Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εποικοδομητικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΘΑΝΕ ο ...δικός μας ΣΕΒ, μας επισκέφθηκε και ο αντίστοιχος εκπρόσωπος των Γερμανών βιομηχάνων, για να κάνει και στην Ελλάδα τις ...εποικοδομητικές προτάσεις του!

Ποιες είναι αυτές; Ε, τα γνωστά. Να παγώσουν οι μισθοί, να ιδιωτικοποιηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση και, φυσικά, η «απελευθέρωση του χρόνου εργασίας». Ως γνωστόν, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου σε όλη την Ευρώπη δε χρειάζεται να συνεννοηθούν για να έχουν κοινές θέσεις.

Από ...ένστικτο ταυτίζονται. `Η, μάλλον, ακόμη καλύτερα, από τη σαφέστατη και ξεκάθαρη αίσθηση του συμφέροντός τους.

Το μεγάλο πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι με τις θέσεις τους ταυτίζονται και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις και, φυσικά, ή ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οχι μόνο ταυτίζονται δηλαδή, αλλά ...τις υλοποιούν κι από πάνω.

Πάντως, μία εκ των γερμανικών προτάσεων, που μας έκανε εντύπωση, είναι αυτή για την ... «Τράπεζα Χρόνου Εργασίας». Εκεί - λέει - θα ...καταθέτουν οι εργαζόμενοι τις υπερωρίες που δε θα πληρώνονται, για να μπορούν να βγουν γρηγορότερα στη σύνταξη.

Βέβαια, ούτε το πού πρόκειται να πάνε οι ηλικίες συνταξιοδότησης μας πληροφόρησε, ούτε ποιο θα είναι το «επιτόκιο», ούτε ποια θα είναι τα ...«πανωτόκια» σ' αυτήν την περίπτωση.

Το μόνο που μπορούμε να εκτιμήσουμε με σιγουριά είναι το ποιος θα είναι ο κερδισμένος από τις «καταθέσεις». Οι ίδιοι - φυσικά - που επωφελούνται από τις κάθε λογής λαϊκές αποταμιεύσεις και στις κανονικές τράπεζες.

ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ. Σε ανοιχτές ψηφοφορίες σε όλη την Ελλάδα προχωράει, λέει, το ΠΑΣΟΚ για να αναδείξει τους υποψηφίους δημάρχους του. Μας θυμίζει λίγο εκείνο το ...δημοψήφισμα που είχε γίνει για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουν, τώρα, ότι η διαδοχή αυτή είχε συμφωνηθεί πολλούς μήνες νωρίτερα, με ...εσωτερικές διαδικασίες που τις λεπτομέρειες τους δεν έμαθε ποτέ κανένας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ