Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Από σένα εξαρτάται...

Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Αφού, σου λέει, το ΠΑΣΟΚ ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν αντέδρασε στο νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ, κι, ακόμα χειρότερα, βγαίνει ο εκλεκτός του αρχηγού και χειροκροτεί, ας το ρίξουμε στο τσάμικο. Ετσι, εμφανίστηκε χτες τίτλος σε μέσα σελίδα εφημερίδας «η ΓΣΕΕ στα οδοφράγματα»! Και τα μυαλά στα κάγκελα, να συμπληρώσουμε, ορέ παλικάρια. Τον ρωτήσατε τον Μανιάτη, εκείνον τον τύπο που έλεγε «ούτε μία μετοχή» κι έσπευσε να γίνει «μάνατζερ» στον ιδιωτικό ΟΤΕ;

Ασφαλώς και πρέπει να αντιδράσουν, ασφαλώς και πρέπει να το παλέψουν, μαζί με όλους τους άλλους, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις επιχειρήσεις, εκτός όλων των άλλων, γιατί και οι ίδιοι θα χάσουν πολλά, αλλά η ...ΓΣΕΕ; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας έφτιαξε τη μέρα ο σχετικός τίτλος.

Οσο για τις κακές γλώσσες, αυτές πάντα υπήρχαν. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα δίπλα στο λαό, τα ΜΜΕ φταίνε που δεν προβάλλουν τη θέση του και αφήνουν μόνο τον Μάνο να φαίνεται την ώρα που πανηγυρίζει για λογαριασμό της τάξης και του κόμματος που τον εξέλεξε.

Πώς είπατε; «Κοψοχέρης»; Δυστυχώς, δεν αναγνωρίζεται τέτοιο λάθος μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Καλό το «μάρκετινγκ» με το «φτηνό Ιντερνετ», μόνο που και οι πλέον πρόχειροι υπολογισμοί δείχνουν πως ούτε φτηνό, ούτε, βέβαια, τζάμπα είναι. Οτι σπρώχνει 600.000 πελάτες στις εταιρίες, ναι, αυτό είναι σίγουρο. Ειδικά για το φτηνό, ισχύει ό,τι και στις εκπτώσεις: Αφού σου τινάξω την τιμή στα ύψη, σου κάνω μετά έκπτωση, εσύ ψωνίζεις πανάκριβα, αλλά «με έκπτωση». Ασε που η «προσφορά» προβλέπει ότι οι εταιρίες θα πάρουν κανονικά το χρήμα και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα το πληρώσεις, δηλαδή, ξανά και ξανά.

Κατά τ' άλλα, ισχύει για τα δάνεια ό,τι και για την κάλπη: Εβαλες την τζίφρα σου, την πάτησες. Κάποτε πρέπει να θυμηθείς πως όταν σου λείπουν χρήματα, ζητάς αύξηση, δεν παίρνεις δάνειο με τόκο από το αφεντικό σου. Ασε άλλους να βασανίζονται για το πώς θα πλασάρουν το εμπόρευμά τους. Μη γίνεσαι πελάτης. Αδιάθετη η κάνναβη; Του έμπορα είναι το πρόβλημα. Γιατί πρέπει να πει ναι και η ΚΝΕ; Ασε, που η κανναβουριά είναι για να διαμορφώνεις άλλου είδους «συμμαχίες»... Και συ πρέπει να τα 'χεις τετρακόσια. Μην ξυπνήσεις μια μέρα σαν τους Αγγλους, που ανακάλυψαν τώρα ότι δεν έχουν καθόλου Κοινωνική Ασφάλιση και έτσι με τη θηλιά στο λαιμό δηλώνουν συμφωνία για σύνταξη στα 68 (μήπως στον τάφο, καλύτερα;), με αντάλλαγμα, λέει, να υπάρχει για όλους ένα επίδομα φτωχοκομείου!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ