Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλάζουν τα δεδομένα

Παγκόσμια Μέρα κατά του ΕΪΤΖ η χτεσινή και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μαζί με καλλιτέχνες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στο Σύνταγμα. «Η επαφή μας με τον κόσμο απέδειξε πως το κοινό έχει πραγματικά ευαισθητοποιηθεί στο ζήτημα και αυτό πιστεύω πως είναι μια πραγματικά καλή αρχή για τον αγώνα μας» δήλωσε μετά την εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.

Το ζήτημα όμως της ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα το θέμα της πρόληψης απ' την πανδημία δεν μπορεί να είναι θέμα κάποιων πρωτοβουλιών μιας και μόνο μέρας - όσο σημαντική κι αν είναι η συμβολή παρόμοιων εκδηλώσεων στον αγώνα κατά του ΕΪΤΖ. Είναι πρωτίστως θέμα γενικότερου πολιτικού προσανατολισμού και καθημερινών δραστηριοτήτων τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου, ιδιαίτερα στους χώρους όπου ζει, εργάζεται, σπουδάζει και αθλείται η νεολαία.

Και, σίγουρα, η πρωτοτυπία των όποιων πρωτοβουλιών βοηθά, αλλά, πρώτα και κύρια, χρειάζονται τα «θεμέλια». Δηλαδή, εκείνες οι δομές που καθημερινά θα ενημερώνουν και θα διαφωτίζουν, θα «εκπέμπουν» τους κινδύνους απ' το ΕΪΤΖ. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια εποχή, που - όπως έλεγαν ειδικοί - οι ομάδες κινδύνου έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά και χρειάζονται νέες πολιτικές και στρατηγικές στο θέμα τόσο της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης της ασθένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ