγαπούσαν τους κομμουνιστές, τους αριστερούς κλπ. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδέεται άμεσα με τους επιχειρηματίες. Επομένως, σε κάθε τετραετία αυτά τα πράγματα δεν εκφράζονται στο β' γύρο με τον ίδιο τρόπο. Η ΝΔ προτιμά να έχει ένα δήμαρχο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ένα δήμαρχο που δε θ' αντιδράσει για να περνούν στους ιδιώτες τα «φιλέτα». Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να υποκλέψουν ψήφους, σε πολλές περιοχές ή κάτω από τοπικές, ενδεχομένως, ιδιαιτερότητες, κατά κάποιο τρόπο έκαναν μία υποχώρηση σε μία περιοχή προκειμένου να κερδίσουν αλλού. Εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Κάθε τετραετία ανεβάζει την πολιτικοποίηση της μάχης.

Εμείς - συνέχισε - ως Κόμμα θα στηρίξουμε εκείνους τους συνδυασμούς, οι οποίοι, ανεξάρτητα αν μέσα είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ψηφίσει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ ή τη ΝΔ, όμως θ' αντέξουν το εξής πράγμα: Να βγουν και να πουν «να μειωθεί παντού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ». Δε δίνουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών απέναντι στα πρόσωπα των άλλων υποψηφίων. Οι συνδυασμοί που θα στηρίξει το ΚΚΕ να βάλουν αυτό τον πολιτικό στόχο. Βεβαίως, εμπλουτισμένο και δεμένο με τα προβλήματα της κάθε περιοχής, στο έδαφος των προβλημάτων. Ολοι όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας αν τα 'χουν καθαρά αυτά τα πράγματα, είναι πάρα πολύ εύκολο να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Και καταλήγοντας η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Εμείς δε θέλουμε ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ να μας χαρίσουν κανένα δήμο για να μπορέσουν να κλέψουν αλλού τις ψήφους, ή να «λουστραριστούν». Δεν είναι αυτοσκοπός τα αξιώματα. Η μάχη του 2006 έχει αυξημένη πολιτική βαρύτητα σε σχέση με το 2002. Αντικειμενικά. Δεν αποφασίσαμε εμείς το θερμόμετρο της πολιτικοποίησης, είναι οι εξελίξεις που το βάζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις πολιτικές εξελίξεις (2011-11-10 00:00:00.0)
Καλούμε τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα (2008-12-10 00:00:00.0)
Καλούμε τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα (2008-12-10 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη του β΄ γύρου σε Καρδίτσα, Τύρναβο, Κοιλάδα (2006-10-17 00:00:00.0)
Να ανοίξουμε παράθυρο στο φρούριο του δικομματισμού (2003-10-14 00:00:00.0)
Πώς βλέπει το ΚΚΕ τις συνεργασίες (2001-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ