Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
Ωθηση στους νέους αγώνες για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης

Πλήθος κόσμου, δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, έδωσαν το «παρών» χτες το βράδυ σε εκδήλωση για τις τοπικές εκλογές που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, μπορεί να ωθήσει το κίνημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σε νέους αγώνες για πολιτικές ανακατατάξεις, όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα.

Αυτό τόνισε, χτες βράδυ, η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Και υπογράμμισε ότι όσο περισσότεροι εκπρόσωποι των ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων εκλεγούν δήμαρχοι, νομάρχες και σύμβουλοι στα δημοτικά και στα νομαρχιακά συμβούλια, τόσο πιο αποτελεσματικά θα δίνεται η μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών, που με τη σειρά της θα φέρει το κίνημα σε καλύτερες θέσεις άμυνας και αντεπίθεσης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές και από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Η ΓΓ επισήμανε ότι το ΚΚΕ συνεχίζει στο δρόμο των συνεργασιών με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις που έκανε και θέλει να τις διευρύνει, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασιών με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, πουθενά.

Ο χώρος της συγκέντρωσης γέμισε ασφυκτικά, από κομμουνιστές, αλλά και ανθρώπους άλλων πολιτικών προτιμήσεων, που πήγαν εκεί να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν οι δήμαρχοι Γιάννουλης Δέσποινα Αράπκουλε, Γόννων Δ. Καραναστάσης, Κοιλάδας Θ. Μπάρδας, Νέσσονος Ν. Γερογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννουλης, Γ. Εμμανουηλίδης και Στ. Καρυώτης, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Κοντοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Αγις Παπαστεργίου και Γ. Λαμπρούλης, Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, Γ. Αρβανίτης, Π. Σαρχόσης, Ποταμιάς Τ. Ευθυμίου και Γ. Μπεκιάρης, Γόννων Τ. Δημεράς, Νέσσονος Λ. Χαδουλός και Β. Κρητικός, Ευρυμενών Γ. Μπονέλας, Λειβαδίου Δημ. Λιόλιος, ο βοηθός νομάρχη Γ. Φακής και ο νομαρχιακός σύμβουλος Μπ. Μπακούλας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιόγκας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γ. Πατάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Ν. Τζίκας, η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας Δήμητρα Παπαστεργίου, ο πρόεδρος που παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, Τηλ. Καλόγηρος κι άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Ηταν, επίσης, εκεί ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Χαρίτος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και ο Ελ. Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας
Μετά την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ακολούθησε πλούσιος και γόνιμος διάλογος, με τη συμμετοχή πολλών εκ των παρευρισκομένων.

Στην παρέμβασή του ο Αγις Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» στο δήμο Λάρισας, αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν στο δήμο οι Δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και υπογράμμισε: Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση και αυτή διέρχεται από την ευρεία συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων και ομάδων, τοπικών κινημάτων. Μακριά από κομματικές συνεργασίες με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, αλλά μαζί με τις δυνάμεις και τους αγωνιστές που αντιπαλεύουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις επιλογές της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συναντηθούμε με ευρύτερες δυνάμεις σε συσπειρώσεις συνεργασίας, από τις οποίες θα προκύψει το ψηφοδέλτιο νίκης της «Δημοτικής Συνεργασίας», σε βάρος των κομμάτων του δικομματισμού και των συμμάχων τους.

Ο Μπ. Μπακούλας, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ κι επικεφαλής της «ΝΕΑΣ» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας υπογράμμισε ότι στην περίοδο που η Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σ' ένα θεσμό που λειτουργεί σε βάρος του λαού, αυξάνει ο ρόλος των εκλεγμένων από τα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια και γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Χρειάζεται, τόνισε, να αγωνιστούμε για να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει και με κριτήριο ποιος είναι ο πολιτικός φορέας που υποστηρίζει κάθε ψηφοδέλτιο και ποιες είναι οι θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τα λαϊκά προβλήματα.

Παρεμβάσεις έκανε, επίσης, η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, παράρτημα της ΟΓΕ, που στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι γυναίκες στις ερχόμενες τοπικές εκλογές, ενώ συμμετείχαν στη συζήτηση κι άλλοι με κατάθεση ερωτήσεων και παράθεση απόψεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ